Pratite nas

Stanovnici Mostara i Širokog Brijega pomažu ‘Bosni’

Objavljeno

na

Brojni stanovnici Mostara tijekom petka donosili su u prostorije Crvenog križa hranu i higijenske potrepštine za područja ugrožena poplavama.

Tijekom prijepodneva u petak jedan kontigent pošiljke je otišao, dok su velike količine hrane i ostaloga skupljene do krajnjeg roka (petak 16.05.2014. u 19 sati).

Crveni križ Mostar je u petak organizirao dežurstva s ciljem prikupljanja pomoći stradalima u poplavama kojima su pogođeni centralni i sjeverni dijelovi BiH.

U akciju prikupljanja pomoći poplavama pogođenim stanovnicima Bosne priključili su se i mladi Širokobriježani.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći, koju su inicirali fra Željko Barbarić i mladi Širokobriježani koji se svakog tjedna okupljaju na zajedničkom Susretu utorkom na Brijegu, održat će se danas (subota) od 10 sati do 17 sati.

U tom razdoblju u prostoriji Franjevačke galerije u Širokom Brijegu nalazit će se volonteri koji će prvenstveno prikupljati konzerviranu hranu, što je najpotrebnije najteže pogođenim stanovnicima Žepča i Maglaja gdje će biti proslijeđena prikupljena hrana.

Svi ljudi dobre volje moći će dati i novčani prilog koji će se upotrijebiti za organizaciju prijevoza i nabavku dodatne hrane i flaširane vode.

Širokobriježani, pokažimo dobro i plemenito srce!

Bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

BUJICA: Martin Pauk i Hrvoje Pende o ‘krađi potpisa’

Objavljeno

na

Objavio

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Plenković poručio Zvizdiću: Slučaj Komšić za Hrvatsku je prevažno pitanje, podignut ćemo ga na internacionalnu razinu

Objavljeno

na

Objavio

“To je za Hrvatsku prevažno pitanje i imamo sva legitimna prava da ga dižemo na međunarodnim forumima i da senzibiliziramo druge”, kazao je Plenković i ponovio jučerašnje riječi da mnogi akteri to ne razumiju. Zato je važno da naša poruka bude poruka pojašnjenja i apela da se riješi izborni zakon koji bi omogućio legitimnu zastupljenost svih, a osobito u Predsjedništvu”, rekao je predsjednik Vlade RH u odgovoru na današnje obraćanje predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka Azija-Europa u Bruxellesu komentirao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića koji je kritizirao njegove izjave tijekom protekla dva dana u europskim institucijama te kazao da je “primjetan pokušaj uspostave patronističkog ponašanja spram Bosne i Hercegovine”, prenosi N1.

“Te teze i teorije o nemiješanju u unutarnje poslove, to je ostalo u međunarodnim odnosima 19. stoljeću. Mi smo sada u 21. stoljeću gdje sva krupna i politička pitanja, a posebno ona za koja ja kao predsjednik Vlade imam posebnu odgovornost i prema Hrvatima koji žive izvan Hrvatske, ali i s obzirom na činjenicu da je Hrvatska i potpisnik i jamac Daytonskog i Pariškog mirovnog sporazuma i da smo zainteresirani da se on i 23 godina nakon potpisivanja provodi onako kako je i zamišljen”, kazao je Plenković.

“Zvizdić zna koliko je Hrvatska, osobito od kada sam ja predsjednik Vlade, pomagala jačanju bilateralnih odnosa i bržem putu BiH prema EU i to činimo i dalje. No, neovisno tome stavit ću u prvi plan ono što i on zna da se dogodilo, a da nije dobro, a to je da jedan narod u Federaciji glasovima svojih pripadnika bira drugom narodu njegova člana u Predsjedništvu. Ne možemo se praviti nevješti na nešto što je sasvim očito i prema strukturi glasova i prema onome što se dogodilo”, kazao je Plenković.

“To je za Hrvatsku ozbiljno pitanje i imamo sva legitimna prava da ga dižemo na međunarodnim forumima i da senzibiliziramo druge”, kazao je Plenković i ponovio jučerašnje riječi da mnogi akteri to ne razumiju. “Zato je važno da naša poruka bude poruka pojašnjenja i apela da se riješi izborni zakon koji bi omogućio legitimnu zastupljenost svih, a osobito u Predsjedništvu”, kazao je Plenković te dodao kako on nije rekao da je izbor Komšića nezakonit.

“Moja intervencija nije bila u smislu nezakonitosti, nego ozbiljnog i krupnog političkog problema gdje se može izizgrati politička volja jednog konstitutivnog naroda. Jednakost se mora reflektirati u institucijama”, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari