Pratite nas

Gonjanje

Srbija: ‘U elitnoj su prostituciji uglavnom studentice, intelektualke’

Objavljeno

na

Za policiju je jako teško dokazati da se djevojke bave elitnom prostitucijom jer se sve odvija u zatvorenom krugu ljudi. Zanimljivo je da usluge ‘elitnih’ djevojaka koriste uglavnom sasvim obični ljudi, a ne bogati biznismeni.

U nastavku istraživanja o prostituciji u Srbiji, Mondo je otkrio tko su elitne prostitutke i ima li istine u pričama o ‘starletama’ u tom poslu.

Ovaj put pozabavili su se prostitucijom u klubovima i hotelima, salonima za masažu, i takozvanom ‘elitnom prostitucijom’.

U policiji kažu da je prostitucija po klubovima postojala i prije, ali da su sada popularne elitna prostitucija i žene koje se predstavljaju kao starlete, manekenke, plesačice, studentice…

Sada novi mediji i nove tehničke mogućnosti utječu na pojavu novih oblika prostitucije, kazala je za Mondo inspektorica beogradske policije iz Odjela za javni red i mir Dragana Starčević.

Ona naglašava da su svi ti oblici prostitucije povezani, ali da su internet i noćni klubovi samo mjesta gdje se dogovaraju cijene i pronalaze klijenti, dok se seksualne usluge pružaju po stanovima i hotelima.

Inače, za policiju je, kako kaže Dragana Starčević, jako teško dokazati da se djevojke bave elitnom prostitucijom jer se sve odvija u zatvorenom krugu ljudi. Zanimljivo je da usluge ‘elitnih’ djevojaka koriste uglavnom sasvim obični ljudi, a ne bogati biznismeni.

‘Imali smo slučaj dva studenta koji su koristili njihove usluge tako što bi dio novca uzeli od roditelja, a dio uštedjeli. Iznajmili su skup automobil i luksuznu sobu u hotelu. Vozili su se tu večer po gradu s njom da ih svi mogu vidjeti i na kraju im je pružila seksualne usluge’, prepričava studentsku ‘dogodovštinu’ Dragana Starčević.

Među klijentima ima i puno obiteljskih ljudi. Elitna prostitucija specifična je i po tome što se do djevojke dolazi isključivo preko posrednika i do nje se ne može doći bez preporuke. ‘One se najčešće ne reklamiraju. Možda imaju samo neki svoj profil na Facebooku. Sve dobro i atraktivno izgledaju i veoma vode računa o sebi. Ne kažem da ove druge – u salonskoj ili hotelskoj prostituciji izgledaju loše, ali u elitnoj su sve vrlo atraktivne’, kaže inspektorica.

Njima ne manjka ni obrazovanje, uglavnom su sve studentice, uglavnom privatnih fakulteta, i intelektualke. Pritom imaju neko izmišljeno zanimanje i ni jedna ne priznaje da se time bavi.

Dok se u uličnoj prostituciji, kao razlog za bavljenje tim poslom, može govoriti o egzistencijalnoj potrebi, u elitnoj nema govora o tome.

Za ‘elitne’ djevojke to je način da dođu do nekih ljudi koji će im osigurati budućnost i posao, a neke čak misle da će se tako bolje udati jer će doći do moćnijih i bogatijih ‘kandidata’.

Pojedine se upuštaju u prostituciju čak i zbog toga što im roditelji ne mogu kupiti ‘brendiranu’ odjeću ili auto, kaže inspektorica Starčević.

Navela je primjer djevojke čiji roditelji su vrlo bogati, a njen ulazak u elitnu prostituciju bio je ‘način da se zabavi i upoznaje ljude’.

Ručna završnica – 20 kuna

  • U elitnoj prostituciji cijene usluga kreću se od 100 eura pa naviše, a neka srednja cijena je 150 eura za sat vremena. Klijent za cijelu noć uglavnom plaća 500 eura.
  •  Ponekad je djevojka koja pruža usluge sama sa dva tri klijenta, a tada je, za sat vremena, cijena 300 eura.
  • U ‘salonima za masažu’ za klasičan i oralni seks cijene za pola sata kreću se od 30 do 60 eura, a za sat vremena od 70 do 100 eura.
  •  Pojavila se i nova usluga ‘masaža sa ručnom završnicom’ koja košta od 3.000 do 4.000 dinara odnosno 20 kuna.   (dnevnik.hr)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari