Connect with us

BiH

Srebrenica obilježava 26. godišnjicu genocida

Objavljeno

on

Danas se obilježava 26. obljetnica genocida nad Bošnjacima i pokop 19 identificiranih žrtava. Obitelji, prijatelje i susjed žrtava genocida počinjenog u srpnju 1995. godine u Srebrenici od ranih jutarnjih sati pristižu u Memorijalni centar Srebrenica – Potočari.

Kako piše Dnevni avaz, najmlađa žrtva koja će ove godine biti pokopana u Memorijalnom centru Potočari je Azmir Osmanović koji je imao svega 16 godina kada je likvidiran.

Osim njega bit će pokopan još jedan maloljetnik Fikret Kiverić koji je imao 17 godina u trenutku smrti, Zilha Delić, djevojka koja je u trenutku stradanja imala svega 24 godine, kao i otac i sin Hajro i Jusuf Aljić. Najstarija žrtva koja će biti pokopana u Memorijalnom centru Potočari je Husein Kurbašić, koji je imao 63 godine u trenutku smrti.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari do sada su ukopane 6.652 žrtve genocida, dok je na drugim lokacijama pokopano još 237 žrtava. Još uvijek se traga za oko 1.000 žrtava genocida.

Dodik uoči obljetnice genocida tvrdi da se na groblje donose prazni lijesovi

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a Dragan Čović oglasio se na Twitteru povodom obilježavanja godišnjice genocida.

– Kako obilježavamo 11. srpnja, možda bi najadekvatnije bilo šutjeti i osjećati cjelokupnu bol patnje koju su podnijeli oni čijim se sjenama klanjamo. Ovo mjesto nam govori mnogo više od bilo koje riječi – napisao je Čović.

Malo ste pretjerali u utjerivanju ‘istine’ silom

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari