Stavovi njemačkih zastupnika SPD-a podudaraju se sa bošnjačkom strategijom zamotanom u celofan građanske države

  0

  Javni istup troje zastupnika SPD u Bundestagu (Josip Juratović, Uta Zapf i Dietmar Nietan,) vezano uz popis pučanstva u BiH iznenadio je mnoge Hrvate u BiH koji su ga ocjenili štetnim za njihove interese. Kako je u skupini tih zastupnika i gospodin Josip Jutratović, koji je hrvatskog podrijetla, uvjereni smo da se radi o priopćenju koje je napisano na temeljima nepoznavanja stanja u BiH.

  Ono što Bošnjaci sanjaju zastupnici SPD-a javno zagovaraju!

  Pozivajući građane  BiH da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci,  te da odbace etničku i nacionalnu pripadnost, njemački zastupnici iznose stavove koji se posve preklapaju sa velikobošnjačkim nacionalističkim ciljevima. Ostvarujući zacrtane ciljeve većina Bošnjačkih  lidera potiho, a Željko Komšić i Zlatko Lagumdžija glasnije, predvode kampanju za Bosance i Hercegovce.  Želeći  da ta nova grupacija nakon novog prebrojavanja stanovništva bude brojnija od Hrvata (12-13 posto) te da se kao nezaobilazni faktor ubaci u Ustav  koji bi omogućio biranje četveročlanog predsjedništva, gdje bi Bošnjaci  imali dva pa i tri svoja predstavnika a Hrvati i Srbi u najboljem slučaju dva  ili u najgorem  jednoga predstavnika. Isti princip bi se proveo na svim razinama vlasti.

  Bošnjačka strategija zamotane u celofan građanske države

  To je proces davno donesene bošnjačke strategije zamotane u celofan građanske države,  koju navedeni akteri  disciplinirano provode. Dayton je donio mir,  ali rat za teritorij i vladavinu se nastavio svim drugim raspoloživim sredstvima.Kad se ipak dogodi takvo postupanje i takva izjava  a očito sada je riječ o tome, onda apsolutno nitko kome je imalo stalo do zajedničkog dobra BiH i njezinih građana hrvatske nacionalnosti ne može i ne smije šutjeti. Takvo ponašanje njemačkih zastupnika SPD-a treba ocijeniti iznimno štetnim. U pravu su oni koji smatraju da bi se zbog svojih iznesenih stavova SPD-ovi zastupnici zajedno sa gospodin Juratović morali više informirati o stanju u BiH. Vjerujemo da je nedostatak  točnih informacija izazvao ovakvu nesmotrenu izjavu i reakciju netom prije popisa pučanstva u BiH.

  Voditelj, Niko Marušić

  facebook komentari