Pratite nas

Komentar

Stara priča, isti moto – ‘kruha i igara’

Objavljeno

na

Predizborna kampanja je počela. Usporedo sa vođenjem predizborne kampanje, vodeće stranke i koalicije objavljuju svoje izborne programe.

Godinama se u Hrvatskoj ponavlja ista priča s izbornim programima. Sjetimo se Račanovih obećanja iz 2000. godine da će napuniti zatvore i vratiti opljačkano, Čačićevih o otvaranju novih 200 000 radnih mjesta. Nadam se da niste zaboravili na Sanaderovu jamstvenu karticu. Vjerujem da niste zaboravili na Plan 21 Kukuriku koalicije, sjetimo se HDZ-ova ‘Vasićevog programa’.

Poseban paradoks je taj što se onda vodi javno sučeljavanje o rješenjima iz tih programa. Objavljen je program tzv Narodne koalicije za osvajanje četverogodišnjeg mandata. Objavljen je HDZ-ov program. Ostaje nepoznanica jedino hoće li Jadranku Kosor vratiti u HDZ. Razlike su minimalne ili ih uopće nema. Jedine su razlike u licitiranju, odnosno lažnim obećanjima o rastu BDP-a, smanjenju poreza, otvaranju novih radnih mjesta. Naravno, jasna odrednica programa tzv. Narodne koalicije je raspodjela ministarskih mjesta, a vjerojatno i ostatka ‘plijena’ u državnim poduzećima i javnom sektoru.

Ove ‘programe’ HDZ-a i tzv. Narodne koalicije možemo najblaže ili kolokvijalno rečeno zvati trajnim programima. Programima koji nikada nisu niti bili konzumirani, odnosno bar djelomično provedeni u dijelo…Ista se priča (poput pokvarene grmofonske ploče) opet ponavlja. Iste su kulise, zastor, scenografija, publika i žiri jedino se mijenjaju PR agencije i pojave neki novi akteri koji promjene dres.

Opet ćemo raspravljati o ‘trajnim’ nikad provedenim programima, programima želja građana, i tako do novih parlamentarnih izbora. Sve u svemu stara priča i isti moto – “kruha i igara”, koju građani uvijek progutaju i plate. Ovaj put će građani čak imati sučeljavenje između Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića. Bit će to retoričko sučeljavanje brusselskih dečki, koji bi nakon izbora mogli koalirati.

Pero Kovačević

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bujanec: Da su naši susjedi ušli u finale, pjevala bi im Ceca, ali nisu – ispali su već u prvome krugu!

Objavljeno

na

Objavio

DA SU NAŠI SUSJEDI UŠLI U FINALE, PJEVALA BI IM CECA – I TO BI BILO NJIHOVO PRAVO, ALI NISU – ISPALI SU VEĆ U PRVOME KRUGU!

No, nama nisu problem naši susjedi – problem su pojedini odnarođeni političari i agresivni lijevo-jugoslavenski mediji koji su okupirali državu.

Cijelo vrijeme potkopavali su Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i stvarali lošu klimu, otvoreno su i bez imalo stida priželjkivali neuspjeh u Rusiji, a sada kada je eksplodirao nacionalni ponos i kada smo na vrhu svijeta – neugodno im je i pokušavaju nam docirati o domoljublju.

Ti gmazovi očito ne znaju što je prava ljubav; kako je uopće moguće nekoga “umjereno” voljeti – ženu, majku, Domovinu?! Ili je voliš svim srcem i vruć si – ili ne. Sredine u ljubavi nema! Tako ni u iskrenom domoljublju…

Mnogi su se htjeli ukrcati u pobjednički autobus Vatrenih. Međutim, naši nogometaši su iz naroda, ratna djeca koja dobro znaju što znači voljeti svoj dom.

Vjeruju u Boga jer su ih tako odgojili njihovi roditelji – pa je posve prirodno da su u svoj autobus pozvali Thompsona, koji pjeva upravo o tim vrijednostima.

Neki drugi su možda na dočeku htjeli čuti Shumanna, treći Kekina, četvrti Balaševića, Bajagu ili neku cajku. Ali uz njihove se pjesme ne pobjeđuje.

Pobjeđuje se uz ‘Bojnu Čavoglave’. Ujedinjuje nas ‘Lijepa li si’, a bez glasa se ostaje uz ‘Moja Domovina’, naše Zaprešić Boyse ili Mladena Grdovića. I to je naš hrvatski narod, a sve ostalo je pomodarstvo ili jugoslavenština.

Pa, neće nas hrvatstvu valjda podučavati oni koji su stajali mirno na ‘Hej Slaveni’ i navijali za SFRJ, oni kojima smeta ruka na srcu Luke Modrića i tamni dresovi naše nacionalne vrste!

I još nešto o budnicama: kako to da zbog ‘Ustani bane’ nije reagirao naš prijatelj – mađarski veleposlanik?! Kako to da zbog pjesme o ‘starim graničarima’ nikada nismo dobili prosvjednu notu turskog veleposlanika?!

Izgleda da nekima u Hrvatskoj isključivo smetaju budnice iz Domovinskog, osloboditeljskog rata – a najviše one Thompsonove.

Završiti ću kako sam i započeo – sa našim susjedima – i biti ću brutalno iskren. Tko vam je kriv što je vašim ‘fudbalerima’ glavna inspiracija bila Jelena Karleuša, a ne recimo – Bora Čorba ili netko sličan njemu! Možda bi tada u Rusiji i vidjeli drugi krug…

 

Trobojnico moja mila!

 

 

POGLEDAJTE KAKO JE SRAMOTNO PREKINUTO SLAVLJE VATRENIH!

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Don Damir Stojić: Hvala vam hrvatski branitelji, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Objavljeno

na

Objavio

Sinoć i preksinoć su bili veličanstveni dani. Jedinstveno smo izašli na ulice naših gradova s trobojnicom i šahovnicom, pjevajući domoljubne pjesme i dočekali naše heroje.

Međutim, primjetio sam jedan nedostatak. Nedostaje 15,840 hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

Kao što je rekao izbornik Zlatko Dalić, bez njih ne bi bilo ove šahovnice. 🇭🇷
Hvala vam, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Pogledajte ovaj video kenotafa crkve Sv. Mati Slobode na Jarunu i pomolite se za naše heroje…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori