Connect with us

Šport

Središnja Bosna dobija stadion po Uefinim standardima

Objavljeno

-

Krajem prosinca prošle godine, predstavnici IPSA Instituta uz nazočnost općinskih organa i sportskih radnika prezentirali su idejni projekt gradskog stadiona „Mračaj“.

Nakon određenih sugestija i uvažavanja istih onoliko koliko dozvoljavaju pravila struke, pristupilo se izradi glavnog projekta koji će uskoro biti dostupan široj javnosti, piše Jajce Online.

Nedavno su srušene postojeće tribine stadiona Mračaj napravljene davne 1970. godine, koje nisu zadovoljavale standarde po kriterijima UEFE za odigravanje utakmica prvenstva BiH kao i utakmica međunarodnog karaktera.

Budući stadion je pomjeren 20 metara od magistralne ceste kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne sjene i zaleđivanja tog dijela terena. Kako bi se napravio poputni nogometni stadion “engleskog tipa”, zamišljeno je da se izostavi atletska staza.

Investitor, u ovom slučaju Općina Jajce, zahtjeva kapacitet od najmanje 5.000 mjesta i da sve tribine budu natkivene kako bi sa zadovoljili svi standardi. Prema kriterijima UEFE novizgrađeni stadion u Jajcu imao bi drugu, a uz male izmjene mogao bi imati i treću kategoriju. (VL)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari