Connect with us

Istaknuto

Srpski mediji o “Kolindinoj pljusci Nikoliću”

Objavljeno

-

Kabinet srpskog predsjednika Tomislava Nikolića ‘iznenađen je’ uvjetima koji bi trebali biti ispunjeni ukoliko on želi posjetiti Zagreb, doznaje Blic.

[ad id=”68099″]

Umjesto poziva na službeni posjet Zagrebu o kojem su već razgovarali, Kolinda Grabar Kitarović je poslala pet uvjeta koje bi Srbija trebala ispuniti.

Ona od Srbije traži rješavanje pitanja nestalih u ratu, povratak imovine, kulturnog blaga i arhivske građe te rješavanje problema granice na Dunavu.

Nikolić sam nije htio komentirati novonastalu situaciju. Neslužbeno se doznaje pak kako Srbija neće učiniti ništa što bi moglo pogoršati odnose s Hrvatskom, a sve su ovo doživljeli kao pljusku.

“Postavljanje uvjeta za susret Tomislava Nikolića i Kolinde Grabar Kitarović je pljuska hrvatske strane i vraćanje nediplomatkse geste Nikoliću. Kada je Vučić bio na inauguraciji hrvatske predsjednice, ona je prihvatila njegovu ponudu da dođe u Beograd. Nikolić je, međutim, rekao da je na redu njegov odlazak u Zagreb. I Srbija ima uvjete za njih, ali se sporna pitanja rješavaju prije svega na međuvladinoj razini”, rekao je ravnatelj Centra za regionalizam Aleksandar Popov.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari