Connect with us

Iz Svijeta

Šri Lanka: Kardinal upozorio na nove napade na crkve

Objavljeno

-

Katolička Crkva Šri Lanke u nedjelju će katoličkim vjernicima omogućiti praćenje privatne mise na televizijskim ekranima, s obzirom na to da su vjerski obredi otkazani zbog prijetnja napadima koje ne prestaju otkad je na Uskrs u toj zemlji u bombaškim napadima ubijeno 257 osoba, izvijestili su crkveni izvori.

Mise otvorene za javnost ne održavaju se već drugi tjedan zaredom.

Kardinal Malcolm Ranjith je obećao da će se u nedjelju održati privatna misa koja će biti emitirana na nacionalnoj televiziji, rekao je glasnogovornik, otac Edmund Tillakaratne.

“Bit će isto kao prošle nedjelje, kada je misa održana u nadbiskupovoj kapeli te se prenosila uživo na televiziji”, rekao je glasnogovornik.

Kardinal Ranjith, nadbiskup Colomba, u četvrtak je kazao da ga je “pouzdan strani izvor” upozorio na mogućnost napada tijekom ovog vikenda, zbog čega je odlučio odgoditi održavanje mise u nedjelju, drugi tjedan zaredom.

Službeni izvori tvrde da je vjerojatno cilj trebala biti bazilika Thewatte, na periferiji Colomba. Vojska je ondje rasporedila stotine vojnika.

“Nije otkriven nikakav eksploziv, no u tom smo području pooštrili sigurnosne mjere”, rekao je policijski izvor.

Vlada u ponedjeljak planira ponovno otvoriti javne škole koje su zatvorene od Uskrsa, no Katolička Crkva je izvijestila da će škole pod njezinom ingerencijom do daljnjega ostati zatvorene.

Tijekom vikenda policija jača sve nadzorne operacije prije nego što se učenici, njih više od 10.000, vrati u javne škole u Šri Lanki, nakon produljenih uskršnjih blagdana.

(Hina)

 

Šri Lanka zabranila nikab nakon napada na Uskrs

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari