Pratite nas

BiH

Šteta je da Srbijanci više ne ubijaju naše političare

Objavljeno

na

Kolaboracionisti su ušetali u grad, žderali i pili, a gladan i žedan narod po tko zna koji put posipao je cvijećem nove okupatore i mahao njihovom zastavom kao sa svojom. Raja želi slaviti – svaki je povod prihvatljiv. Da smo se pridružili Albaniji, Hrvati bi slavili tjedan dana.

Zašto su Srbi prestali likvidirati naše budalaše? Kada nasušno trebamo četnike, oni su postali antifašisti. Kada je prije stotinu godina Stjepan Radić počeo pričati nebuloze o ujedinjenoj Europi, dobio je što ga ide, od našeg slavnog delije Puniše Račića. Slavko Degoricija kulturno je ispratio Arkana, korektno mu dao pištolj i Tuđmanovu sliku, ali je honorar vjerojatno zadržao za sebe, pa je Hrvatska završila u EU. Slično je Gavrilo Princip, uistinu krasan momak, ušutkao Ferdinanda Habsburškog, za sitnu paru – u to je vrijeme schengenska granica pomaknuta na Drinu. Izlazak RH iz Jugoslavije i ulazak SRH u EU jesu dva zrcalna događaja, koja daju sličan zbroj. RH se s vremenom pretvorila u SRH, a EU se pokušava transformirati u saveznu državu, sličnu SFRJ. Problem je što SRH po svome značaju u EU ide ispod bivših autonomnih pokrajina u Jugoslaviji. Nije više u pitanju samostalnost – izgubili smo autonomiju! RH već deset godina slijedi vanjsku politiku EU i zamjera se državama i nacijama s kojima nismo nikada imali bilo kakav nesporazum.

Kršćanska EU može sebi dozvoliti prividno ignoriranje kršćanstva

Tko u Australiji ne izađe na izbore, plaća kaznu. Kod nas je nametnuta lažna kultura uvažavanja većine: ne izlazim na izbore i tako nesebično dozvoljavam ostalim građanima RH da oni odluče. Sukladno funkciji koju obavlja, zahvaljujući našem poremećenom izbornom sustavu, Vesna Pusić dočekala je strane delegacije u ime MVP i RH. Sve je to teška pljuska braniteljima i hrvatskoj državotvornoj ideji, jedno nevjerojatno ponižavanje hrvatske nacije. Čudim se da relativno obrazovana Vesna Pusić pristaje na takvo ismijavanje ideje demokracije. Pa i katoličke vjere u RH. Ako je bila protiv osamostaljenja RH, to ne znači da treba postati personifikacija novog udruživanja RH, na posve suprotnoj strani. Ako je javno izjavila da je RH izvršila agresiju na BiH, takvoj RH nije trebala doći na čelo vanjskih poslova. Očigledno je da interesne skupine tjeraju svoje i da su pojedinci spremni glumatati što god želite. Sramotno je i politički nepismeno jučerašnje ignoriranje Crkve u Hrvata – kao da katolici prepuštaju Bogu da on odluči tko će vladati u Hrvatskoj, a Bog traži da i vjernici nešto pripomognu u tome. Katolici ostaju doma, a na izbore izlaze oni koji ne priznaju niti Boga niti njegov Dekalog. Vlast je suspendirala i šestu Božju zapovijed “Ne ubij!”. Činjenica je da katoličku Hrvatsku prezentiraju ateisti-teškaši: Zoran Milanović, Ivo Josipović i Vesna Pusić, prilično upitnog rodoslovnog podrijetla i određenja, bivši članovi Partije i raznih jugoslavenskih asocijacija, povezani sa komunističkim i komunističko-obavještajnim strukturama, pa se postavlja pitanje koliko je ovakav ulazak RH u EU u svojoj konačnici legitiman? Prilikom zrcalne proslave osamostaljenja RH, kardinal Kuharić bio je središnja pojava našeg izlaska iz ropstva, a jučer je kardinal Bozanić bio u zapećku. Kuharić se čudio da je samostalna RH proglašena bez kapi prolivene krvi, a danas se Bozanić vjerojatno čudi da je RH prepuštena starim jugoslavenskim strukturama bez ikakvog otpora.

Zašto je izostao Drugi domovinski rat, onaj za ulazak u EU?

Ponižavanje RH traje od dana njenog proglašenja. Tisuće godina čekali smo svoju formalno samostalnu državu, a onda se dogodilo da deset godina klečimo da nas bilo tko okupira. Dojam je da ‘naši’ vlastodršci potvrđuju svoju društvenu i političku neupitnost i da istovremeno uživaju u različitom ponižavanju hrvatske nacije. Okupatoru je dano na znanje da nas može čerečiti kako želi. Nije dovoljno naše tlo i naši resursi – žele da ih molimo da nas okupiraju, tako da se osjećaju ugodno, kao naši spasitelji i naši dobročinitelji. Odnosi okupatora i žrtve toliko su izokrenuti, da se čudim kako nije vođen novi Domovinski rat, ovaj put protiv EU za ulazak u EU. Trebali smo odmah nakon Oluje prebaciti svoje brigade na Trst i dalje na sjever, i prisiliti EU da nas okupira. Bljesak, Oluja i Kapitulacija! Prekomjerno granatiranje Bruxellesa i Haaga spasilo bi cijeli svijet. Bilo bi to na nivou Božje providnosti. Kao što bi prošlo pripajanje RH matici Hercegovini, prije nego pripajanje Hercegovine dijaspori RH, bilo je lakše, brže i kvalitetnije pripojiti EU matici Hrvatskoj, ishodištu Europe, kao što reče naš veliki simpatizer Goethe. Kao i administracija EU, strukture u Hrvatskoj stvaraju sličnu ugodu za sebe: svi oni dovode EU k nama! Njenu visoku korupciju, preskupu birokraciju i besmislene političke podjele. Nadajmo se da će i Hrvatska u EU istopiti neku svoju boleštinu.

Otkud tolike umrežene prike u EU?

Ulazak RH u EU je pažljivo posložen projekt jugoslavenskih nametnika. Čim je Franjo Tuđman spomenuo EU, u prvi su plan izašli komunistička diplomacija i jugoslavenska inozemna mreža. Velik broj zapadnih diplomata proveo je praksu u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. Zbog njihove umreženosti i poznavanja stranih jezika i svjetskih središta, djeci jugoslavenskih funkcionara i predstavnika otvarale su se karijerne pozicije u RH. “Surađivao sam s Tuđmanom, Račanom, Sanaderom, Milanovićem, a prijatelji su mi bili najmoćniji ljudi EU. Milanović je bio moj diplomat. Izvrstan analitičar.” – kaže nam barun Janko Vranyczany-Dobrinović u današnjem Jutarnjem listu. Zorana Milanovića zapravo je u MVP zaposlio Ivo Sanader. Govorimo o velikoj isprepletenoj mreži zapadnih i istočnih diplomata, obavještajaca, menadžera i zgubidana, koja je usisala diplomaciju RH. Podzemlje ovdje preskočimo, kao da ga nema. Stvorena su međunarodna poznanstva i prijateljstva, pa su nam naši strani predatori kroz Pristupne pregovore za pridruživanje EU i različite komisije posve preuzeli državu. Na službenoj sjednici u EU, Zoran Milanović obratio se predsjedavajućem sa ‘Herman, hvala ti puno!’ Zamislite veselja da se drug Zoran Milanović rodio nešto ranije, pa da se u CK obratio Titu sa: Joža, hvala ti puno. Često požalim da Tito nije živ. Milanović, Josipović, Mesić i Pusićka bili bi manji od makova zrna.

Ne znam jeste li to uočili: nova aneksija BiH kasni. Praktično imamo suprotan proces: Ulazak RH u EU zapravo je Bağlama BiH. Možda je tako odgođen Treći svjetski rat, ali milijun Hrvata iza Une i Dunava ostavljeno je na cjedilu. Da, jučer smo to hladno učinili našim Hrvatima u BiH. I još smo slavili! Mi smo u EU, a vi niste! Blagi Bože, posve smo zaboravili naše Bunjevce! Kako će reagirati Zagreb u ruševinama EU, kada ga jednog dana istočni i južni Hrvati hladno otpile i uđu u neku komplementarnu asocijaciju.

Tvrtko Dolić/Dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo proračun. On iznosi 950 milijuna KM

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo dokument Okvirnog proračuna Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.-2020. godine.

”Poslije toga smo jednoglasno usvojili ažurirani Program javnih investicija BiH za razdoblje 2018.-2020. godina”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sjednice.

Po njegovim riječima, i jedan i drugi dokument su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje ”današnjeg najvažnijeg dokumenta“ koji je Vijeće ministara BiH usvojilo jednoglasno, a to je proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

”Proračun je usvojen jednoglasno. On iznosi 950 milijuna KM”, kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Vijeće ministara BiH je danas utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari