Connect with us

Sretan rođendan Željku Pervanu

Published

on

Željko Pervan (Zagreb, 7. kolovoza 1962 .) hrvatski je komičar, scenarist i glumac.

Sretan rođendan Željku Pervanu, hrvatskom komičaru koji je u 2008. ostao zapažen u medijima zbog humanitarnog čina kojim je pomogao bolesnom hrvatskom branitelju. Srećko Josić, branitelj koji je prošao sva ratišta od Osijeka do Dubrovnika, bolovao je od gangrene i od njega su odustali svi osim obitelji i prijatelja. Sredinom prosinca 2007. nedostajalo je još 80.000 kuna za tretman u Americi. Tada se u cijelu priču uključio Željko Pervan koji je prodao svoj moped i dao mu novac.

“Taj čovjek je prošao sva ratišta, ima dvoje male djece, a sad mu rezuckaju noge malo-pomalo, pa ne mogu mirno gledati takav horor”, rekao je Pervan. Na vijestima je vidio prilog o osječkom branitelju koji boluje od gangrene i treba mu 80.000 kuna za liječenje u SAD-u. Ime mu nije zapamtio, ali je već sljedećeg jutra uplatio potrebni iznos. “Prodao sam motor pa sam imao novac. Nije to ništa posebno”.

[quote]Sredinom prosinca nedostajalo je još 80 tisuća kuna. Tada se u cijelu priču uključio Željko Pervan, ne bi li pomogao. Srećko je otputovao na liječenje u američki Cleveland koje je trajalo oko mjesec dana. Na odlazak u SAD se odlučio jer za gangrenu u Hrvatskoj nema lijeka, no ni volje da se bolesniku pomogne. ‘Ja i prijatelji smo tražili preko interneta, našli smo dvije klinike u Americi i poslali smo upit, odgovor je bio pozitivan, to je to’, rekao je Srećko.[/quote]

– Također je podržao inicijativu ”U ime obitelji”.

Gospodine Pervan, moje duboko poštovanje i moja zahvalnost za svaki osmijeh koji Vam dugujem … i za sva Vaša bezimena djela ljubavi! Poživite nam još dugo dugo … u zdravlju,. miru i radosti.

[box_info]

Inače, Željko je trenutno okupiran projektom “Pervanov dnevnik” kojeg vodi sa Mladenom Horvatom, pod pseudonimima Želimir Kučina i Živojin Mirić, a koji prikazuje istinu lišenu ukrašavanja. Premijera mu je u bila u ponedjeljak u 23. 15 sati na RTL-u 2. Emitira se od ponedjeljka do četvrtka (ili do zabrane), traje 900 bitnih sekundi, a krilatica mu je, kako njegovi autori kažu “Samo je informiran narod uistinu informiran narod.”

Zahvaljujući mreži jataka i doušnika, Živojin i Želimir uspijevaju se infiltrirati u sve institucije države i tako pružiti narodu pravu sliku stanja u njoj, a i šire.

Posebnih fizičkih priprema za pojavljivanje pred kamerama ovi zabavni dečki nemaju.

– Ma znate ono, obrijemo se, operemo zube, malo počešljamo i to je to. Prirodno smo zgodni pa nema potrebe za pretjerivanjem – kaže Željko Pervan.

Što se, pak, tiče mentalnih priprema ili izvora inspiracije za emisiju, Pervan dodaje:

– Naše mentalne pripreme traju od rođenja pa do sada, a što se tiče inspiracije, kada čovjek živi u Hrvatskoj, ništa drugo mu ne treba.

[/box_info]

Samo Nera/Kamenjar.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari