Srpski general Slavko Lisica: Što glumi Dodik i diže tenzije, mi smo izgubili rat

3

Nekada pukovnik, a poslije General vojske RS – Slavko Lisica iz Banjaluke izjavio je da je Dodik budala koja ponovo podiže nacionalne tenzije.

Napomenuo je da je vojska došla na 15 kilometara od Banjaluke i da su svakog trena mogli uzeti grad da su dobili odobrenje.

Cijeli grad je već bio spreman za egzodus i sve stvari su bile na točkovima riječi su Lisice. Lisica je poznat i po najvećem porazu koji je doživjela VRS – Kada je iz Banjaluke u region Doboja 500 metara od ušća rijeke Usore u rijeku Bosnu poslao 15 tenkova Banjalučkog korpusa.

Od 15 tenkova preživjelo je 6 a ostali i danas dan stoje pored magistralnog puta Zenica -Doboj kao sjećanje na jednu od najvećih tenkovskih bitki i poraz VRS.

globalno.org

facebook komentari

  • bakran

    Ništa ja njima ne vjerujem. Uz demgogiju oko toga ‘zgubili ili ne izgubili rat’, oni su poubijali mnoštvo Hrvata i Bošnjaka, protjerali još mnogoviše nesrba i zgrabili pola bivše BiH. Sve ovo može biti neki njihov interni jeftini igrokaz.

  • Argus Panoptes

    Bili i ostali lažljivci, koljači,manipulatori,pa naravno da igraju igrokaz u koji žele uvuči što više sumnjivih glumaca i jeftinih k… u svoj balkanski kupleraj i biti će sve kao u Balkanskoj krčmi,dok se ne pojavi neki novi Gavrilo.