Connect with us

Vijesti

Srbiji za ulazak u EU treba pripremiti pakao

Objavljeno

-

OSIJEK – Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako se Hrvatska prema Srbiji, nakon što je ta zemlja otvorila pristupne pregovore s Europskom unijom (EU), treba postaviti tako da joj “pripremi pakao” i to postavljanjem zahtjeva oko kojih ne smije popuštati.

Na konferenciji za novinare Srb je istaknuo da Hrvatska u pristupnim pregovorima Srbije i EU mora otvoriti pitanja ratne odštete te osude svih zločinaca koji su počinili zločine u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata. To, kako je kazao, uključuje i osobe u srbijanskom političkom vrhu odgovorne za otvaranje logora u Srbiji te odgovornost vrha tzv. JNA za rat u Hrvatskoj.

Srb je rekao da se mora otvoriti pitanje pronalaska nestalih osoba, povrata ukradene imovine, rješavanja granice na Dunavu te prava Hrvata u Vojvodini, a oko toga, istaknuo je, ne smije biti pogađanja ni odstupanja.

Dok se ta prava u Srbiji ne podignu na razinu prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj, ne smije biti razgovora o davanju suglasnosti Hrvatske na određena poglavlja koja će Srbija otvarati u pristupnom procesu, poručio je predsjednik HSP-a.

Srb je ocijenio kako oko pristupnih pregovora Srbije i EU mora postojati “cjelokupna strategija hrvatske diplomacije”. Smatra da “Hrvatska ne smije prokockati ovu priliku”, jer jedino dobro, kako je rekao, što Hrvatska može imati od EU jest prilika da Srbiji ispostavi svoje zahtjeve i oko njih ne popušta.

dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari