Connect with us

Srpski “diverzanti” nemaju što tražiti u Hrvatskoj!

Published

on

Hoće li opet biti – oni ili mi?

Srpski “diverzanti” nemaju što tražiti u Hrvatskoj!

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je novom provokacijom nekakvog Željka Vukelića, srpskog diverzanta, pripadnika 21. diverzantskog odreda Kordunaškog korpusa tzv. Srpske Vojske Krajine, koji je u vrijeme hrvatskog Domovinskog rata sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku.

Zeljko Vukelic

Naime, taj čovjek je najavio da će ponovno (u subotu) doći u Hrvatsku, odnosno u selo Žirovac, (Sisačko-moslavačka županija), sa skupinom bivših četnika, od kojih su neki ratovali i u Vukovaru, kao primjerice Mile Milošević, a koji je danas predsjednik organizacije ratnih veterana Republike Srbije (bio je ranjen u napadu na Vukovar).

Cilj im je, kažu, da ukažu na poginule Srbe u izbjegličkoj koloni tijekom Vojno-redarstvene operacije Oluja 95., a koje oni žele prikazati kao žrtve, iako su ih ubili sami – Srbi. U tom selu nastojat će podignuti i spomen obilježje poginulim četnicima.

To bi isto tako bilo da se dozvolilo da Nijemci podižu svojim vojnicima spomen obilježja nakon II: svjetskog rata u državama koje su ih, kao agresora, porazile u ratu, ili pak da Izrael dozvoli da u njegovoj zemlji takva i slična obilježja podižu Palestinci u spomen na  nevine palestinske žrtve, koje su pale u nedavnom ratu između ovih dviju zemalja. Željko Vukelić i njegovi “specijalci” se predstavljaju kao ljudi koji su “samo” ratovali na strani agresora, i to ne u Srbiji, već u Hrvatskoj, pa se čudom pitaju- kakvi smo mi ratni zločinci? S druge pak strane, Srbija ne dopušta da hrvatski branitelji samo dođu u Beograd, a kamoli da postave spomen ploču na Terazijama, Novom Sadu, Stajićevu, Nišu,  ili drugdje u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske civile i branitelje. Oni čak i ne priznaju da su u Srbiji postojali logori u kojima su mučili i ubijali nevine Hrvate, poglavito nakon okupacije Vukovara. I ne samo to: Srbi ne priznaju ni da su bili agresori, ne žele ni platiti ratnu odštetu, a najmanje se ispričati za sva zlodjela koje su nanijeli hrvatskom narodu.

  • Stoga, tražimo od hrvatske policije, Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane RH te od predsjednik RH Ive Josipovića i predsjednika Vlade Zorana Milanovića da nas “zaštiti” od ovakvih i sličnih provokacija, da se ne dozvoli dolazak srpskih “specijalaca”, agresora na Vukovar i druge hrvatske gradove i mjesta, jer bivšim srpskim četnicima nije mjesto u Hrvatskoj. Oni ne dolaze da se “primire strasti”, oni želi doći kao da se ništa nije dogodilo, odnosno kao da su Hrvati krivi za agresiju, kao da su Srbi žrtve. A ni jedna granata s hrvatske strane nije u vrijeme Domovinskog rata pala na srpski teritorij, a na Hrvatsku je palo nekoliko milijuna, baš od takvih i sličnih “specijalaca” koje smo najurili ili koji su poput zečeva pobjegli, poglavito nakon Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Ovi bivši agresori neprestano izvrću povijest, pa će se, ako se to na vrijeme ne spriječi, još dogoditi da će Hrvatska biti “preplavljena” spomen pločama agresora, a razne Documente i slične organizacije već godinama rade na tome da se izjednači žrtva i agresor.

Dosta nam je da nam pojedini političari svako malo pričaju da su partizani stvorili Hrvatsku, a ne hrvatski branitelji. Dokle ćemo, već se po tko zna koji puta pitamo, trpjeti srpske i ine provokacije, i dokle će oni koji su trenutačno na vlasti na sve to zatvarati oči i prekrivati uši?

Srpski “diverzanti” nemaju što tražiti u državi u kojoj su ubijali, klali, rušili, koju su palili i opljačkali.

Hrvatska je slobodna, samostalna i neovisna država, ali previše je dala ljudskih života, da bi sada tko god se sjeti bacao blato i mulj na one čije nevine kosti, na žalost, leže na svih grobljima diljem Lijepe naše.

Stoga, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe ne dozvolimo srpskim četnicima da provociraju. U suprotnom, bojimo se, da hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata ne počnu sami rješavati ova “dobrosusjedska” pitanja, jer tada bi se moglo dogoditi da bivši srpski specijalci budu letjeli, kao što su i u vrijeme rata,  natrag u Srbiju.

Kome to treba, kome je do toga stalo?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari