Connect with us

Hrvatska

Stazićeva izjava o braniteljima je poput tempirane bombe “vojnog krila SDP-a”

Objavljeno

on

Odapeta prema prosvjedničkom šatoru, ta je izjava ništa drugo doli tempirana bomba iz “vojnog krila SDP-a”

Čuje se sa svih strana da hrvatska javnost malo i premalo zna i razumije što ratni veterani, već deveti dan prosvjeda, žele. I nije to samo zato što, pothlađeni i iscrpljeni, djeluju pomalo neartikulirano u iznošenju svojih zahtjeva, nizanju svojih problema. Razlog je prozaičan: ima ih previše. Njihovim rječnikom, previše je bitaka na previše frontova, čak i za one koji su jednom dobili rat.

Od siline brojnih problema (jer zakonski okvir postoji, ali u praksi ne živi) i mediji ovih dana u eter odašilju dijelove izjava koji se ponajviše tiču ugroze njihovih materijalnih prava, izmičući se tako od fokusa i stvarajući otpor u dijelu javnosti koja, misli se, živi teže od branitelja. Pritom zaboravljajući da dotacije “uživa” njih 60-ak tisuća, mahom najtežih invalida, a ne pola milijuna koliko ih je upisano u registar.

A njihov očaj, zapravo, stane u jednu riječ: dostojanstvo, koje se gazi neovisno o garnituri na vlasti, a ova postojeća pritom im ne vjeruje. Nedolazak trojice predsjednika na jučerašnji sastanak samo je potvrda panične i duboko pogrešne teze o “izmanipuliranoj manjini”, a izjava zastupnika Nenada Stazića (SDP) o prosvjednicima kao vojnom krilu HDZ-a i “subnorizaciji” Hrvatske skandalozna je i opasna, za branitelje bolnija od metaka kakve su primali s one strane nišana.

Odapeta prema prosvjedničkom šatoru, nakon jedne tragične smrti i jednog samozapaljenja, ta je izjava ništa drugo doli tempirana bomba iz “vojnog krila SDP-a”, s mogućim nesagledivim posljedicama.

Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari