Connect with us

Komentar

Srbija – velika ljubav pape Franje

Objavljeno

on

Mediji pišu kako je “papa Franjo napravio novi presedan: u povodu stogodišnjice diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Srbije dao je intervju beogradskom listu Politika”.

A cilj je tog prvog razgovora poglavara Katoličke crkve u jednom srpskom mediju “jačanje mira, ljubavi i odnosa među kršćanskim i narodima drugih vjera”.

Istodobno se napominje kako srpski mediji već neko vrijeme pišu da papa nije priznao Kosovo te da preispituje Stepinčevu kanonizaciju.


Prosječnom hrvatskom katoličkom umu nije jasno zašto Vatikan nije priznao Kosovo, zašto se papa ponižava spremnošću za posjet Srbiji dok ga vrh Srpske pravoslavne crkve odbija jer “još za to nije vrijeme”, zašto je SPC-u dao presudnu ulogu u kanonizaciji Stepinca koju su pripremili Ivan Pavao II. i Benedikt XVI., a on ih je sramotno iznevjerio.

Pri svemu je tome za hrvatske katolike i hrvatski narod ponižavajuća i uvredljiva kukavička šutnja crkvene hijerarhije u Hrvatskoj, koja to kukavstvo opravdava obmanama da je Franjino proglašenje Stepinca svetim “pitanje vremena”.


Među ljevičarima diljem svijeta bilo je i ostalo osobite naklonosti prema Srbima pa bi se takva naklonost mogla objasniti i u južnoameričkog ljevičara Bergoglia, komentirao je Milan Ivkošić/VL.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari