Connect with us

BiH

Srušen jarbol s hrvatskom zastavom u dvorištu crkve u središnjoj Bosni

Objavljeno

-

Nepoznate osobe srušile su u noći na ponedjeljak jarbol te otrgnuli zastavu hrvatskoga naroda koja se nalazila u dvorištu crkve sv. Mihovila u središtu Vareša u središnjem dijelu Bosne, što je izazvalo uznemirenost tamošnjih Hrvata.

Župnik fra Leon Pendić potvrdio je za medije kako se izgred dogodio tijekom noći uoči obilježavanja dana župe sv. Mihovila.

“Jarbol nije izdržao ni deset dana otkako smo ga postavili jer se pokrenula hajka protiv njegova postavljanja. Netko je noćas srušio jarbol, potrgao hrvatsku zastavu i odnio je”, rekao je župnik u Varešu. Pojasnio je kako se hrvatska zastava zajedno s papinskom dugi niz godina nalazi na samoj crkvi u Varešu.

“Niti za rata nije bilo ovako kao danas toliko hajke”, upozorio je fra Leon sugerirajući da je to vjerojatno dovelo do rušenja jarbola s hrvatskim obilježjem. Posebno razočaravajućim ocijenio je što se to dogodilo uoči obilježavanja dana župe u srijedu.

Jarbol sa zastavom podignut je u crkvenome dvorištu uz spomenik poginulim braniteljima iz Hrvatskoga vijeća obrane u središtu ovoga srednjebosanskog gradića.

Policija je napravila uviđaj i traga za počiniteljima. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari