Connect with us

Ukrajina

Stanovnici bježe s Krima; Krimski most bilježi rekordan promet

Objavljeno

-

Foto: twitter

Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je da bi moglo biti još napada u “sljedeća dva ili tri mjeseca” sličnih današnjim napadima na željezničko čvorište i zračnu bazu na Krimu.

Naša strategija je uništiti logistiku, opskrbne linije i skladišta streljiva i druge objekte vojne infrastrukture. To stvara kaos unutar njihovih snaga – rekao je Podoljak u intervjuu za Guardian.

Rusija misli da protuofenziva zahtijeva ogromne količine ljudstva poput goleme šake i da ide samo u jednom smjeru. Ukrajinska protuofenziva izgleda potpuno drukčije. Ne koristimo se taktikom iz 60-ih i 70-ih, iz prošlog stoljeća dodao je.

Most koji povezuje Krim s Rusijom bilježi rekordan promet jer stanovnici žure napustiti poluotok, javljaju lokalni mediji, a prenosi BBC.

Krimski most, preko Kerčkog tjesnaca, otvoren je uz veliku pompu 2018., četiri godine nakon ruske aneksije. Od veljače ove godine, visoki ukrajinski dužnosnici često su nagovještavali da bi sam most mogao postati meta njihovih projektila.

Eksplozije u ruskoj bazi na Krimu možda ukrajinski napad

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari