Pratite nas

Vijesti

Srpski ministar Vulin u Sisku se ponašao kao četnik koji je “okupirao” Hrvatsku!

Objavljeno

na

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je izjavama ministara rada u Vladi Srbije Aleksandara Vulina na komemoraciji djeci poginulim u II. svjetskom ratu u Sisku, a koja je održana u subotu. Kao prvo, pitamo se, odakle pravo ovom čovjeku da zloupotrebi jedno obilježavanje, da bi se gotovo na “kaubojski” način obračunao s onim što se događa u Hrvatskoj, a posljedica je agresije zemlje iz koje dolazi? Drugo, gdje su i što su radile hrvatske tajne i ine službe da su dozvolile predstavniku Vlade Srbije da usred Hrvatske blati hrvatske branitelje i stradalnike hrvatskog Domovinskog rata, odnosno zbog čega se nakon njegova javno objavljenog izlaganja nisu oglasila hrvatska ministarstva vanjskih poslova, obrane ili ministarstvo branitelja? Čak, prema pisanju režimskih medija, ni riječ nisu izustili ni oni koji su bili nazočni ovoj komemoraciji: izaslanik predsjednika Republike, predstavnici Katoličke crkve, predstavnici Grada Siska, antifašističkih organizacija, ali ni Srbin nad Srbima – Milorad Pupovac.

Naime, umjesto da govori na temu o kojoj je pozvan, dakle o navodnim zločinima djece od strane ustaškog režima u II. svjetskom ratu, Vulin je besramno iskoristio ovaj skup da održi “lekciju” Hrvatskoj i Hrvatima o nekim događanjima, o kojima očito nema pojima. Tako je uz ostalo izjavio da u našoj zemlji, koja je doživjela srpsku agresiju (!), ponovno se rađa ustaška ideologija, da “onaj tko razbija ćiriličnu ploču samo zato što jedan narod baš tim jezikom govori i piše (sic!), razbijao bi i dječju glavu samo da može i da se ne boji da će biti kažnjen”. Zatim je dodao da “ne može onaj tko razbija ćiriličnu ploču misliti da to ne će izazvati zlo, silu i nasilje. Jer ne zaboravimo, prvo su palili knjige, a onda su palili ljude”, poručio je Vulin (Jutarnji list, 4. listopada 2014.).

Taj ministar pod utjecajem Pupovca ne zna ili se pravi “toša” da su ćirilične ploče u Vukovaru maknuli hrvatski branitelji i stradalnici s pročelja nekih javnih institucija ne iz razloga “što jedan narod baš tim jezikom govori i piše”, već iz posve drugih razloga, a koji se tiču njegove zemlje Srbije, odnosno bivše Jugoslavije. Riječ je o tome da se branitelji Vukovara, ali i cijele Hrvatske ne mogu pomiriti s ćirilicom koja je stigla na srpskim i inim tenkovima iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša i drugih gradova, a na kojima su bile poruke i parole napisane na ćirilici protiv Hrvata koje su tijekom hrvatskog Domovinskog rata gazili, masakrirali, ubijali, čiju su nevinu djecu, starce i žene protjerali i nerijetko još žive bacali u masovne grobnice, koji su rušili sve što je hrvatsko, u želji da zauzmu hrvatski prostor, da osnuju Veliku Srbiju. Osim toga, te ploče o kojima govori ministar – “Toša” nelegalno su i postavljene, što bi on trebao znati.

Ne znamo, možete li uopće zamisliti da je nakon II. svjetskog rata došao neki njemački, japanski ili talijanski ministar u Rusiju, Englesku, Francusku, Poljsku ili Jugoslaviju i da je, poput Vulina, držao predavanje onima koje je Njemačka gazila i uništavala.

Ne, to se ni u snu nije moglo dogoditi, ali Hrvatima se događa da im u njihovoj zemlji, predstavnici bivšeg srpskog okupatora mogu održati i “školski sat” o povijesti.

Nakon toga što je rekao u Sisku, Vulin više ne bi smio ni doći u Hrvatsku ni kao turist, a Pupovac i njemu slični neka pokušaju u društvu ovog ministra doći na jedno tradicionalno četničko sijelo, koje se svake godine održava u Srbiji na Ravnoj gori, u čast srpskog ratnog i inog zločinca Draže Mihajlovića, i neka tamo pokušaju četnicima držati slovo o njihovim istinskim zlodjelima, pa će vidjeti kako će se sprovesti.

Zar nije bilo dosta da su nam Srbi tijekom Domovinskog rata učinili tolikog zla i nedaća, a poglavito junačkom gradu Vukovaru, da još i danas moramo slušati, kao po zapovijedi, nekog “četničkog vojvodu” da nam drži predavanje o “buđenju ustaštva, skidanju dvojezičnih ploča” i tome slično.

Očekujemo, prije svega od Ministarstva vanjskih i europskih poslova, da se ogradi od ovog četničkog i huškačkog govora te da ubuduće ne dozvoli da nam bilo kakvi srpski “povjesničari” dolaze učiti djecu što se u Hrvatskoj događa, ili što smijemo ili ne smijemo.

Dosta je bilo srpskog terora!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Krvnici Karadžić i Mladić žderu prasetinu u Haagu

Objavljeno

na

Objavio

Prije dva dana bili smo svjedoci opskurne kazališne predstave koju je uz pomoć svojih odvjetnika Tribunalu u Den Haagu i publici priredio balkanski mesar, krvnik i zločinac optužen za genocid i etničko čišćenje, Ratko Mladić. 

Kako bi izbjegao čitanje presude, taj ljudski šljam kojega Srbi nazivaju „narodnim herojem“ (to mogu samo oni, nitko drugi) Ratko Mladić, poduzeo je sve: od kuknjave zbog lošeg zdravlja, do pokušaja prekida zasjedanja galamom i na kraju napuštanjem sudnice, u nadi da će izricanje biti odloženo. Međutim, za divno čudo, ovoga puta Sudsko vijeće nije nasjelo i krvniku je pročitana osuđujuća presuda i to najteža – doživotna robija. Mada i 10 takvih kazni ne bi bile dovoljne za krvnika tog kalibra, žene iz Srebrenice i preživjele žrtve njegovih pokolja zadovoljne su što su doživjele kakvu-takvu zadovoljštinu.

Kako pišu srbijanski mediji s ponosom veličajući glavne protagoniste genocida u B i H Radovana Karadžića i Ratka Mladića – jer genocid je u zadnjih 150 godina sastavnica srpske nacionalne ideologije i ponos nacije, ili točnije pretežitog dijela te nacije – dvojica krvnika provela su večer uoči izricanja presude Mladiću u gozbi, odnosno krkanju prasetine, a povodom slave Radovana Karadžića „Aranđelovdana“. (http://www.alo.rs/ratko-i-radovan-jeli-pecenje-pred-presudu/132406).

Kojemu se to bogu klanjaju i u što vjeruju monstrumi poput njih zna valjda samo Srpska pravoslavna crkva koja poslovično, već stoljećima prednjači u ideologiji genocida i osvajanja zemalja drugih naroda, što je protivno i Bogu i kršćanskoj vjeri.

I ne samo to. Srpska pravoslavna crkva tradicionalno posvećuje krvnike, koljače i zločince, pa je za očekivati da u dogledno vrijeme i ova dvojica monstruma postanu njezini „svetitelji“ (kao što su već postali fašist, antisemit i antikrist Nikolaj Velimirović Žički, njegov kolega također fašist i zločinac Joanikije Lipovac, četnički koljači Milorad Vukojičić Maca, Slobodan Šiljaki mnogi drugi). Četnički vođa i koljač Draža Mihailović već se s njima nalazi na ikonama Srpske pravoslavne crkve, a to je siguran put ka „posvećenju“. Dakle, to je kod njih tako. I tu pomoći nema.

Nakon što se nakrkao prasetine (s Radovanom) i nalokao brlje, krvnik Mladić se ujutro pojavio pred Sudskim vijećem žaleći se na visoki krvni tlak. U njegovu korist lagali su, naravno i odvjetnici koji ga brane, ali provjerom je utvrđeno da se nikako ne radi o kritičnom stanju i da je tlak zločinca Ratka Mladića normalan (unatoč krkanju prasetine).

Tako je taj ljudski smrad na kraju ipak osuđen, nažalost, bez spominjanja brojnih masovnih zločina što ih je počinio u Hrvatskoj. Kakva-takva zadovoljština za narod iz Srebrenice, ali daleko je to od pravde.

Srbija likuje što je još jednom kilavi i nemušti Haag zažmirio i nije pogledao istini u oči, te izbjegao dati joj zasluženo mjesto u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Birokratima u Den Haagu najvažniji su, naravno, interesi velikih sila koje u vuku konce u Tribunalu.

Nama pak ostaju Dodik, Vučić, Dačić, Vulin, Šešelj i ostala srpska bagra sastavljena od nekoliko milijuna sljedbenika Ratka i Radovana, kojima su krvnici i izvršitelj genocida nacionalni junaci i ponos!?

Daj Bože da ne bude tako, ali svi su izgledi da će s njima ipak imati posla i naša djeca.

Zlatko Pinter

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari