Connect with us

Komentar

“Srušeni” sirijski trener je bio u Al-Qaedi i ubijao je Kurde?

Objavljeno

-

Kurdska stranka tvrdi da je Osama Abdul Mohsen iz Sirije bio član džihadističke organizacije Al-Nusra te da je pobjegao jer se bojao odmazde kurdskih boraca

[ad id=”68099″]

Osama Abdul Mohsen, nogometni trener kojem je mađarska snimateljica podmetnula nogu, postao je jedan od simbola izbjegličke krize.

No, Kurdska stranka PYD sada tvrdi da je Mohsen zapravo terorist. Tvrde da je prije bijega bio član džihadističke organizacije al-Nusra (sirijski ogranak Al-Qaede).

Osama Abdul Mohsen se pridružio pobunjenicima 2011. godine i počeo je raditi zločine protiv civila, među kojima su bili i Kurdi – piše u priopćenju PYD-a, koji je objavio i fotografije koje pokazuju da je Abdul navodno bio terorist.

Službenih potvrda za to nema. PYD spominje i slučaj iz 2004. godine kada je al-Nusra u krvi ugušila pobunu Kurda tijekom jedne nogometne utakmice. Tada je ubijeno 50 Kurda, a navodno je nasilje poticao Mohsen. Mohsen je živio u sirijskom gradu Tel Abyad, a navodno je u srpnju pobjegao jer se bojao osvete kurdskih boraca,prenosi RT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas