Pratite nas

Srpkinje seksualno najaktivnije Europljanke. Svaka treća se upušta u seks već na prvom sastanku!

Objavljeno

na

Sa 2,4 seksualna odnosa tijekom tjedna, žene u Srbiji su iznad europskog prosjeka. Trećina njih upražnjava seks i kada nisu zaljubljene u partnera, a malo znaju o kontracepciji.

Ostale dame iz Europe u prosjeku vode ljubav 2,3 puta u tijeku jednog tjedna. Međutim, ženama iz Srbije zajedničko je slabo poznavanje metoda kontracepcije, što za rezultat ima visoku stopu namjernih prekida trudnoće.

Ove rezultate predstavila je multionacionalna farmaceutska kompanija “Rihter Gedeon”, na osnovu istraživanja u kome je učestvovalo 6.600 žena, starosti od 15 do 49 godina iz 14 zemalja, uključujući i Srbiju.

“U Srbiji se 26 posto žena odlučuje za rizične kontraceptivne metode – prekinut snošaj ili metod računanja plodnih dana. Smatraju da su vrlo emancipirane i da planiraju svoj seksualni život, ali rezultati pokazuju da nisu educirane o kontracepciji, a dokaz je postotak abortusa”, rekao je dr Zoran Stanković za “Informer”.

Gotovo polovina ispitanica više puta se odlučila za prekid trudnoće, a 19 posto njih imalo je jedan abortus. Prema rezultatima ove studije, žene u Srbiji najčešće prekidaju trudnoću u 31. godini ili kada već imaju jedno dijete.

Zbog ovakvih rezultata, dr Stanković ističe da je na početku veze, dok se partneri ne poznaju dovoljno, najbolje koristiti kondom i pilule, a kasnije spiralu.

Prema ovoj studiji, žene u Srbiji imaju dosta seksualnih partnera, a čak trećina ispitanica se upušta u odnose bez ljubavi, na prvom sastanku.

kučibaba/kamenjar.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Hrvatski košarkaši večeras se bore za europsko zlato, a na HRT-u neće biti prijenosa

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina borit će se protiv Izraela za zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u njemačkom Chemnitzu, nakon što je u subotnjem polufinalnom dvoboju protiv domaće reprezentacije naša izabrana slavila sa 69-61 (19-18, 13-13, 18-16, 19-14).

Bit će to prvi put u povijesti da se hrvatska košarkaška reprezentacija ovog uzrasta bori za zlatno odličje na Europskom prvenstvu, a uspjeh je tim veći, ako se zna da je ova generacija prošle godine još igrala u B diviziji i plasmanom u finale izborila pravo nastupa među najboljim europskim reprezentacijama.

Unatoč povijesnom uspjehu mladih košarkaša, prijenos utakmice koja se igra večeras od 19 sati nećete moći gledati na HRT-u, stoga stream utakmice potražite na FIBA-inom YouTube kanalu (FIBA), odnosno na službenoj Facebook stranici FIBA-e.

Uz riječi Thompsonove pjesme Dolazak Hrvata, Hrvatska košarkaška U20 reprezentacija proslavila je pobjedu nad domaćinom Njemačkom i ulazak u finale Europskog prvenstva.

(VIDEO) Mladi hrvatski košarkaši uz Thompsona proslavili ulazak u finale Eurobasketa!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Međugorje od danas pod izravnim nadzorom Vatikana

Objavljeno

na

Objavio

Nadbiskup Henryk Hoser stigao je u Međugorje gdje će svoju službu započeti danas svečanom misom u međugorskoj crkvi sv. Jakova.

– Pozivamo sve naše župljane i hodočasnike da sudjeluju u ovome misnome slavlju – priopćili su iz Župnog ureda sv. Jakova iz Međugorja.

Papa Franjo imenovao je 31. svibnja 2018. nadbiskupa Henryka Hosera, dosadašnjega Posebnoga izaslanika Svete Stolice, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, a njegov dolazak smatra se vrlo važnim za Međugorje čiji status još uvijek nije definiran.

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost, navedeno je ranije iz Svete Stolice.

Usto, pojašnjeno je kako se radi o isključivo pastoralnoj službi. Katolička Crkva dosad je, po pitanju Međugorja, bila je jako suzdržana, no nije branila hodočašća vjernicima u Međugorje, ali isto tako nije ni potvrdila da se radi o nadnaravnim ukazanjima i objavama.

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se dogodila u proljeće 1981. godine, mogla biti priznata.

Prema tvrdnjama tada šestero djece Gospa se ukazala prvi put 24. lipnja 1981. godine. Nekima ukazanja traju do danas. Zbog svojih poruka Gospu iz Međugorja naziva se Kraljicom mira. Hoser u Međugorju ostaje na neodređeno vrijeme.

(Fena)

 

Nadbiskup Hoser: Međugorje je proročko i karizmatsko mjesto

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari