Connect with us

Balkan

Srbija: Poslije prosvjeda povučen sporni zakon o eksproprijaciji

Objavljeno

-

Foto: Hina

Vlada Srbije odlučila je u srijedu navečer povući iz procedure Zakon o eksproprijaciji i predložiti parlamentu izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, čime je ispunjen veći dio zahtjeva tisuća prosvjednika koji su posljednja dva vikenda blokirali prometnice u više od 50 gradova diljem Srbije.

Vlada je odlučila povući Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsjednik Aleksandar Vučić, priopćeno je poslije sjednice Vlade.

Parlamentu Srbije Vlada je predložila i izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi koji reguliraju ovjeru potpisa, predstavnike ovlaštenog predlagača i rok za ponovno raspisivanje referenduma.

Odluku o povlačenju tog zakona i izmjene drugog spornog zakona – o referendumu i narodnoj inicijativi, večeras je na izvanrednoj konferenciji za novinare objavio i predsjednik Srbije.

Pokret Kreni-promjeni, jedan od suorganizatora prosvjeda objavio je kratko priopćenje i proglasio pobjedu.

“Ove odluke moraju biti provedene do petka formalno-pravno. Ako ih usvoje – povlačimo se s autocesta i vitalnih prometnica i organiziramo proslavu na gradskim trgovima u subotu u 14 sati”, navedeno je u priopćenju.

Vučićeva konferencija za novinare je u tijeku. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari