Connect with us

Reagiranja

Srpski humanitarac prozvan za širenje mržnje u Kninu se pravda: ‘Nemam nikakve veze s tom objavom!’

Objavljeno

on

isječak/Sibenik.in

Teolog i humanitarni djelatnik Miloš Stojković boravio je ovih dana kao povjerenik poznatog pravoslavnog Manastira Hilandar za humanitarni rad u Šibensko-kninskoj županiji.

Stojković je bio u Kninu, Kistanjama i Đevrskama u sklopu humanitarne akcije koju je provela organizacija Ujedinjena Srbija. Riječ je o humanitarnoj karavani koja za cilj ima obilazak srpskog stanovništva uz naglasak na promociji mira i tolerancije.

Međutim, u srijedu je na njegovoj stranici objavljen video u kojem se o Kninu govori kao o gradu Republike Srpske Krajine i spominje kako će hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi biti zamijenjena.

“Nemam nikakve veze s tom objavom, ali baš nikakve! Kao što se jasno može vidjeti, ja sam označen u objavi (ne može se vidjeti jer je video u međuvremenu obrisan; op.a.). Nigdje me na videu nema, niti mog lika niti bilo čega. Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, grlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim”, rekao je za ŠibenikIN Miloš Stojković.

Stojković tvrdi da je sporni video s Kninske tvrđave snimio netko drugi, a da se na njegovom profilu pojavio jer ga je autor uratka označio u objavi.

“S čovjekom koji je govorio mimo nas šetajući po tvrđavi nemam osobno nikakve veze. On je bio jedan od 5, 6 snimatelja koji uopće nije ni snimao našu pravu dobronamjernu aktivnost, već me je, i ne samo mene, označio u objavi. Jasno je da to nije moj glas, niti ja imam išta s nečijim privatnim mišljenjem”, rekao je Stojković naglasivši da će on svoju “misiju humanosti i ljubavi nastaviti punim srcem”.

Hrvatska traži ispriku Beograda zbog nazivanja Knina ‘srpskim okupiranim gradom’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari