Connect with us

Pregled

Stevanovićev Fare prijavio Hrvatsku FIFA-i zbog navodnog ustaškog grba na utakmici protiv Brazila

Objavljeno

on

Stevanovićev Fare prijavio Hrvatsku FIFA-i zbog navodnog ustaškog grba na utakmici protiv Brazila[su_spacer size=”40″]

do-kad-ce-osobe-poput-zorana-stevanovica-provocirati-i-vrijedjati-sve-koji-vole-hrvatskuFifu je na navodne postupke hrvatskih navijača ponovo upozorila Fare organizacija, kojoj je u hrvatskoj podružnici na čelu Zoran Stevanović iz Rijeke, a koja je primijetila, prenosi vecernji.hr, kako su na utakmici odigranoj u četvrtak navijači navodno raširili zastavu s ustaškim grbom, ne nudeći pri tome bilo kakav dokaz.

Stevanovićev Fare je prijavio i hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića, iako je Stevanović tvrdio da nema ništa s tom prijavom.

O istragama Fife piše BBC, osim hrvatskih navijača istražuju se i ruski, meksički i brazilski. Rusi su na utakmici protiv Južne Koreje istaknuli zastavu s keltskim križom koji se povezuje s rasističkim i neofašističkim organizacijama.ndh

Prema novim pravilima koje je Fifa donijela prošle godine kazne nogometnim savezima u ovim slučajevima mogu biti: igranje utakmica pred praznim tribinama, oduzimanje bodova ili izbacivanje s natjecanja.

Londonski The Telegraph podsjeća da je i hrvatskim i ruskim navijačima ovo drugo veliko natjecanje za redom na kojem ih se optužuje za rasizam. Rusija će upravo zbog toga u kvalifikacije za Euro 2016 krenuti sa šest bodova minusa.

M.B.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari