Connect with us

Povijesnice

Srpska legenda riga vatru: Maloumnici iz Hrvatske trebaju me ljubiti u stražnjicu!

Objavljeno

-

[pullquote_left]Zoran „Moka“ Slavnić, legenda srpske košarke, koji je igrajući za reprezentaciju bivše Jugoslavije osvojio olimpijsko i svjetsko zlato, te tri europska naslova, bit će uskoro primljen u Kuću slavnih međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA).[/pullquote_left]

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana gnjevno je reagirao na ocjene iz nekih hrvatskih košarkaških krugova kako je Toni Kukoč zaslužio ući uKuću slavnih prije njega.
„Te maloumnike iz Hrvatske javno bih pitao znaju li oni što je rodni list? Pa, Kukoč je 19 godina mlađi od mene. Zašto se boje da i on neće ući? Nisu ušli niti Đorđević i Danilović, pa nije ni čudo što i on nije još ušao. Hrvati me trebaju ljubiti u stražnjicu jer sam za njihovu košarku učinio više nego svi oni zajedno. Pa ja sam napravio Dražena, Rađu, Kukoča. Svi su oni moja djeca“, u prilično primitivnoj eskapadi bijesa izjavio je Slavnić, koji je bio trener Draženu Petroviću u KK Šibenka krajem 70-tih i početkom 80-tih, a nekoliko godina kasnije i Kukoču i Rađi u Jugoplastici, pa se, realno, može reći da je značajno sudjelovao u njihovom razvoju, iako ih, naravno, nije „napravio“ i tek je jedan u nizu zaslužnih trenera što su sva trojica napravili svjetske karijere.

I dok se može reći da je Slavnić zaslužan za razvoj trojice hrvatskih superzvijezda, doista pretenciozno i neobjektivno, da ne povučemo neku težu kvalifikaciju, zvuči Slavnićeva rečenica „nisu ušli niti Đorđević i Danilović, pa nije ni čudo što i on nije još ušao“. Uz dužno poštovanje Đorđeviću i Daniloviću, koji su bili sjajni košarkaši, ipak se teško mogu uspoređivati s Kukočem. Mislimo da nije potrebno detaljnije elaborirati prethodnu tezu.

Slavnić se obrušio i na Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda i prvog čovjeka oporbene Demokratske stranke.

„Sram te bilo Đilase, nisi mi čestitao“, poručio je Slavnić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari