Pratite nas

Komentar

Štakoraši protiv šatoraša

Objavljeno

na

Građani protiv šatoraša, građani protiv šatordžija, vrišti sa naslovnica mainstreim medija ovisno o tome tko preferira srpsku a tko hrvatsku inačicu za ljude koji obitavaju pod šatorom.

 Građani, nitko doli građani. Čovjeka uhvati jeza od takvih naslova i već u snoviđenju i zebnji viđa ovu sliku. Stotine tisuća građana, što manje što više bijesnih, što više što manje rezigniranih upada u braniteljski šator, rastura ga , podijeli par šamara invalidima i njihovim gostima, razbuca i isprevrće stolove, proglasi fajront i utrne sviću, dok vani sve huči… huuuuu–aaaaa, uuuuu—aaaaaa, valja se masa od stotina tisuća ljudi naprijed- nazad. Policija je nemoćna pred naletom ljudske bujice, nekontrolirane i biijesne. Skoro cijeli grad se premjestio na tih par kvadratnih kilometara. Stotine i tisuće transparenata kontra tih šatordžija koji otimaju budućnost Hrvatskoj i koji u svojim invalidskim kolicima, udovima koji nedostaju, kao potegnuta kočnica u vlaku usporavaju ionako sporu hrvatsku lokomotivu.
two little decorative rats on white backgroundTi “besramnici” koji su proračunato 90-tih gubili ruke i noge, da bi to kasnije sve proračunato naplatili, nemaju nimalo obzira prema dvonošcima i dvorukcima koji su rat proveli po podrumima ili su skoro pa u pravilu, potomci istih.
Oni su bili toliko obzirni prema hrvatskoj državi da im nije padalo na pamet da mjenjaju djelove svojih tijela za novac. Oni su novac kasnije ionako dobili sa svim udovima na broju. Bez ikakvog rizika za sebe ili svoj nokat. Novac im je dolazio koliko su htjeli i koliko su tražili.Pa ustvari to je i logično. Zamislite da budu naslovi u novinama.. par kržljavih instruiranih zgubidana protiv branitelja” ili “ Vesna Teršelič, Zoran Pusić i onaj Zelić iz tzv.GONG-a protiv šatordžija”. Na što bi to ličilo. Svi bi im se smijali i znali o čemu se radi. E ali kad kažeš građani, neodređeni, nedefinirani ne znaš o kome se radi. Možda baš protestiraju kumice s placa, ostavile štandove i grincajg da bi poručile “šatordžijama” što ih ide, ili časni radnici koji mjesecima ne dobijaju plaću. Pod kapu “građana” može stati i Kurta i Murta. I časno i nečasno. Ne možeš to znati o kome se radi. Kad kažeš građani, odmah ti padne na pamet svaki potencijalni čovjek ako je “progresivan” pa makar bio i seljak. Vi vjerovatno mislite da se nešto promjenilo od vremena Jugoslavije. Ali nije. Promjenile su se samo metode.

Prije ako bi partija uvidjela neki problem, neku “devijaciju” u društvu, neku knjigu ili pjesmu, nešto što odudara od zadane matrice, ne bi se partija prva javljala, nego obično bi prvo reagirao SUBNOR, ali bi znao i regairati SKOJ koji je isto bio ažuran a nije bilo ni čudno da na događanja u Mariboru il Drnišu, reagira osnovna organizacija SKOJ-a u Gostivaru ili Bajinoj Bašti koja bi rezolutno zahtjevala reakciju nadležnih tijela. Koja bi naravno promptno uslijedila.Isto se radi i danas, samo što su uloge, AFŽ-ea, SKOJ-a, SUBNOR-a zamjenili, ne branitelji kako im se imputira ( jer kad je itko vidio da SUBNOR u Jugoslaviji protestira par mjeseci, SUBNOR se slušao i nitko protiv njega nije smio zucnuti i mislim da tako nešto nije ni zabilježeno u 45-godišnjem trajanju Jugoslavije) zamjenile tzv nedvladine organizacije tipa GOLJP, GONG, Documenta, B.a.B.e, razne LGBT udruge, razne paravladine organizacije u kojima ma kako se formalno zvale, caruje samo jedna ideologija. Neormaksistička koja ne može smislit crkvu, ne može smislit hrvatsku državu, pa kako bi onda smislili hrvatske branitelje pa makar bili invalidi.

Jasno da su štakoraši instruirani, dirigirani i samo poluga u rukama zna se i čijim. Ova krinka i farsa sa tim paravladinim organizacijama koje se financiraju iz budžeta više ne može prevariti ni retardiranog majmuna. Štakoraši, koji s pravom nose taj naziv, jer su oni ili njihovi preci 90-te proveli po podrumima skrivajući se i šuteći, cvileći u najboljem slučaju dočekali su ima 15 godina svojih pet minuta, figurativno rečeno. Riječ je o 15 godina terora štakoraša nad časnim ljudima koji su se odrekli vlastitog života, ne kalkulirajuć hoće li se vratiti živi, ili osakaćeni u tijelu i duši. Sit gladnoga ne razumije, niti plemenit čovjek sebičnoga pa i nema nikakve poveznice između obijesnih zgubidana koji se financiraju našim parama, iako to ničim nisu zaslužili, sa ljudima koji su dali sve za ovu državu i ovaj narod.

Zato ako sutra vidite naslove u medijima kako su građani protestirali protiv “šatordžija” znajte da je samo par tustih štakordžija procijukalo i prodefiliralo mašući svojim repićima pred hrabrim i ponosnim ljudima po planu i nalogu najtustijeg štakora.

[ad id=”40551″]

Delminium Vulgaris

>>Anđelko Burilo: ‘Branitelji nikada nisu niti će napasti prvi, ali branit ćemo se uvijek!’

>>Occupy Croatia: Inauguracija antifašističke mržnje

>>Jeste li u bivšoj državi ikada vidjeli prosvjed protiv partizana?

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Mrtav može biti opasniji nego živ…

Objavljeno

na

Objavio

Film Franca Zaffirelija
Isus iz Nazareta
najbolji mi je ikada napravljen film o događajima opisanim u Evanđelju .

Najintrigantniji lik iz pozadine je Zerah.
Ambiciozni lik.

U dobrim odnosima sa Rimom, Velikim Vijećem i Herodom .
Njemu Juda odaje Isusa.
On nadzire svaki mogući korak do konačne presude.
Na kraju..

On traži od Rimljana da čuvaju grob.
Na to ga pita rimski časnik:

Dobro, kakva vrsta čovjeka si ti ?
Zar ti njegova smrt nije dovoljna ?
Na to mu Zerah odgovara.
Mrtav može biti opasniji nego živ .

U jutro ulazi u grob .
I nalazi ga praznim .

….
tek sada počinje, tek sada počinje …
Zadnje su njegove riječi .

Iako je došašće, neke korizmene slike i kvote zaokupljaju mi um ..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima samo je slucajna

dr. Gordana Zelenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne znam na temelju čega Slovenija može tužiti Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u subotu kako ne zna na temelju čega Slovenija misli tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma istaknuvši kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“Ne znam kako Erjavec misli tu tužbu obrazložiti i na temelju čega bi tužio Republiku Hrvatsku. Radilo se o dvostranom sporazumu između dviju strana – Hrvatske i Slovenije, koji je s hrvatske strane raskinut jer je Slovenija htjela  prevariti Hrvatsku. To je sve iza nas i želim vidjeti taj dokument i način na koji Erjavec misli tužiti Hrvatsku”, rekao je Kovač novinarima upitan kako komentira izjave šefa slovenske diplomacije Karla Erjavca koji je u petak ponovio da će Slovenija tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma.

Na novinarski upit bi li Hrvatskoj bilo prihvatljivo posredništvo koje nudi Europska komisija, istaknuo je kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“To možemo samostalno, a ako netko misli dati nekakav prijedlog, on je dobrodošao. Međutim, samo su dvije strane relevantne, a to su Hrvatska i Slovenija”, rekao je Kovač novinarima nakon komemoracije utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu uoči 18. godišnjice smrti.

Kovač je podsjetio i na svoj prijedlog da se do rješenja graničnog spora napravi sporazum o upravljanju Savudrijskom valom. Istaknuvši kako nema rješenja bez Hrvatske, rekao je kako je  jedino rješenje da “Hrvatska i Slovenija sjednu i dogovore režim u Savudrijskoj vali i dugoročno riješe granični spor”.  (Hina)

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari