Connect with us

Događaji

Stepinčevo u Čavoglavama 2020

Objavljeno

-

Dvodnevnom duhovnom obnovom koju je predvodio župnik fra Ivan Lukač Župa sv. Ilije, Kljaci se pripremala za Stepinčevo. Procesijom i svečanom sv. Misom 9. veljače 2020. u 11:30 sati u crkvi Hrvatskih mučenika u Čavoglavama proslavljeno je Stepinčevo.

Ovogodišnje svečano misno slavlje u crkvi Hrvatskih mučenika uz domaćeg župnika fra Ivana Lukača predslavio je fra Šimun Bilokapić profesor na Teologiji u Splitu.

U propovijedi fra Šimun Bilokapić naglasio je veličinu blaženog kardinala Alojzija Stepinca koji je kao istinska moralna vertikala ispunjen svjetlom Božjim bio svjetlo u teškim vremenima u povijesti našeg naroda.

Na kraju svoje homilije propovjednik je svim vjernicima napomenuo da moraju slijediti svijetli primjer ovoga mučenika te da i u današnjem vremenu prolaznosti moraju odabrati onu duhovnu stranu koju je uvijek birao i mučeni Alojzije Stepinac. Skladnim pjevanjem crkveni zbor uveličao je proslavu.

Po završetku sv. Mise vjernici su pristupili i obredu grličanja po zagovoru svetoga Blaža. Relikvije blaženog kardinala Stepinca bile su izložene vjernicima na štovanje i ljubljenje. Ovaj posebni dan u našoj župi sv. Ilije proslavljen je zajedništvom, molitvom i pjesmom na slavu Božju po zagovoru blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Neka naše zajedništvo i molitva koju smo uputili dobrom Bogu u crkvi Hrvatskih mučenika, proglašenim mjestom molitve za domovinu, bude plodonosna da po zagovoru blaženog Alojzija Stepinca budemo u našem narodu i svijetu dobri Kristovi svjedoci.

Menadžment Marka Perkovića Thompsona

Čavoglave – Postavljena bista kardinala Alojzija Stepinca

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari