Pratite nas

Gluposti

Srbijanska obavještajna služba uhitila “hrvatskog špijuna”!?

Objavljeno

na

Srbijansko tužiteljstvo potvrdilo je da je uhićeni muškarac optužen za špijunažu ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, a do 1990. godine je živio i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta bilo u Republici Srbiji, javlja B92.

Ranije je glasnogovornica Višeg javnog tužiteljstva Tatjana Sekulić potvrdila je Radioteleviziji Srbije da je u suradnji tog tužiteljstva i agencije BIA uhićena jedna osoba, ali nije mogla navesti pojedinosti o tome slučaju za koji su beogradski mediji neslužbeno objavili da je riječ o agentu ‘hrvatske obavještajne službe’.


Operativci Bezbednosno-informativne agencije Srbije (BIA) uhitili su u Beogradu jednog stranog obavještajca, a pojedini beogradski medji tvrde da je riječ o osobi koja je radila za hrvatsku obavještajnu službu.

Kako prenose portali beogradskog tiska i elektronički mediji, navodno je riječ o o agentu koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske, a radio je za hrvatsku obavještajnu službu.

Akcija je obavljena u suradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, službene potvrde uhićenja za sada nema, a očekuje se da se do kraja dana očituje i BIA.

“Mogu vam potvrditi da je u suradnji Višeg tužilaštva u Beogradu te BIA-e, lišen slobode jedan muškarac kojemu je određeno 48-satno zadržavanje”, rekla je za Jutarnji list glasnogovornica Višega javnoga tužitelja u Beogradu Tatjana Sekulić. Iz tužiteljstva Srbije nam pak, nisu mogli reći više detalja.

Muškarac se trenutno nalazi na policiji, a u roku od 48 sati mora biti predan nadležnome tužitelju radi ispitivanja ili pak pušten. Na odluku o 48-satnomm pritvoru ima pravo žalbe, a o žalbi odlučuje istražni sudac beogradskoga suda.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Član benda Dubioza kolektiv “otkrio” zašto je podizao tri prsta u Šibeniku

Objavljeno

na

Objavio

U  Šibeniku 2018. godina dočekana je s pjesmom poznatog bosanskohercekovačkog sastava Dubioza kolektiv, ipak, sve je pokvarila jedna fotografija na kojoj Bruno Jakubović drži podignuta tri prsta

Brano Jakubović iz benda Dubioza kolektiv dizao je tri prsta u Šibeniku, a sada je dao i “objašnjenje”:

”Ovih dana se na nekoliko portala pojavila slika na kojoj jedan od članova Dubioza kolektiva pokazuje tri prsta u Šibeniku. Pošto su to bili moji prsti, a vidim da se neki ljudi jako nerviraju, odlučio sam da napišem par rečenica o tome jer me do sada niko nije ništa pitao, a i što bi, kada tri prsta uvijek samo jedno znače.

Priznajem, jesam, podigao sam tri prsta, usred Šibenika. Zašto sam to uradio?

Odgovor, nažalost, neće biti nimalo seksi za dalju raspravu.

Podigao sam tri sporna prsta da bih odgovorio na pitanje jednog od naših tehničara, koji je iza kamere u prolazu pitao: “U koliko sati idemo u hotel?”

Ja nisam ljubitelj patriotizama, nacionalizama i isključivo me zanima “normalizam”, u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto…. I sve je OK dok nisi pakšu.

Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u 2, a ne u 3 sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu?

Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže.

A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u 1 iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobićemo dodatni sat spavanja”.

Brano Jakubović

 

Hrvoje Zekanović: Skandal – Tri prsta u Šibeniku!!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

Mesić u NU2 – ‘Besmislice su da sam surađivao s UDB-om’

Objavljeno

na

Objavio

Gost emisije Nedjeljom u dva na HRT-u je bio, najveći veleizdajnik u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti, Stjepan Mesić.

Sve Mesićeve laži, koje je i danas ponovio kod Ace, smo već demanirali u opširnoj analizi  Porcija Mesićevih laži za Badnjak 1. i 2. dio.

“Mesić je donedavno govorio kako su svi oni koji su ušli u Jasenovac bili spašeni. Trenutno kod Stankovića drobi o tome kako mu je cijela ženina obitelj ubijena u Jasenovcu. Znači, za predsjednika države u dva mandata izabran je tip kojem je ubijanje cijele obitelji njegove žene spas. Zvuči kao loš vic. Stankoviću to nije čudno, jer logika se može i mora isključiti kad dolaze Mesić, Pusić i ostali izdajnici hrvatskog naroda”, zamijetio je i komentirao Marijan Knezović, te dodao:

“Druge ljude, pogotovo konzervativne, treba cijelu emisiju zamarati sa sitnicama i često iracionalnim konstrukcijama bez dokaza. Ipak, jednog od većih ustaških govornika koji živi od priče o antifašizmu ne treba, iako dokaze imamo u video formatu. Najtužnije u cijeloj priči je što smo kao hrvatski građani prisiljeni obilno financirati propagandu protiv zdravog razuma. “

Na početku emisije rekao je kako svako vrijeme prihvaća onakvo kakvo je i nikad ne žali za onim što je bilo. I ovaj svoj dio života koristim na najbolji mogući način. Kad me pitaju koja mi je jedina želja – oženiti unuka čim diplomira, a sad su mu tek četiri godine, rekao je Mesić.

Na pitanje kakva mu je bila prošla godina, Mesić je rekao kako situacija u Hrvatskoj nije dobra jer zemlja nikad nije bila razjedinjenija. Stranke su razjedinjene, nema strategije razvoja Hrvatske, dodao je. No već u sljedećoj rečenici otišao je u 1941. godinu.

Danas se događa jedna pošast, a to je da se mijenja povijest, da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. Imate i mlade ljude koji ne shvaćaju o čemu se radi. Krivac za to je obrazovanje, ako mladom čovjeku ne date pravo obrazovanje, on će prihvatiti ono što mu se nudi, a to su falsifikati povijesti, ustažizacija koja Hrvatskoj ne da diše, rekao je.

Na pitanje je li za njegova stajališta o Jasenovcu krivo obrazovanje, Mesić odgovara da je za to “kriva agresija na Hrvatsku i politika HDZ-a”. Kad sam vidio da ona šteti Hrvatskoj, ja sam je napustio, istaknuo je. Svoje ustaštvovanje, kako je rekao, pripisao je politici HDZ-a. HDZ je smatrao da moramo angažirati sve da spriječimo uspjeh agresije, rekao je Mesić.

Ako vas baš zanima što je sve ‘vucibatina’, govorio pogledajte emisiju:

 

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari