Connect with us

Hrvatska

Šteka cigareta, buket cvijeća i 16 litara piva

Objavljeno

-

[quote]Vlasti Bosne i Hercegovine počele su podjelu brošura svojim građanima na pograničnim područjima prema Hrvatskoj s detaljnim pojašnjenjima što ih očekuje nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja.[/quote]

Po riječima glasnogovornice Uprave za europske integracije (DEI) Marine Kavaz-Siručić kako se približava 1. srpnja, tako raste i interes građana iz BiH za informacije koje se odnose na promjene režima s pristupanjem Hrvatske u EU.

Vijeće ministara BiH je na nedavno jednoglasno usvojilo Izvješće o pregovorima za zaključivanje Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima koji uz ostalo navodi što građani BiH mogu prenijeti preko granice.

Tako u svome vozilu građani BiH kad ulaze u Hrvatsku mogu imati:

  • – 2 litre žestokog pića
  • – 4 litra vina
  • – kilogram kave
  • – 16 litara piva
  • – jednu šteku cigareta
  • – jedan parfem od 50 mililitara
  • – jedan buket cvijeća

Uz to predviđeno je da se može prenijeti i: svježe voće i povrće osim krumpira do 5 kilograma, lijekovi za najviše mjesec dana uz potvrdu liječnika, kao i kućnog ljubimca uz veterinarski certifikat.

Iz DEI-a navode da građane najviše zanima hoće li nakon 1. srpnja porasti porasti potražnja radne snage iz BiH u Hrvatskoj, kao i hoće li građani iz BiH s dvojnim državljanstvom moći konkurirati na tržištu rada u ostalim državama EU.
Među informacijama koje traže građani BiH su i odgovori hoće li moći kupovati nekretnine u Hrvatskoj te sudjelovati na međunarodnim natječajima kao i pod kojim će uvjetima studenti iz BiH moći studirati u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas