Pratite nas

Događaji

Sreća i radost na Pantovčaku: Dirljiv susret Kolinde i mališana

Objavljeno

na

Pantovčakom je u utorak odjekivao dječji smijeh, radost i igra.

Kolindi Grabar-Kitarović u utorak su na Pantovčak u goste stigli mališani iz vrtića u Tenji te Dječjeg doma u Nazorovoj.

“Danas smo po prvi puta otvorili vrata Ureda predsjednice građanima, i to onim najmlađima: mališanima iz Dječjeg vrtića Regoč iz Tenje i Dječjeg doma Nazorova, te djeci iz udruge ‘Ljubav na djelu’ iz Klaićeve bolnice. Našim budućim liderima naglasili smo važnost obrazovanja i marljivog rada. Bilo je prekrasno slušati zvonki dječji smijeh kako odzvanja Pantovčakom”, stoji napisano na Facebook profilu hrvatske predsjednice.

Predsjednica se družila i poigrala s mališanima, koji su je prihvatili jednako srdačno kao i ona njih. U priloženoj fotogaleriji pogledajte kako je izgledalo to druženje.

“Sreća i osmijeh na licu djeteta zaista nema cijenu, a tako je malo za njega potrebno”, piše na profilu Kolinde Grabar Kitarović.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari