Connect with us

Zanimljivosti

Srpski novinar o ljetu na Jadranu: “Lepo, sterilno, dosadno i skupo za pamćenje”

Objavljeno

-

[quote]”Vruće su cijene i u restoranima. Na Hvaru espresso stoji dva eura. Za ručak morate dosta potrošiti: bečki je 20, lignje 10, porcija pršuta ili sira po 10 eura!”, piše reporter te dodaje kako turist koji je na Hvaru mora obavezno posjetiti Paklene otoke jer njihova ljepota zadivljuje. “To je omiljeno odredište nudista”, dodaje. [/quote]
Reporter srpskih Novosti bio je na Jadranu, a evo kako je sažeo svoj boravak na našem moru: “Hrvatsko primorje: Lepo, čisto, sterilno, dosadno i skupo za pamćenje”.”Gdje god se uputite na more u Hrvatsku, ljepota će vas opčiniti. No, sve je europski, pa i cijene koje su za prosječnog srpskog turista – “jake”,” piše reporter Novosti.Dalje piše kako je noć u privatnom smještaju najmanje 20 eura (ponegdje se može naći i za 10), a apartman za dvije osobe je u prosjeku od 50 eura naviše, prenosi index.hr.

“Vruće su cijene i u restoranima. Na Hvaru espresso stoji dva eura. Za ručak morate dosta potrošiti: bečki je 20, lignje 10, porcija pršuta ili sira po 10 eura!”, piše reporter te dodaje kako turist koji je na Hvaru mora obavezno posjetiti Paklene otoke jer njihova ljepota zadivljuje. “To je omiljeno odredište nudista”, dodaje.

“Ali, provod na otocima i na Hvaru je po mjeri umirovljenika, zbog čega se u šali kaže da je to “zemlja tisuću otoka za hokejaše” (umirovljenike sa štakom). Gotovo da nema noćne zabave u Jelsi, Vrboskom… U tim mjestima caruje začuđujuća sterilnost i poluprazni retro-restorani u kojima bendovi sviraju prastare šlagere iz šezdesetih godina parovima koji pijuckaju vidno uz standardnu romantiku – svijeće i pogled na pučinu”, piše reporter Novosti te dodaje kako je u Hvaru situacija nešto bolja te da mladi idu tamo u provod.

“Na otocima ima Talijana, Nijemaca, Engleza, Španjolaca, nešto Rusa i vrlo malo Srba. Ako je vjerovati mladiću koji u splitskoj luci pere automobile turistima koji čekaju na trajekt i koji nas je srdačno pozdravio, bili smo prvi automobil s beogradskim tablicama koji je on vidio”, piše reporter Novosti koji je za kraj dodao kako na otok treba i stići, a to nije nimalo jeftino jer karta za dvoje i automobil za trajekt od Splita do Hvara stoji oko 70 eura.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas