Pratite nas

Featured

STEVO CULEJ: U Hrvatskoj se provodi ‘suptilna tiha agresija i socijalni inženjering’

Objavljeno

na

Gospodina Stevu Culeja, hrvatskog branitelja i saborskog zastupnika, ne trebamo posebno predstavljati, riječ je o veteranu hrvatskih specijalaca i branitelju čiji je brat jedan od policajaca masakriranih u Borovom Selu. Saborski je zastupnik Hrvatske Demokratske Zajednice u osmom sazivu Sabora, a na predstojećim izborima ponovo je na listi u V izbornoj jedinici. Sa Stevom Culejom za Kamenjar razgovarao je Krešimir Kraljević:

Kamenjar: Dobar dan i poštovanje gospodine Culej, čast nam je i zahvaljujemo se što ste se odazvali na ovaj razgovor, iako ste često na Kamenjaru. Čitate nas, komentirate, no jedan komentar mi je upao u oko, pa ću vas to odmah pitati: izgleda da je i vas naljutio Rade Šerbedžija onom izjavom o Thompsonu? Kako komentirate očitu nepravdu, gdje su se svi oni koji pljuju po Hrvatskoj a žive ‘i rade’ u njoj, dobro potkožili. Stječe se dojam da se upravo potiču i nagrađuju oni koji Hrvatsku nikad i nisu htjeli?

Culej: Odlično uvodno pitanje! Hrvati su tijekom svoje povijesti ugostili mnoge pojedince i  narode. Velika  većina njih ostala je zahvalna na tome i postadoše odlični građani RH, pogledajte samo prezimena na Vukovarskom groblju. Nažalost jedan narod i pojedinci iz njihovih redova stalno pljuju po Hrvatskoj, zaboravljajući  kako smo ih primili/sklonili pred Turcima.

Koristim priliku podsjetiti kako je ratna šteta, prema grubom izračunu neovisnog analitičara, g. Grgića nešto veća od 260 milijardi dolara na dan 1.1.2016. Srbija ne smije u EU dok ne plati zlo koje je činila jer će se sve to ponoviti.

Što se tiče tog kvazi intelektualca i ofucanog glumca, koji nije dostojan niti kako bi mu se ime spomenulo, imate pravo, ali to više govori o boljševicma i njihovim nekrstičima koji odlaze na predstave sa smradom beogradske čaršije. Stvar dobrog ukusa, ali dozvolite javno pitanje;  što čeka DORH i razne udruge za kvazi ljudska prava? Hrvati, branitelji, invalidi i obitelji poginulih, politički zatvorenici nisu ljudska bića i moraju trpiti govor mržnje?

Kamenjar: Takvih primjera je mnogo, daje im se ogroman prostor u medijima. U stopu se prate i prenose njihove izjave pa čak se daje važnost i beznačajnim ‘Mirtama, Margetićima, Zoranu Ercegu’ i sl.,  A s druge strane na sve načine se pokušava omalovažiti prave vrijednosti, vjera, ljubav i Domovina. Thompsona su dočekali odmah po završetku veličanstvenog koncerta 05.kolovoza, s prekršajnom prijavom?

Culej: Japa Franjo su lijepo rekli : „ stoka sitnog zuba “. Kako vrijeme odmiče sve više sagledavam koliko je bio dalekovidan.  Predlažem podguznim muhama i beogradskim/briselskim konjušarima da (posmrtno) uhapse N. Š. Zrinskog i prekršajno obrade sve djelatnike HNK od 1918. do 1940.

Kamenjar: Prošlogodišnja priča se ponavlja? Ima li kraja tome?

Culej: Biskup Košić nedavno je ukazao na put. Glasajmo preferencijalno za ljude koji ne će poviti leđa.

Kamenjar: U Srbu su Jugonostalgičari na nedavnu obljetnicu doveli maloljetnu djecu da veličaju Tita i grubo pjesmom pozivaju doslovno na nasilje?

Culej: Zanimljivo pitanje, niti jedan od organizatora nije zato izbačen sa svoje pozicije u školama, nema niti suspenzija niti prosvjetnih inspekcija za četnikovanje nad djecom. Valjda je to konačni smisao kurikularne reforme.  Školama koje plaćaju porezni obveznici RH, dakle Vi i ja, stoluju boljševici, njihova kopilad i četnikuše najgore vrste.  Gdje su sada babe-žabe i ostale femino-fašističke kokoške za kvazi-ljudska prava?

„ prepoznati ćete ih po dijelima “  piše u Svetom Pismu.

Kamenjar: Medijska slika u Hrvata, ima li nade za Istinu? Svi mi koji malo pratimo zbivanja, znamo da je Istina drugačija od onoga što nam plasira većina medija. Može li se to urediti?

Culej: Lustracija nije samo uklanjanje udbaša. Udbaši su čukci koji postoje u svakom (komunističko-totalitarističkom) dvorištu.  Lustrirati znači osvijetliti i ukloniti sve one boljševike koji su bili nalogodavci  i svu onu kamarilu komunističkog smrada koja je putem CK, ali i sveučilišta generirala takav kadar. Naši NATO partneri to od nas očekuju, Europa to traži, valjda će politički vrh RH imati snage oduprijeti se sindromu „lex Perković“ i rasvijetlit svoju prošlost.

Kamenjar: Kolokvijalno kazano ‘običnom’ čovjeku je teško narušena i iskrivljena percepcija, pa i o braniteljima! Tko je po vama krivac što su branitelji danas doslovno na dnu društva, egzistencijalno ali i u percepciji dobrog dijela građana? Nemojte me pogrješno shvatiti, ovo uvjetno govorim, za mene su svi branitelji heroji i ponosan sam na sve vas, ja sam bio premlad da idem u rat, no bio sam tu, znam koliko je srce bilo i kako se išlo.

Culej: Kada kažem boljševici i njihovi nekrstići (kopilad) ne mislim na Peru, Jozu i svakog drugog običnog smrtnika koji je šutio i trpio Partiju,  Matu kao 5-dijete koji je ušao kako ne bi bio gladan i potajice krstio dicu… Ne! Tko god je 90-te sa nama stao, dobar je…Govorim o crvenim dinastijama za koje je Hrvatska slučajna država, a nekim čudom njihovi nekrstići dobivaju sve pozicije na ključnim fakultetima, pravosuđu i državnoj upravi. Ti farizeji služe stranim bankama.  I u medijima. Zašto su branitelji i njihova djeca drastično pod-zastupljeni u RH? Slučajno? Naravno ne!

Kamenjar: Znate li da je broj suicida, odnosno smrtnost u braniteljskoj populaciji povećana?

Culej: Nikad ruku na se dizat!

Kamenjar: S Tomislavom Karamarkom se već dugi niz poznajete, i ove godine je upalio svijeće za poginule redarstvenike u Borovu, ali i za heroja Čađu i poginulim policajcima u Banskoj Strugi! Jeste li u kontaktu s Karamarkom? Je li i on žrtva medija?   Mi iz Herceg Bosne imamo iste probleme, vjerojatno i mnogo gore, no srce nas veže i uz Hrvatsku, i zaista s teškom mukom promatramo sve ovo što se događa u Hrvatskoj. Naravno, da ne bi ispalo da samo vidimo loše stvari, zamjetimo mi i svaku pozitivnu pojavu. Evo ovih dana su aktualne OI u RIU, Osvojeno je mnoštvo medalja, Hrvatska je po mnogo čemu vrhunska, no izgleda da nam nešto fali, nešto nedostaje? Bi li bilo bolje da je provedena lustracija?.

Culej: Moj kolega i poznati analitičar, Zoran Grgić izjavio je: “Orkestrirani napad na Karamarka krenuo je upravo od trenutka kada je praktično pokrenuo lustraciju istražujući masovna stratišta hrvatskih civila u Sloveniji i Hrvatskoj. „ Jedna zanimljiva epizoda, magistar Grgić član je saborskog Vijeća za nadzor tajnih službi. Primili smo skupa  g. Krmpotića u Saboru , inače ključnog svjedoka u Munchenskom procesu, koji je čak morao i bježati iz RH zbog prijetnji, a kćeri su mu šikanirane otkazima.. Dan nakon toga g. Grgiću je zabranjen ulazak u Sabor, a Vijeće je raspušteno bez izbora novog…pametnom dosta. Usput on je kreator krilatice „lex Perković“ i s g. Mlakarom prvi je upozorio svjetsku javnost na taj problem. Domaći mediji pokušali su prešutjeti…. Svi mi  u HDZ-u moramo ustrajati na zajedničkoj stečevini EU, a to podrazumijeva i  lustraciju.

Kamenjar: SDP je zatvorio Arhiv na dodatnih 20 godina! Zašto ne otvore arhive,  Čega se toliko plaše? Mnogi dokumenti su uništeni i uklonjeni?

Culej: Kao što rekoh boljševici, udbaši i njihova kopilad. Što bi pošten čovjek sakrivao, ili što šokci kažu : „tko ima, nek pokaže čiste gaće…“

Kamenjar: Njemački sudac Dauster je presudio dvojici Udbaških šefova, čime je, mnogi tvrde, presuđeno cijelom jugokomunističkom sustavu. No, u Hrvatskoj umjesto osude i daljnjeg propitivanja, ‘pila naopako’?

Culej: Točno! Samo šokci vele ničija svića ni gorila do zore!

Kamenjar: Milanović se ponaša kao da ga se to ne tiče, u onoj debati s g. Plenkovićem, odglumio je da uopće ne zna ime Zdravka Mustača, nazvao ga je ‘onaj drugi’.  Zar i nakon svega po anketama vodi stranka koju on vodi?

Culej: Čaća Stipe će mu kazati tko je, ako već ne znade, ali sumnjam

Kamenjar: Zloupotreba represivnog i pravosudnog aparata u mandatu Milanovićeve vlade? Ali ne samo u mandatu, čini se da on vuče konce i nakon mandata? Tu su mnoge afere (Madison..), većina njegovih ministara je teško kompromitirana, sjetimo se afere sa servisom MIG-ova, Jakovina, Vrdoljak… Blamaža s kandidaturom Vesne Pusić u UN-u?

Culej: Usput, DORH nije nakon godinu dana ustanovio tko su policajci i po čijoj su zapovjedi upali u Markovu crkvu u Zagrebu. Zanimljivo, opet nema kršenja ljudskih prava branitelja, a afere MOSTA i SDP spavaju u dubokoj hladovini boljševika i njihove kopiladi. Žao mi je poštenih ljudi u MOSTU ima ih dosta tamo…

Kamenjar: Moram se dotaknuti sve učestalijih napada i skrnavljenja spomenika hrvatskim domoljubima i herojima. Barešić, J.M. Nicolier, svjedoci smo vandalizma i na objektu sisačke biskupije, koje potpisuje tzv „Antifa“? I SOA je u svom izvješću upozorila na porast netrpeljivosti te vrste. Jeli to izraz njihove nemoći ili je to nastavak one trajne mržnje prema svemu Hrvatskom. Prijatelj iz Šibenika mi se žali na sve učestalije podmetanje požara na njihovom području. Jeli to sve povezano na neki način?

Culej: Zamjeram SOA-i što nije jače podcrtala opasnosti od evidentno prisutnog lijevog radikalizma i ekstremizma. Nije niti upozorila na „socijalni inženjering“ o kojem govore katolički intelektualci. Migranti tj. Vojska bez oružja ili „tiha agresija“ kako je to rekao g. Buljević, stvarni su izvori ugroze po opstojnost RH. Ovo što postavljate u pitanju samo su otvoreni napadi, ali mi smo suočeni sa suptilnom i tihom agresijom koja u ovoj fazi ne podrazumijeva oružje. Kada u Slavoniji i cijelom hrvatskom prostoru odu mladi parovi s djecom a dođu anacionalni kriminalci i teroristi postati će glasači ljevice, što je i cilj. Već viđeno u Španjolskoj, od 2004 do 2011. , Zappaterro, kao premijer iz socijalističke radničke partije (tj. SDP) uveo je u državljanstvo otprilike 1,6 milijuna istočnoeuropskih cigana i otprilike 2,5-2.7 miljuna subsaharskih crnaca i arapa (procjene se razlikuju) sve odreda iz krim miljea. Integracije naravno nije bilo. Sve su to danas primatelji socijalne pomoći i leglo kriminala i terorizma. Postoje čak i naselja gdje kao većina pridošlice biraju svog gradonačelnika na štetu Španjolaca, uostalom pogledajmo kako je London dobio gradonačelnika.   TO nas čeka.

Kamenjar: Hrvatska, pogotovo Slavonija, postaje zemlja starih. Mladi svakim danom odlaze trbuhom za kruhom. Zanimljivo , većina tih mladih, djeca su hrvatskih branitelja, dok ostaju djeca onih koji su 1991 svoju djecu odveli na sigurno. Postaju li ti gospodari života i smrti u Slavoniji?.

Culej: Kao što rekoh socijalni inženjering, a boljševici se za svoju kopilad pobrinu. Nacionalna država je opasna po interese banaka i krupnog kapitala, pogledajte samo Orbanovu Mađarsku, zato se zdušno radi na zamjeni i starenju stanovništva…

Kamenjar: Mogu li se napokon u Saboru riješiti problemi koji se gomilaju u istočnoj Slavoniji, posebice u Vukovaru, od ćirilice, pravosuđa, odnosa manjine prema većini i nepoštivanja hrvatske države sa njihove strane. Kad mislim na pravosuđe, mislim i na sramotno suđenje vama i ostalim hrvatskim braniteljima. Upravo danas je izmjenjen statut grada Vukovara?

Culej: Ovisi tko će pobjediti na izborima i tko će preferencijalno pobijediti na listama. Preporučam preferencijalno glasati desnom rukom za čovjeka po mjeri očekivanja i onda će biti ok.

Kamenjar: Što mislite o Orepićevom ‘češljanju’ lažnih prebivališta?

Culej: Kasno i loše izvedeno.  Nije samo vikend-srbizam u Vukovaru, ima toga po cijeloj Hrvatskoj…

Kamenjar: Lijepo vas je opet vidjeti na listi HDZ-e i to na onom najzahtjevnijem zadnjem mjestu, na mjestu s kojeg u Sabor možete isključivo preferencijalnim glasovima i nitko uopće ne sumnja da ćete opet osvojiti najveći broj preferencijalnih glasova jer Stevo Culej se nikada u životu nije bojao izazova!?

Culej: Ne samo ja, branitelji su uvijek prvi u ratu, zadnji u miru, meni je ovo mjesto časno. Podržite sve branitelje u svim izbornim jedinicama…

Kamenjar: Što se promijenilo u Vašem životu ulaskom u politiku, odnosno Sabor?

Koliki je utjecaj na odluku da se uključite u političku bitku i to tamo gdje je to najvažnije u hrvatskom Saboru imao vaš veliki prijatelj  pokojni Ivan Vekić?

Culej: Bogu fala stekao sam nove prijatelje, ali nisam zaboravio stare. Teško mi je pala smrt Ivana Vekića, baš sad bi mi najviše koristilo čuti njegove analize i savjete. On je razumio procese i dosta je utjecao na mene kako bi se formirao u političara.

Kamenjar: Što očekujete od izbora?

Culej: Pobjedu.

Kamenjar: Hoće li ovi izbori biti „biti ili ne biti“? Ili da se poslužim Milanovićevom „Mi ili Oni“?

Culej: „Umjeće ratovanja“, preporučam dužno poštovanom europejcu i intelektualcu, g. Milanoviću. Sun Tzu je davno shvatio ono što dužno poštovanom europejcu i intelektualcu, g. Milanović ne razumije. Umijeće je od protivnika stvoriti saveznika, glupo je ratovati posebice unutar istog naroda ako se može postići drugim sredstvima. Zato će SDP definitivno izgubiti…

Kamenjar: Josipović je odustao od izlaska na izbore, ljevica se ne želi razdvajati?

Culej: Gospodin kojeg spominjete spada u prošlo svršeno vrijeme što se tiče politike i Hrvata. Za ostale ne znam.

Kamenjar: Također odustala je Željka Markić s ‘Projektom Domovina’, ne izlaze na izbore?

Culej: Ovdje stoji vaša teza. Željka Markić sebedajno je odustala u korist višeg cilja. Neovisno o njenom plemenitom cilju morati ćemo razmisliti o moralnom i etičnom postolju za okupljanje poštenog centro-kroatizma i 21. Stoljeću.

Kamenjar: Pravaši se ni ovaj put nisu uspjeli potpuno ujediniti, imamo par blokova, Pomak, Domovinsku Koaliciju, što mislite hoće li napraviti rezultat? Ili će to biti prosipanje glasova, znam da je ovo nezahvalno odgovoriti i predvidjeti.

Culej: Žao mi je poštenih i domoljubnih ljudi koji su tamo. Nažalost putuju u D´Hondtovu crnu rupu. Kanibaliziraju sami sebe u korist velikih stranaka.

Kamenjar: Može li pojedinac, strastveni domoljub poput vas, išta promijeniti ili učiniti kao saborski zastupnik, samoinicijativno, s obzirom na tanku većinu kakva je bila u Osmom sazivu Sabora? Hoću reći, umori li vas saborska procedura ili birokracija ili se ipak neke stvari mogu pomaknuti s mjesta! Svjedoci smo da mnoge inicijative naiđu na zid ili se jednostavno zagube ‘u birokraciji!’?

Culej: Nitko od nas nije sam. Bog je s nama. U mislima se uvijek prisjetim i poginulih suboraca, a ovi koji su preživjeli, ako su i ostali bez ruke, noge nisu ostali bez junačkog srca, ali i bez mozga. Puno mi se prijatelja javi i pomaže mi. Pogledajte samo misli dr. Franje Tuđmana. I mali narodi pobjeđuju u srazu s velikim idejama jer imaju istinu na svojoj strani.

Kamenjar: Siguran sam da ćemo vas opet gledati i slušati u Saboru. Hoćete li nastaviti biti beskompromisni borac za istinu i pravdu i što želite poručiti hrvatskom narodu pred ove izbore!?

Culej: Agresija na Hrvatski narod i na Hrvatsku Državu se nastavlja. Prikrivena je, oružje su mediji i financije, ali cilj je isti, uništiti narod Božji, dokinuti Vjeru u Boga, Obitelj i Domovinu.

Pobjedit ćemo!

Sa Stevom Culejom razgovarao Krešimir Kraljević/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Featured

Andrea Jelena Barešić: Udba je čak i mene pokušala ubiti još kad sam bila u utrobi svoje majke Slavice

Objavljeno

na

Objavio

VIDEO! EKSKLUZIVNO! ANDREA JELENA BAREŠIĆ, KĆI MIRE BAREŠIĆA U PRVOJ BUJICI NOVE SEZONE

„Moj je otac heroj, došao je iz Paragvaja i poginuo za Hrvatsku, dok je Zoran Milanović iz Hrvatske pobjegao u Bruxelles! Zato ga može biti sram kada moga oca naziva „teroristom“! Time je uvrijedio sve hrvatske branitelje i svu djecu poginulih hrvatskih branitelja!”

Miro Barešić

Miro Barešić

 „Moj je otac heroj, došao je iz Paragvaja i poginuo za Hrvatsku, dok je Zoran Milanović iz Hrvatske pobjegao u Bruxelles! Zato ga može biti sram kada moga oca naziva „teroristom“! Time je uvrijedio sve hrvatske branitelje i svu djecu poginulih hrvatskih branitelja!”

U Bujicu se ekskluzivno javio i ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović. Između ostaloga, komentirao je oskrvnuća spomenika hrvatskim herojima: “Neki bi ponovno željeli likvidirati i Miru Barešića i Jean-Michel Nicoliera, no prava meta je moderna, neovisna i demokratska država Hrvatska!”

RTL JOJ JE OTKAZAO SURADNJU JER JE KĆI MIRE BAREŠIĆA!

U prvoj Bujici nove sezone na 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u iseljeništvu, ekskluzivno je gostovala Andrea Jelena Barešić, kći hrvatskog heroja Mire Barešića, inače uspješna mlada poslovna žena i top-model. Andrea Jelena Barešić već je krasila svjetske naslovnice Ellea i Cosmopolitana, ima redoviti angažman na milanskom Fashion Weeku, glumila je u turskom filmu “Maskureyt”, a viđali smo je i u mnogim glazbenim spotovima, među njima i onima poznatog američkog repera Tygae. Dobila je ponude za snimanje sapunica i dva filma u Hrvatskoj, no razočarana je RTL televizijom koja joj je uskratila angažman u reality showu „Anno“ zbog toga što je kći Mire Barešića!

Već smo potpisali ugovor, reality uskoro kreće, na njemu radi sjajna ekipa i zato mi je žao ovako pričati o tome. Čudno je kako su mi okazali ugovor, uz obrazloženje da su “problem” moje godine, a ja imam 25 godina i zanimljivo da dobna granica nije bila problem kada smo potpisali ugovor, nego je tek sada, kada su saznali čije sam dijete – rekla je skromno, ali ponosno Andrea Jelena Barešić, a voditelj Bujice Velimir Bujanec pred ekranima je uputio apel vodstvu RTL televizije da promijeni odluku jer će u protivnom svoje gledatelje pozvati na bojkot realityja.

Odmah na početku emisije Andrea Jelena Barešić komentirala je oskrvnuće spomenika svom ocu: – Smatram da mi u Hrvatskoj nikada niti nismo bili dobrodošli! Ovo što su učinili sa spomenikom je nešto najmanje, s obzirom na to što smo sve moja obitelj i ja proživjeli od 1991. do danas. Našu javnost truju mediji i neki ljudi iz političkog vrha. Tako je i s pričom o mome ocu. Voljela bih da se napokon otvore arhivi pa da vidimo tko je bio „terorist“, a tko domoljub. Voljela bih i da institucije odrade svoj posao i da se počinitelji pronađu i kazne.

Komentirala je i ružne novinske napise o ocu: – Moram reći da sam se već privikla na negativne komentare. Cijeli život me prati ta priča. Ne razumijem jedino kako to da je moj otac kao poginuli hrvatski vojnik dobio trg i obalu kod Trogira, a sada ga se odjednom napada?! Ipak, vjerujem da će većina na kraju shvatiti tko je bio tko u Domovinskom ratu.

UDBA JE POKUŠALA UBITI I MOJU MAMU, KADA JE BILA U 6. MJESECU TRUDNOĆE! NIJE ME HTJELA POBACITI, PA SAM SE RODILA RANIJE!

Udba je pokušala ubiti i Mirinu suprugu, Slavicu Barešić: – Kada je moj otac poginuo imala sam svega sedam mjeseci. Pokušali su ubiti i moju mamu, u šestom mjesecu trudnoće! To se dogodilo u Paragvaju, neposredno prije povratka u Hrvatsku. Pripadnik Udbe gurnuo ju je trudnu iz jurećeg autobusa! Zbog toga sam se rodila ranije, sa sedam i pol mjeseci… Mami su predlagali da me pobaci, ali ona to nikako nije htjela prihvatiti. Hvala joj što me je rodila! Bila je nepokretna godinu i pol dana, dan danas ne čuje na lijevo uho, imala je tešku frakturu lubanje, još uvijek pati ne samo psihički, već i fizički.

Kći Mire Barešića zahvalila je voditelju Bujice što je napokon dobila priliku da javno progovori o svemu. U 25 godina nitko iz njezine obitelji nije smio nastupiti na televiziji: – Imamo izjavu švedske policije, prema kojoj moj otac nije bio nikakav „terorist“. Sve one koji tvrde drukčije moja obitelj namjerava tužiti. Moj otac nije upao naoružan u ambasadu! On i Brajković su ušli u jugoslavensku ambasadu u Stockholmu, s namjerom da zarobe Rolovića i kasnije ga zamijene za naše političke zatvorenika. To su učinili kako bi se pustilo 20-ak političkih zatvorenika s Golog otoka, među kojima je bilo i maloljetnika. Rolović je izvadio svoj pištolj na moga oca i htio ga je ubiti. Pošto je moj otac bio vrhunski sportaš i dobro je poznavao borilačke vještine, uspio je Roloviću oteti pištolj, no u toj borbi i naguravanju, Rolović biva ranjen, kao što je potvrdila i švedska policija. No, jugoslavenska diplomacija bila je moćna, pa je radila pritisak i moj je otac dobio doživotni zatvor. Svi znamo koliko su švedski zatvori liberalni, pa nije ni čudo što su ga tamo pokušali ubiti čak dva puta, a često je bio i u samici. Tata je štrajkao glađu čak 56 dana kako bi se izborio za prava koja su imali i drugi politički zatvorenici. Poslije svega je čak istrčao i švedski maraton, kako bi zahvalio Bogu što se moja sestra rodila zdrava! Tata je inače za svoje političke zahtjeve imao veliku potporu švedske vlade i njihovog naroda, iako je poznato da je inače riječ o prilično suzdržanim i “hladnim” ljudima.

PITALA BIH MILANOVIĆA: GDJE JE ON BIO ZA VRIJEME RATA!?

Osvrnula se na riječi šefa SDP-a, za kojeg je Barešić „terorist“: – To što Milanović moga oca naziva „teroristom“, ja bih ga lijepo zamolila da prestane vrijeđati osjećaje moje obitelji, da ne vrijeđa niti moga oca, niti osjećaje svakog drugog branitelja. Moj otac je odlikovan najvišim državnim odličjima. Došao je iz relativno lagodnog života iz Paragvaja, gdje je bio osobni tjelohranitelj i savjetnik tamošnjeg predsjednika, nakon što je ranije odslužio kaznu za koju nije bio ništa kriv, vratio se u Hrvatsku da bi poginuo za svoj narod. Prije svega, pitala bih Milanovića gdje je on bio za vrijeme rata?! Kako je uspio izbjeći rat? Kako može vrijeđati braniteljske udruge koje su napravile spomenik mome ocu, da se zahvale za njegovu žrtvu?! Kako ga može nazivati „teroristom“?! Ako ne prestane s takvim izjavama, tužit ću ga! Za njega su branitelji „šovinisti“ i „ološ“, a gdje bi on bio danas i kako bi on vladao da nije bilo hrvatskih branitelja i moga oca?!

Andrea Jelena Barešić, komentirala je i izjavu Zorana Milanovića na HTV-ovoj debati, prema kojoj je „Miro Barešić naštetio borbi za Hrvatsku“: – Ja mislim da je najveću štetu Hrvatskoj učinila Milanovićeva vlada, ali i neke druge vlade. Moj otac nikada nije imao namjeru ubiti Rolovića. Ubijen je iz njegova pištolja. Što će ambasadoru pištolj?! Švedska Vlada o tome je dala izjavu i tu se više nema što komentirati. Čovjek je odslužio kaznu za koju nije bio ništa kriv. Kriv je jedino što je volio svoju domovinu i svoj narod više od ičega, za razliku od Milanovića koji nikada nije učinio ništa dobra ovoj zemlji.

Puno naših ljudi je protjerano vani i još se ne žele vratiti, kad vide Milanovića i slične – rekla je Andrea Jelena Barešić i dodala: – Bila sam nedavno u Americi i sastala se s nekim tatinim prijateljima koji dan danas, ne dolaze jer nisu „podobni“. I ja se osjećam kao „nepodobna“, ali ostati ću tu da saznam istinu o smrti moga oca. Jer, to zaslužuje moja majka koja je dala toliku žrtvu i otac koji je žrtvovao cijeli svoj život. Istinu ću saznati, kakva god ona bila…

NOBILO PLJUNUO NA HRVATSKU ZASTAVU

Objasnila je i zašto je Miro Barešić završio na Golom otoku, u komunističkoj Jugoslaviji: – Moji nikada nisu bili opredjeljeni politički. Dida je imao jednu konobu, bili su veseljaci. Otac je bio s curom na piću i sin jednog srpskog oficira je njegovu tadašnju djevojku primio za stražnjicu. Otac je obranio njezinu čast i potukao se s njime. Pošto je to bio sin srpskog oficira, moj je otac završio na Golom otoku. Tamo su ga jako maltretirali. Govorili su mu da nema ime, da je samo broj, tjerali ga da nosi kamanje s jedne hrpe na drugu i tako nekoliko puta zaredom… Spasili su ga hrvatski politički zatvorenici, založili se za njega i upoznali ga s borbom za slobodnu Hrvatsku. Poslije Golog otoka, pridružio se političkoj grupi Stipe Mikulića i Brune Bušića.

Sjetila se i kako je Miro Barešić zaslužio povjerenje dugogodišnjeg popularnog paragvajskog predsjednika Alfreda Stroessnera: – Otac je bio na konjskim utrkama i primjetio da netko želi oteti jednog dečka. Pohitao je kako bi mu pomogao. Na kraju je ispalo da je riječ o sinu uglednog paragvajskog generala. Čovjek mu se zahvalio, angažirao ga u vojsci i omogućio mu da završi West Point. Kasnije je postao osobni tjelohranitelj i savjetnik paragvajskog predsjednika. Bio je i šef sigurnosti paragvajske ambasade u Washingtonu. Moj otac je vani jako cijenjen, a ovdje nas ne priznaju. Ne samo moga oca, već općenito, ne priznaju hrvatske branitelje! Čudi me da niti jedna institucija ne radi na tome da nam odgovore gdje su naši nestali i kako su ljudi ubijeni.

Prisjetila se i svjetskog prvenstva u taekwondou, gdje je Miro Barešić pobijedio Antu Nobila: – Bilo je to 1978. u Oklahoma Cityju. Otac je nastupio pod lažnim imenom Toni Šarić, borio se pod paragvajskom zastavom. Pobijedio je Nobila i umjesto paragvajske, puštena je hrvatska himna i podignut hrvatski stijeg! Nobilo je pljunuo na hrvatski stijeg i bijesno rekao da će moj otac platiti za to što je učinio. Prepoznao ga je i prijavio. Tatu su drogirali i uhapsili, prebacili natrag u švedski zatvor, gdje su ga držali ko’ zadnju životinju.

ZA SMRT MOGA OCA KRIV JE PERKOVIĆ, A MAMI JE PRIJETEĆI REKAO: “ČUVAJTE SVOJU DJECU”!

Miro Barešić u Hrvatsku se vratio 12. srpnja 1991. a već 31. srpnja 1991. je ubijen. Za mnoge to nije slučajno, pa ni za njegovu kćer: – Nedostaje mnogo podataka. Dosta je tu čudnih stvari. Dvije godine nisu nam dali da ga pokopamo pod pravim imenom, tobože da ne bi pao moral Hrvatskoj vojsci! A zapravo da se ne bi saznalo kako su ga ubili… Mislim da je naređenje došlo s vrha, previše je znao, a izdali su ga ljudi iz njegove blizine…

Za mene je moja mama najveći heroj, ona je uvijek htjela da budemo ponosni na svoga oca, ali da stvaramo svoj život, jako nas je puno štitila i čuvala od svega – rekla je Andrea Jelena Barešić i dodala: – Mama Slavica i svi mi napokon želimo saznati istinu, imati svoj mir. A ovi što nas obasipaju mržnjom nisu mi uopće važni.

Andrea Jelena Barešić kaže da ne bi nikada pratila politiku, ali ona naprosto prati njezin život. Komentirala je presudu Mustaču i Perkoviću u Muenchenu: – Presuda u Muenchenu kojom su njih dvojica osuđeni na doživotne kazne znači mi jako puno. Mi smo tužili Perkovića, no država nam je odbila tužbu. Pokušali su ga zaštititi na sve moguće načine, vidjeli smo i što je bilo s „Lex Perković“… Ja bih samo voljela da se Perković napokon počne braniti i da progovori, jer očito da nije bio sam u svemu tome. Perkovića smatram jednim od glavnih krivaca za smrt moga oca, ali ima tu još puno njih koji bi trebali odgovarati. Ne samo za smrt moga oca, nego za svaku žrtvu ovoga rata.

Otkrila je i što je Josip Perković ragovarao s njezinom majkom Slavicom Barešić 1997. godine: – Zaprijetio je mojoj mami: nemojte me tjerati da se branim, a i čuvajte svoju djecu! Dobro znamo što znači ta rečenica…

HASANBEGOVIĆ U BUJICI: “MIRO BAREŠIĆ SE BORIO PROTIV TERORIZMA KOJEM JE PRESUĐENO U MUENCHENU!”

U Bujicu se telefonom javio dr. Zlatko Hasanbegović, najpopularniji hrvatski ministar i kandidat HDZ-a za Hrvatski sabor u 2. izbornoj jedinici (br. 3). Komentirao je oskrvnuće spomenika Miri Barešiću, a na otkrivanju u Dragama bio je s ministrom branitelja Tomom Medvedom. Na početku javljanja u emisiju posebno je pozdravio gošću i cijelu obitelj Mire Barešića.

Hasanbegović je izjavio: – Miro Barešić je hvatski revolucionarac, branitelj i časnik i spomenik u Dragama je najmanje što je hrvatska država i narod mogla učiniti za njega i za njegovu žrtvu koju je podnio za domovinu, braneći je i stvarajući je 1991. Njegov život je u svojoj biti, metafora borbe hrvatskog naroda u 20. stoljeću. On je tek jedan od tisuća onih koji su nosili baklje borbe za hrvatsku državnu neovisnost i slobodu, nasuprot Jugoslaviji i komunizmu, nametnutim mimo volje hrvatskog naroda, po završetku 2. svjetskog rata. Uostalom deseci milijuna Europljana našli su se u okovima komunizma, iza željezne zavjese, bez da ih je itko išta pitao, od Baltika do Jadrana. Nemoguće je u par rečenica rasčlaniti cijeli povijesni kontekst slučaja Barešić. Život Mire Barešića je zapravo čedo neslobode i jugoslavenskog terora i represije protiv koje se bio spreman boriti i revolucionarnim sredstvima, za kojima su u to vrijeme posezali mnogi nacional-oslobodilački pokreti, diljem svijeta. Da se Miro Barešić rodio u slobodi i demokraciji, njegov životni put bio bi potpuno drukčiji. Zato je možda ključno da je naš odnos prema Miri Barešiću bio i ostao odnos prema svakoj jugoslavenskoj državi. Pojednostavljeno: za one kojima je Jugoslavija bila i ostala ostvarenje hrvatskog nacionalnog ideala – Miro Barešić je „ubojica“ i „terorist“, a za one kojima je svaka Jugoslavija bila i ostala negacija hrvatske države, Barešić je jedan u nizu onih koji su bili spremni podnijeti svaku žrtvu za slobodu i državnu neovisnost. Zato je bitno istaknuti, bez obzira na sve mijene u razumijevanju pojma terorizma kroz povijest, da Miro Barešić nikada nije bio osuđen za terorizam, a bio je spreman i oružanim sredstvima boriti se protiv jugoslavenskog državnog i partijskog terorizma kojem je prije neki dan presuđeno i u Muenchenu. Ono mjesto koje u irskom nacionalnom panteonu danas imaju irski revolucionari, neka i Miro Barešić ima u hrvatskom nacionalnom panteonu od Rakovice do danas. Uostalom, njegova žrtva nije bila uzaludna, bez obzira na sve nedostatke, danas imamo državnu neovisnost, demokraciju i slobodu, iako se na žalost, ponekad čini da ne znamo što bi s njima.

Hasanbegović je također komentirao Milanovićevu izjavu da je Barešić „terorist“: – Ta je izjava besmislena i ona predstavlja ključni primjer zamjene teza. Kada imamo presudu protiv državnoga terorizma, iza kojeg je stajala tadašnja Komunistička partija koja i danas ima svoga pravnog i imovinskog sljednika, obrće se teza i oni koji su se suprotstavljali jugoslavenskom državno-partijskom teroru, nazivaju se „teroristima“. Na žalost, podsjetio bih da su neki moji prethodnici odlazili pred neke druge spomenike, pred kojima su u njihovoj nazočnosti, beogradski emisari poput Vulina, besramno vrijeđali hrvatski narod u srcu Hrvatske države i to je ostajalo bez ikakve reakcije dužnosnika i bivših ministara kulture.

HASANBEGOVIĆ: “MRŽNJA OSTAJE MRŽNJOM I KADA SE KITI LAŽNIM ANTIFAŠISTIČKIM PERJEM!”

Ministar kulture je komentirao oskrvnuća spomenika u Dragama i Vukovaru, Miri Barešiću i Jean-Michele Nicolieru: – Oskrvnuće bilo kojeg spomenika, vjerskog objekta ili bogomolje je bez obzira na vjeru, čin vandalizma, najgoreg primitivizma i s gnušanjem ga odbacujem, bez obzira o kome je riječ! Jednostavno, mržnja ostaje mržnjom i kada se kiti lažnim antifašističkim perjem! Neki bi željeli ponovo likvidirati i Mira Barešića i Jean-Michele Nicoliera. Čini mi se da je prava meta njihovo djelo – moderna, neovisna i demokratska država Hrvatska, u kojoj svatko bez bilo kakvog ograničenja, ima pravo iskazivati svoja politička, ideološka i stranačka stajališta. I pokojni Miro se borio za to i to je najvažnije. Ne nasjedajmo na provokacije, čuvajmo svoje i poštujmo tuđe.

Dr. Hasanbegović je komentirao i napad na biskupske dvore i prijetnje mons. Vladi Košiću, iza čega stoji lokalni SDP na čelu s Kristinom Ikić – Baniček: – Ja se na nju ne bih osvrtao. Tijekom jednog svog govora optužila me je da promoviram fašizam, a nakon toga je pozdravila sa „Smrt fašizmu“! Duhovni učitelji počinitelja ovih nedjela su 1945. godine, uoči samog uhićenja i suđenja nadbiskupu Stepincu, na isti način kamenjem i parolama nasrtali na njega. Na sreću, danas je to prazna puška i zapravo, jedna vrsta izraza nemoći i primitivizma.

Andrea Jelena Barešić pozdravila je posebno dr. Hasanbegovića: – Ovo je prvi političar koji govori s otvorenom ljubavlju prema svojoj zemlji. Podržavam svaku njegovu riječ i odluku!

U Bujici je pušten i isječak s govorom Mire Barešića iz filma „Život za Hrvatsku“. Andrea Jelena Barešić je komentirala: – Cijeloj mojoj obitelji i meni otac je toliko falio, ali ja sam jako ponosna na njega. Velika mi je čast biti kćer jedne takve osobe. Od njega mi je ostao osjećaj da se hrabro i pošteno moraš boriti za ono što voliš.

ANDREA JELENA BAREŠIĆ: “NE VIDIM NIŠTA SPORNO U POZDRAVU ZA DOM – SPREMNI!”

Kći Mire Barešića je komentirala i hajku na pozdrav „Za dom – spremni“: – Ne vidim ništa sporno u pozdravu „Za dom spremni“. Ima li išta ljepše nego za svoj dom biti spreman?! Oni su nas branili, znači oni su bili spremni dati život za svoj dom. Ako u tom pozdravu ima bilo kakve mržnje, onda ga ne podržavam, ali ja znam da svaki branitelj koji pozdravlja sa “Za dom spremni”, nikoga ne mrzi! Podržavam i Joe Šimunića. Sramota je što su ga kaznili. Ljudi koji tako pozdravljaju samo su spremni dati život za svoj dom. A to je za svoje ljude i svoj narod. I drugi su me novinari pitali što mislim o tom pozdravu i ja sam im ovako isto odgovorila, ali nitko to nije htio prenijeti!

Andrea Jelena Barešić na kraju je voditelju otkrila da ima tri tetovaže, a jedna je naročito zanimljiva: – Imam tetovažu mača u hrvatskom grbu, s krunicom i krilima. Mač u grbu znači da ću uvijek braniti svoje, a grb da ću uvijek znati odakle dolazim. Krila da vjerujem u svačiju slobodu, a krunica da vjerujem u dobro. Želim reći svima da mene moja obitelj nikada u životu nije učila niti jednom obliku mržnje, nikada nismo imali namjeru mrziti nekoga. Moj otac nikada nije imao namjeru ubiti nekoga, to je jednostavno bila ljubav prema domovini, ali ne ovakvoj Hrvatskoj u kojoj mi danas živimo. Ja bih voljela ostati ovdje živjeti, a svima onima koji me pokušavaju istjerati – poručujem da neće to baš tako lako proći…

Na kraju emisije rekla je da će po prvi puta izaći i na izbore, s 25 godina: – Prvi puta izlazim zato jer prije nisam imala za koga glasovati. To je za mene bilo samo prebacivanje s jednih na druge, iste… Sada ću na izbore. Prijavljena sam na Črnomercu i glasovat ću za Brunu Esih, koja je za mene nada u bolje sutra, žena koja daje konkretne odgovore, voli svoji državu, cijeni prošlost, ali radi za danas i za budućnost. Bruna Esih je u 1. izbornij jedinici na 11. mjestu, na listi HDZ-a.

Na početku Bujice pušten je prilog o oskrvnuću spomenika u Dragama, rodnom mjestu Mire Barešića. Već iz naslova priloga vidjelo se da iza nedjela stoje „skojevci“ iz SDP-a. Komentatori u prilogu bili su istraživač i publicist Bože Vukušić i Bruna Esih, kandidatkinja HDZ-a na listi u 1. izbornoj jedinici, pod rednim brojem 11. Tekst priloga donosimo u cijelosti.

Više tisuća Hrvata iz svih krajeva Domovine, Herceg-Bosne i iseljeništva 31. srpnja okupilo se u Dragama, rodnom mjestu hrvatskog heroja Mire Barešića. Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, uz blagoslov biskupa Bogovića i nazočnost cijele obitelji, na 25. obljetnicu junačke pogibije, otkriven je veličanstveni spomenik beskompromisnom ratniku, djelo akademskog kipara Ivana Kujundžića.

VUKUŠIĆ: – Miro Barešić je za mene bio hrvatski domoljub, moj prijatelj i suborac još iz emigracije, koji je cijeli svoj život posvetio borbi za uspostavu samostalne, demokratske i neovisne države Hrvatske. Od početka je bio spreman u toj svojoj borbi za ideju dati život i na žalost, to se je na kraju i dogodilo…

ESIH: – Ime gospodina Barešića za mene osobno, a vjerujem i za većinu hrvatskog naroda prvenstveno simbolizira borbu za neovisnost i slobodu. U vrijeme njegove pogibije osobno sam bila vrlo mlada, međuti već i tada on je za mene bio prvenstveno hrvatski domoljub, dragovoljac i branitelj.

Miri Barešiću su se u Dragama pokraj Pakoštanama poklonila čak dva ministra hrvatske Vlade – branitelja – Tomo Medved i najpopularniji – ministar kulture – dr. Zlatko Hasanbegović.

ESIH: – Važna je činjenica da je upravo predsjednik Franjo Tuđman posmrtno odlikovao s više državnih odličja Miru Barešića, promakuo ga je u čin pukovnika, a jedno od najvažnijih odličja je Red Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu. Mislim da bi upravo ta činjenica trebala biti ne samo meni, već i svima drugima koji danas postavljaju određena pitanja o životu Mire Barešića, jedan orjentir ispod kojeg nikako ne bismo smjeli ići.

Ovako važan događaj nije mogao proći bez Mirinog suborca i prijatelja, legendarnog Ante Gotovine. General Gotovina i ministar Hasanbegović dobili su prave ovacije okupljenog mnoštva u Dragama. Miro Barešić, iako mrtav već 25 godina – ponovo okuplja Hrvate, a njegovo imresivno djelo potiće na zajednišvo zdravih nacionalnih snaga.

ESIH: – Danas o njegovom životu možemo čuti da je bio prepun kontroverzi, no ja bih rekla da je prepuno kontroverzi bilo komunističko razdoblje i partijska vladavina koja nikada nije do kraja istražena. Komunistička i jugoslavenska represija bila je najjače izražena u hrvatskoj emigraciji, upravo zato jer je hrvatska emigracija bila stožerni čimbenik u očuvanju ideje hrvatske slobode.

Dostojanstven i važan događaj ubrzo su pokušali pokvariti jugoslavenski ljevičari, tzv. antifašisti. Branitelju koji je život dao za Hrvatsku, na robiji proveo čak 9 godina i štrajkao glađu rekordnih 56 dana, oskrnavili su spomenik! Svega nekoliko dana nakon svečanog otkrivanja, zaliven je crvenom bojom.

„Dobili smo fotografiju dovršenog spomenika ustaškom ubojici Miri Barešiću. Barešić je bio član opskurne paraustaške organizacije Hrvatski narodni otpor, koji je ubio narodnog heroja Vladimira Rolovića, borca Lovćenskog partizanskog odreda, 1. proleterske, 1. dalmatinske i 15. majevačke brigade, 17. i 38. istočnobosankse divizije Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije.“

Odgovornost za zločin u Dragama i oskvrnuće spomenika hrvatskom heroju, preuzela je fantomska organizacija pod nazivom Antifa Šibenik. Zapravo je riječ o virtualnoj organizaciji iza koje na društvenoj mreži Facebook stoje pojedinci povezani s Milanovićevim SDP-om.

VUKUŠIĆ (Komentira Milanovićevu izjavu da je Barešić bio „terorist“): – To su njegova svjetonazorska i ideološka usmjerenja, koja su na tragu Komunističke partije, a stranka koju Milanović predvodi je njezin ideološki sljednik. Za njih su jedan Tito ili Che Guevara koji su bili masovni ubojice – pozitivci, borili su se za komunističku ideju, a Tito i za jugoslavensku državu, a jedan čovjek, domoljub i Hrvat koji se borio za hrvatsku državu, koji je na kraju i poginuo za nju, za Milanovića je „terorist“. To samo po sebi najbolje govori tko je i što je Milanović!

Iako je policija dobila podatke o mogućim počiniteljima zločina u Dragama, javnost do sada nije izvješćena o njihovom privođenju.

VUKUŠIĆ: – To znači da policija ne radi dovoljno profesionalno! To i nije neko djelo koje je toliko komplicirano i za koje treba tako puno vremena da se otkrije…

Zanimljivo je da se radi o članovima Foruma Mladih SDP-a, koji na Facebooku imaju kontakte s Milanovićevom PR savjetnicom Danicom Spasović, ali i zastupnicima SDP-a Frankom Vidovićem i Peđom Grbinom. Jedan trag vodi i do načelnika općine Tisno, kontroverznog saborskog zastupnika SDP-a Ivana Klarina.

VUKUŠIĆ: – To je klasičan lijevo-radikalni i anarhoidni vandalski čin!

Ubrzo nakon oskrvnuća spomenika Miri Berešiću u Dragama, oskrnavljen je i spomenik HOS-ovcu Jean Michele Nicolieru u Vukovaru, a napadnuti su i biskupski dvori mons. Vlade Košića u Sisku. Iza svih tih događaja stoje osobe bliske SDP-u, a policija još uvijek ne otkriva njihova imena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Featured

Hoće li ‘Šeksov gubitnik’ postati jedini kandidat predsjednik HDZ-a?

Objavljeno

na

Objavio

U cijeloj toj predivnoj medijskoj propagandi temeljenoj na uzdizanju Andreja Plenkovića koja se afirmirala unazad mjesec dana nakon izborne noći 8.11.2015. nitko od medija ne ističe kako je Andrej Plenković izgubio u utrci protiv Drage Prgometa za zamjenika predsjednika HDZ-a 2012 godine, te dva puta od Ruže Tomašić prilikom takmičenja u utrci za EU parlament. Također, nisu mu niti aktivnosti u stožeru Mate Granića donijele obećavajuće rezultate s obzirom da je pretrpio i tamo poraz kao niti angažman u kampanji Jadranke Kosor na parlamentarnim izborima 2011. godine. Ako ćemo se mjeriti u izbornim uspjesima nakon Ferraria koji je dominirao 4 godine spali smo na Sauber koji se tek treba dokazati pokušavši se kvalificirati u viši rang nakon izbornih neuspjeha.

Nakon što Vladimir Šeks nije uspio dobiti parlamentarne izbore 2011.godine i unutarstranačke izbore 2012. godine sa Jadrankom Kosor kao kandidatkinjom za predsjednicu HDZ-a i kandidatom za njezina zamjenika Andrejom Plenkovićem koji je postao članom HDZ-a 2011.godine pod vodstvom Jadranke Kosor, HDZ je postao ponovno pobjednička stranka nakon što ju je preuzeo Tomislav Karamarko. Četiri godine pod Karamarkovim mandatom HDZ je nizao pobjedu za pobjedom. U trenucima kada se radilo preslagivanje Vlade RH Vladimir Šeks uz Stipu Mesića bio je jedan od glavnih protagonista u rušenju Tomislava Karamarka. To se moglo najbolje vidjeti u njegovim samouvjerenim medijskim nastupima iako nije obnašao niti jednu funkciju, ali mediji su mu davali prostor kao da je zvijezda ponovno rođena. Osim svakodnevnih medijskih istupa moglo se zamijetiti kako je obilazio i sabornicu uz mantru kako je išao u poštu pa je slučajno svratio što se kasnije pokazalo demagogijom.

Kada je Tomislav Karamarko trebao imati 76 ruku upravo su Šeksove uzdanice u Hrvatskom saboru poput Damira Krstičevića i Miroslava Tuđmana prvi odlučili uskratiti preslagivanje Vlade RH što je potvrdilo tezu Vladimira Šeksa kako će Tomislav Karamarko morati otići s obzirom da je znao kakvu vrstu puča mu pripremaju. Takvo rušenje Tomislava Karamarka putem vlastitih saborskih zastupnika povukao bi sa paralelom puča Slavka Linića kada je pokušao srušili Milanovićevu vladu radi bojaznosti od vlastita progona, no ovdje nije bila bojaznost od progona radi sumnje u kriminal, već od lustracije pa su uskraćivanjem potpisa prisilili Tomislava Karamarka na rušenje Vlade RH, a zamjenom teza uskratili su mu potpise i prikrili da su izvršili puč, već su konstruirali kako je srušio vlastitu Vladu RH i nije je uspio presložiti. Tada se moglo vidjeti da su Damir Krstičević i Miroslav Tuđman bili glavni bukači u sinergiji za zastupnicima iz EU parlamenta koji poslije ističu kandidata za predsjednika stranke.

Prije li nego li je Tomislav Karamarko otišao dobili smo istaknutu kandidaturu Andreja Plenkovića koji se pojavio poput mesije koji će spasiti stranku zaboravljajući da je bio dio tima koji je stranku devastirao. Nedugo nakon što je istaknuo kandidaturu na čelo stožera stavlja Damira Krstičevića koji se ponio poput uvrijeđene nevjeste kada mu je izmaklo ministarsko mjesto u resornom ministarstvu bivšeg ministra Ante Kotromanovića unutar kojeg je isplivala afera MIG-ovi, a koji je pokazao svoju rolu  u Hrvatskom saboru kada se prvi usprotivio s Miroslavom Tuđmanom potpisati preslagivanje Vlade RH što nas je vodilo u smjeru o kojem je govorio upravo Vladimir Šeks. Za glasnogovornika Andrej Plenković postavlja Davora Ivu Stiera koji tu funkciju uspješno obavlja od Klauzure u Šibeniku 2013.  godine kada je uoči EU izbora pokušao izvršiti javni udar ispred medija što mu se skoro odbilo od glavu ispadanjem iz EU parlamenta.

Nakon što su uspjeli srušiti Tomislava Karamarka opisanom metodom kao temelj su postavili jedinstvo zaboravljajući da su oni upravo cijelo vrijeme radili na razjedinjenju i opstruiranju po lokanim sredinama gdje su ostali Šeksovi i Jadrankini kadrovi kako bi dočekali svojih 5 minuta što im nije uspjelo 8.11.2015. godine kada su u izbornoj noći prikazali pod presedanom medija novog spasitelja, da bi neizvršenu misiju dovršili miniranjem većine u Hrvatskom saboru.

Stoga postavlja se retoričko pitanje na koji način Vladimir Šeks želi gubitnika svih izbora na kojima se kandidirao i asistirao nakon 4 poraza u nizu pretvoriti u pobjednika svih izbora kao što je to bio Tomislav Karamarko bez njegove asistencije? Kako Vladimir Šeks asistira najbolje nam može potvrditi Kolinda Grabar Kitarović u aferi “pomilovanje”.

Izgubiti od Ruže Tomašić kada su članovi HDZ-a glasali za nju, jer HSP AS nema toliku bazu bila je dana jasna poruka kakvu retoriku i politiku narod želi, a ne BIRAJTE ORIGINALE, NE BLIJEDE KOPIJE što je i pokazalo da svi zajedno nisu bili dorasli Ružinoj karizmi i retorici. Ukoliko ne želite dovesti se u situaciju nedovoljnog broja mandata i problema sa slaganjem Vlade RH jedini izbor vam je odabir dr.sc. Zlatka Hasanbegovića budući da Tomislava Karamarka više nema, a oglušite li se kao u vrijeme Ruže Tomašić pitanje je kako ćete sastaviti Vladu RH. Prema mojoj procjeni još i teže, jer desno krilo će vam HDZ-a ostati kod kuće ili dati glas HSP AS što je zadnji put Rijeka najbolje pokazala s obzirom da nisu htjeli Lucijana Vukelića kao trećeg na listi za Hrvatski sabor. Osakaćen uči u bitku teško je izaći kao pobjednik.

Kandidati poput Ivane Maletić i Tomislava Tolušića koji je odustao ne mogu pobijediti Andreja Plenkovića, jer ne posjeduju karizmu kao što niti Darko Milinović ne može zapovijedati dalje od Ličko senjskog bataljona, već njegova retorika može poslužiti samo za udaranje niskih udaraca po Andreju Plenkoviću što ne donosi uspjeh, a u to se i sam Darko Milinović mogao uvjeriti kada je sa takvom retorikom nastupao prema Tomislavu Karamarku. Pandan Andreju Plenkoviću u pogledu manira finog gospodina, diplomatske karijere i govorništva može se istaknuti dr.sc. Miru Kovača koji je ostavio solidan dojam na masu prilikom javnih nastupa, a koji je istaknuo ujedno svoje domoljublje. Za pretpostaviti je nakon što su potporu dali potpredsjednici HDZ-a Ivana Maletić koja je prva krenula na Tomislava Karamarka prilikom potencirane rasprave od Milijana Brkića, Olega Butkovića koji misli poput Tomislava Tolušića, samog Tomislava Tolušića koji je odustao od kandidature i dao potporu Andreju Plenkoviću, zatim javne potpore Tomislava Čuljka koji slovi kao Šeksov učenik čeka se zeleno svijetlo Milijana Brkića kako bi Andrej Plenković bio jedini kandidat za predsjednika HDZ-a ukoliko mu se ne odluče suprotstaviti dr.sc. Miro Kovač ili dr.sc. Zlatko Hasanbegović koji bi imali potporu desnog krila HDZ-a.

Dogodi li se ovakav rasplet postavlja se pitanje gdje je nestalo domoljublje Milijana Brkića koji je dozvolio da nam ode predsjednik HDZ-a čiji je otac preživio Križni put, a postavlja se sina rezervnog starješine JNA ukoliko je za vjerovati kampanji koja se odvija putem socijalnih mreža upravo protiv Andreja Plenkovića?  Kontradiktorna retorika u punom smislu te riječi.

Milijane upamtite jedno dozvolite li im onesposobiti će vas prije nego li što ste mislili. U jednom razgovoru sam rekao da nećete izdržati godinu dana, jer pronaći će način kako će vam se zahvaliti, a sada već čitam preko stranice  HDZ USA  kako vas imaju namjeru izbaciti iz stranke. Vrijeme je za poslušati glas naroda, jer kadrovi koju su nas razdijelili, a sada nas ponovno spašavaju ne mogu uroditi uspjehom. Dovoljno je za vidjeti kako Josip Borić postaje potpredsjednik HDZ-a Primorsko goranske županije Olegu Butkoviću, a Tomislav Klarić također novo/stari potpredsjednik kako se topi sjajeći se u zagrljaju Vladimira Šeksa na prijemu kod Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčaku kako bi ponovno dobio mandat u Hrvatskom saboru kao svojevremeno od Davora Ive Stiera budući da se nikada javno nije etiketirao pod Karamarkovim, a niti ga javno podržao za razliku od njegova šegrta iz Novog Vinodolskog sa figom u džepu koji je nakon svih silnih neuspjeha u PGŽ-u počeo upotrebljavati vlastitu glavu, ali ovaj put zakašnjelom reakcijom.

Ako ćemo promatrati tko može pobijediti Zorana Milanovića tada je to Zlatko Hasanbegović, dok nam u raspletu sa Andrejom Plenkovićem postoji velika mogućnost za uspostavljanje tripartitne Vlade RH zbog nedostatka mandata radi nezadovoljstva i razočaranosti desnog biračkog tijela. Nakon koalicije sa MOST-om to bi značio kraj HDZ-a, a na vama je zamjeniče predsjednika da odlučite u kojem će smjeru HDZ otploviti sa kapetanom ili bez što će se sa vremenom u budućnosti zamijetiti.

Sanjin Baković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari