Stanovnicima zemljine lopte prijeti ono što se dogodilo Brazilcima s nogometnom

  2

  frano vukojaBrazilci su natkrili gledališta, a nisu pokrili teren pa je moglo biti i više od 7:1

  Svijet je na buretu baruta, ponavljači povijesti novim sukobima prijete. A ekolozi tvrde kako Zemljinu loptu sve jače uništavaju Zemljana pa bi im se moglo dogoditi nešto slično Brazilu kad je nogometna lopta u pitanju. To se vidi s Mjeseca, a vladari svijeta kao da su pali s Marsa.

  Zemljina lopta nije samo po obliku slična nogometnoj, a ne zna se više koja je uopće važnija. Nogometni svijet sedam golova u mreži Brazila u polufinalu Mundijala na domaćem terenu doživljava kao osmo svjetsko čudo. Pa neki Brazil pišu ovako: BRA71L. Tih 7:1 ne mogu shvatiti ni oni koji su naivno vjerovali da je u Banjaluci nekada bio omjer sedam djevojaka na jednog momka! Sad u Brazilu kunu suca Nishimuru koji je groznim suđenjem na štetu Hrvata doveo „Karioke“ u groznu situaciju protiv “Elfa“ – „Karioke“ su više sličile na karaoke. Kolumbo je otkrio Ameriku, pa netko mora pokriti teren, inače ćeš biti potopljen. Brazilci su natkrili gledališta, a nisu pokrili teren pa je moglo biti i više od7:1.

  Scolari izbjegava unuku jer ga stalno moljaka da joj priča bajku „Snježana i sedam patuljaka“, a Ministarstvo sporta Brazila navodno zahtjeva od brazilskih učitelja da frustrirane prvašiće u školi ne pitaju koliko tjedan ima dana.

  Jedan siromašni Brazilac, dobitnik sedmice na lotu, i dalje je siromah jer je u bijesu pocijepao listić sa sedam pogodaka.

  U borbi za mjesto treće Brazil ni sa sucima ni s realizacijom nije imao sreće pa je i „Oranje“ sa 3:0 „Kariokama“ puno toga stavilo na znanje i ravnanje. No, nepopravljivi brazilski optimisti kažu kako će se jednog lijepog dana Njemačka i druge ekonomske sile šokirati kad saznaju da je Brazil najveća ekonomska sila na svijetu. Što je glavna stvar na svijetu, eto im onda ona sporedna.

  Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Americi završeno je, valja se vratiti Europi.

  No, nekima se u Europu baš i ne žuri jer je za nje ovo Sjeverna Amerika.

  Zbivanja s BiH na putu u Europu sliče na nezgode zgode s Mujom, Hasom i „fićom“. Gurao je Haso „fiću“ i gurao, ali nikako da upali. Haso otvori prtljažnik koji se kod „fiće“ nalazi u prednjem dijelu vozila, misleći da je tu motor kao u većine automobila (kod „fiće“ motor se nalazi pozadi), da vidi u čemu je problem, pa mu ništa ne bi jasno. No, nastavi s guranjem pa „fićo“ ipak nekako upali, a Haso reče Muji:

  – Dobro on upali ikako, a nema motora nikako!

  Nakon nekoliko dana Mujo pozove policiju:

  – Uđem u „fiću“, kad ne mogu vjerovati, ukradeni su mi volan i mjenjač!

  – Nemoguće, nevjerojatno, ali stižemo za deset minuta – rekoše mu policajci.

  Nakon tri minute, Mujo opet zove:

  – Ne trebate dolazit’, ništa nije ukradeno, zeznuo sam se, sjeo ja na zadnje sjedalo – pojasni Mujo.

  Dio građana BiH, vlasnici hrvatske putovnice, već su u EU, neki i previše doslovno. Na „privremenom“ radu. Bruxelles će čak financirati i gradnju brze ceste od Mostara u pravcu Splita, to jest EU, a važnije bi bilo da Bruxelles podupre gradnju političkih putova koji BiH vode u Europu. U vezi s tim događaju se razne nezgodne zgode, slične onoj u skupocjenom automobilu mladog Hercegovca koji se sa Zapada nakratko vratio na rodnu grudu. Jedne zgodne povezao je zgodnu djevojka koja je malo jače zalupila vratima njegove limuzine, a on je upita:

  – Imaš li ti frižider u kući?

  – Imam, zašto?

  – Vježbaj malo – predloži joj.

  Međunarodna krizna skupina (ICG) sto godina poslije Sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata (čak se i rimuje) u svome izvješću ističe kako rata u BiH biti neće, ali da država ide prema dezintegraciji. Svi vrapci na bh. granama i krovovima znaju da je rješenje protiv dezintegracije BiH jednakopravnost triju konstitutivnih naroda (a ne etničkih zajednica kako stoji u izvješću ICG-a) i integracija u euroatlantske integracije.

  Politička vrhuška Lijepe naše ponovo lijepo kaže kako će podržati BiH i ostatak “regiona“ na putu u EU.

  Neki naivno vjeruju da BiH može poslužiti taktika kakvu je iskusna majka preporučila kćerki uoči udaje:

  – Nikad se ne prepiri s mužem, samo plači!

  Frano Vukoja/Večernji list

  facebook komentari

  • Neki naivno vjeruju da BiH može poslužiti taktika kakvu je iskusna majka preporučila kćerki uoči udaje:

   – Nikad se ne prepiri s mužem, samo plači! hahaha, Frano legendo 🙂

  • Neki naivno vjeruju da BiH može poslužiti taktika kakvu je iskusna majka preporučila kćerki uoči udaje:

   – Nikad se ne prepiri s mužem, samo plači! hahaha, Frano legendo 🙂