Connect with us

Vijesti

Srbiji uvjetovani datum u Siječnju 2014!?

Objavljeno

-

Njemačka kancelarka Angela Merkel nešto je ublažila svoj stav u vezi Srbije i njenih pristupnih pregovora pa bi u zaključcima Vijeća EU danas trebalo stajati da će Beograd početi pregovore najranije u siječnju 2014. godine, ali ako dokažu provedbu sporazuma s Kosovom.

U prvotnoj varijanti Njemačka nije željela niti spominjati mjesec početka pregovora. Ovako će zapravo konačna odluka biti donesena u prosincu do kada će se analizirati stanje na Kosovu. Bude li sve u redu, Srbija će pregovore otvoriti na međuvladinoj konferenciji u siječnju 2014. godine. U Beogradu ovu vijest dočekuju s optimizmom, iako ni sami nisu sigurni je li dobra ili ne.

“Ono što je za nas ključno jest da je Srbija naporno radila i da je taj rad i prepoznat, Srbija je postala pouzdan partner. Srbija nikoga nije slagala ni obmanula, a vidjet ćemo je li netko obmanuo Srbiju. U svakom slučaju pred nama je mnogo teškog rada, mnogo toga što moramo napraviti, jer ne možemo odustati od vlastite budućnosti zato što nečim nismo oduševljeni ili smo pomalo ljuti”, rekao je potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

index

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas