Connect with us

Politički rentgen

Stan od 92 m2, samo je u Hrvatskoj luksuz!

Objavljeno

-

Naručeni napadi na ministra Banožića u režiji medijskih spin doktora zbog izmišljene afere „stan 92 m2“, provaljeni su već odavno i uvjeren sam da je prošlo ono vrijeme kada su opskurni novinarski istraživači i plačenici imali moć smjenjivati i postavljati ministre i Vladu Republike Hrvatske? Za one koji ozbiljno i odgovorno promišljaju Budućnost Hrvatske, bitno je…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Ako kojim slučajem danas stan od 92 m2 koristi HDZ-ov ministar, bez obzira kako se on zvao, onda će se to nazvati super luksuzom, kokošarenjem na grbači sirotinje i neviđenim sukobom interesa.

Bombastične naslovnice (a)Nalcionala, koje nastaju u kuhinji obavještajnih i paraobavještajnih gremija, u ovom slučaju sklonih predsjedniku Milanoviću, poslali su javnosti poruku o jednom bahatom ministru koji sa svojom peteročlanom obitelji uživa u „super luksuznom“ stanu od nevjerojatnih 92m2, što po osobi iznosi nevjerojatnih 20 m2 životnog prostora.

Zamislite koji je zločinac taj ministar kada se drznuo tražiti od države na korištenje, dakle ne u vlasništvo, taj luksuz za svoju djecu i suprugu? Hrvatska će biti vječito sirotinjska država, jer proglašavati stan od 92m2 za peteročlanu obitelj super luksuzom, nije ništa drugo nego klasična uravnilovka. Što su onda penthausi od 250 m2 Mamića ili Horvatinčića na vrhu Cvjetnog sa Semiramidinim visećim vrtovima, ako je Banožićev stan koji nije u njegovom vlasništvu, već u vlasništvu države super luksuz? Kada prosječan Hrvat sa suprugom prosječnom Hrvaticom odluči graditi obiteljsku kuću onda je kuća 10 m2 sa 10 m2 zapravo kućerak. Ako planiraju imati dvoje ili više djece, onda je neophodna i druga etaža te kvadrature, a nerijetko i potkrovlje neka se nađe za svaki slučaj za obiteljske goste. Kakav je to onda tek luksuz u odnosu na stan od 92 m2 koji koristi ministar Banožić? Marš svi nazad u komunističke barake!

Čini se da je predsjednik Milanović u svojoj nemoći smijeniti ministra Banožića posegnuo za svojim provjerenim obavještajcima ili para obavještajcima, koje izgleda drži pod kontrolom još iz vremena svog velebnog premijerskog statusa, ne bili našao bilo kakav dokaz nevaljalosti, pokvarenosti iliti korumpiranosti aktualnog ministra Banožića. Samo zato što mu se ovaj drsko suprotstavio poštujući Ustav i zakone kojih se na Milanovićevo zaprepaštenje ministar drži kao pijan plota? Možemo li uopće zamisliti tu hordu „paparazza“, paraobavještajnih i obavještajnih uhoda, koji izgleda po zapovjedi vrhovnika „pronađite mi o Banožiću bilo što“, troše sate i sate snimajući iza busije svaki korak, mjereći bilo i dah mrskog im ministra i njegove obitelji?

I onda kada danima ne nalaze lopovluk, korupciju, nepotizam, ministrove protiv ustavne i protiv zakonite radnje, u svom očaju i istraživačkoj bijedi pronalaze „super luksuzan stan“ kojega koristi peteročlana obitelj, dok Hrvatska valjda umire od silne sirotinje. Najžešća je teza da je ministar sam sebi dodijelio stan u državnom vlasništvu!? E o tome će ekspresno raspravljati Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa! Jedva su dočekali novu HDZ-ovu veliku ribu!? Afera „stan 92 m2“ pukla je „pet minuta“ prije važnog sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu, valjda kao doprinos smirivanju strasti između Milanovića i Plenkovića!

Sjeća li se netko ministra branitelja Mije Crnoje, koji je pao kao kruška pod naletom „medijskih terorista“ zbog barake na svom gradilištu u Samoboru? Sjeća li se još netko Tomislava Karamarka koji je platio glavom zbog „terorista“ iz poznatog „povjerenstva“? Ma koga je danas briga što su oni sudskim putem u dugotrajnim postupcima dokazali nedužnost, kada danas politički ne postoje. I njih su tukli ti isti (a)Nalcionali, kojekave Gaure, Duhaćeki, Babići, Lade Burčul, N1 specijalci i ini doktori i doktorice najmorbidnijih spinova, koji danas po istom modusu operandi tuku ministra Banožića, koji se drznuo suprotstaviti njihovom „zlatnom teletu“.

Oni su si utupili u svoje pametne glavice da ministar Banožić mora pasti, jer ako padne Banožić past će valjda i omraženi im Plenković, a s njim i HDZ koji se opasno zahuktao i prijeti osvajanjem Banskih dvora po četvrti put zaredom. Dakako, računam i pobjedu Tomislava Karamarka nad današnjim predsjednikom Hrvatske!

Računica je potpuno jasna, pa je sirena označila uzbunu! Ako HDZ pobijedi na svim sjedećim izborima kao što je pobjeđivao do sada, a svi su izgledi da će baš tako biti, Milanovićev drugi mandat na Pantovčaku je čista utopija, jer bi njegova rušiteljska uloga kao lidera ujedinjene oporbe protiv vladajućeg HDZ-a doživjela potpuni poraz. Duboki sukob između Pantovčaka i Banskih dvora kojega su smislili Milanovićevi gremiji i mentori, nije izmišljen da sutra prestane i čini se da je taj sukob u svojoj biti nepopravljiv?
Osim toga postoje znakoviti pokazatelji, osobito kroz navodno imenovanje Mire Kovača i Davora Stiera na važne veleposlaničke dužnosti u Parizu i Vatikanu, da je Plenković spreman pragmatično učiniti korak udesno, što Milanovića zapravo izluđuje na njegovom isplaniranom putu ka osvajanju demokršćanskih simpatija. Nije li to ljevičarsko lice predsjednik već pokazao sirovim nasrtajima na djeda Davora Ive Stiera, i nije li to pokazao proglašavajući Banožića nacistom, a HDZ nacističkom strankom?

Naručeni napadi na ministra Banožića u režiji medijskih spin doktora zbog izmišljene afere „stan 92 m2“, provaljeni su već odavno i uvjeren sam da je prošlo ono vrijeme kada su opskurni novinarski istraživači i plačenici imali moć smjenjivati i postavljati ministre i Vladu Republike Hrvatske? Za one koji ozbiljno i odgovorno promišljaju Budućnost Hrvatske, bitno je da do ožujka 2022. pobijedimo pandemiju i svi zajedno radosno dočekamo najuspješniju turističku sezonu u povijesti Hrvatske. Bitno je otvoriti šampanjac ili popiti rakijicu u čast otvaranja Pelješkog mosta i otvoriti nove velike infrastrukturne projekte.

Bitno je otvoriti Istarski ipsilon, završiti koridor 5C i ozbiljno zagrepsti u obnovu Zagreba i Banovine! Bitno je konačno ući u Schengen i eurozonu te na taj način simbolično završiti procese hrvatskog pristupanja Europskoj uniji i međunarodnim integracijama! Bitno je korisno upotrijebiti izdašne fondove EU! Bitno je puno toga što nisam dotakao, a sve što je bitno ostvarivo je jedino zajedništvom, stabilnošću i mirom u vlastitoj hrvatskoj kući. Oni koji su protiv zajedništva, oni koji politički lešinare u vrijeme rata protiv pandemije i usred tragedija, oni koji šire nemir i defetizam i oni koji žele „što gore to bolje“, bit će zasigurno poraženi i upamćeni kao rušitelji i anarhisti.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari