Connect with us

Iz Svijeta

Steve Bannon: ‘Rušimo Bidenov režim’

Objavljeno

-

Steve bannon
Foto: thenationalpulse

Steve Bannon, dugogodišnji savjetnik bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, u ponedjeljak se predao vlastima, tri dana nakon što je protiv njega podignuta optužnica jer je odbio surađivati s istragom o smrtonosnom napadu na Kapitol.

Bannon se predao u ponedjeljak u 9:30 po lokalnom vremenu u washingtonskom uredu FBI-ja. Optužen je jer nije htio dati informacije odboru američkog Kongresa koji istražuje napad na američki Kapitol 6. siječnja.

Prije ulaska u instituciju Bannon je, gledajući izravno u kameru koja je uživo prenosila događaj na konzervativnoj društvenoj mreži GETTR, pozvao svoje pobornike da ostanu usredotočeni.

“Rušimo Bidenov režim“, rekao je Bannon. “Želim da ostanete usredotočeni. Ovo sve je samo buka“.

Bannon je optužen po dvije točke, zbog odbijanja da se pojavi pred istražnim odborom i jer nije htio predati dokumente.

Zbog nepoštivanja Kongresa prijeti mu kazna od godine zatvora ili 1000 dolara, objavilo je ministarstvo pravosuđa. Pred sudom bi se prvi put trebao pojaviti kasnije u ponedjeljak.

Bannon je jedan od više od 30 ljudi bliskih bivšem republikanskom predsjedniku koji su pozvani da svjedoče pred odborom Zastupničkog doma o događajima koji su prethodili napadu na Kapitol.

Bivši predsjednik Donald J. Trump objavio je danas izjavu u vezi Stevea Bannona i SAD-a.

Ova zemlja možda nikada nikome nije učinila ono što su učinili Steveu Bannonu, a oni to žele učiniti i drugima. Da su bili oštri prema Kini, Rusiji i svijetu, koji nas više ne poštuju, možda naša država ne bi propala na tu razini koju do sada nismo vidjeli. Nikada ne govorimo o tome da našu zemlju učinimo velikom, a ona sada ide u nezamislivom smjeru s povlačenjem iz Afganistana, otvorenim granicama, inflacijom, buđenjem svega i još mnogo toga. SAD je radikalizirana zbrka! (H/K.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari