Connect with us

Politika

Stier: U HDZ-u treba jačati demokršćansku notu, te borbu protiv korupcije i klijentelizma

Objavljeno

on

Svi kandidati HDZ-a za mjesto predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike okupili su se u Središnjici HDZ-a kako bi preuzeli tzv. formulare za prikupljanje potpisa. O unutarstranačkim izborima u Studiju 4 govorio je Ivo Stier koji podržava Miru Kovača za sada jedinog protukandidata aktualnom predsjedniku Andreju Plenkoviću.

Stier ističe da će početi prikupljati potpise već danas na obilježavaju obljetnice HDZ-a u zagrebačkoj Dubravi. Kaže da 10.500 potpisa koliko je potrebno prikupiti za predsjednika stranke nije malo, te da je dobro da svaki član stranke može potpisati kandidaturu za bilo kojeg kandidata, a ne samo za jednoga. Kaže da se on nije htio kandidirati za predsjednika HDZ-a jer opcija za promjene treba biti jaka i ne treba je dijeliti. Naglašava da su ljudi na terenu tražili jednu opciju za promjene. Ističe da u HDZ-u treba jačati demokršćansku notu, te borbu protiv korupcije i klijentelizma. Miro Kovač te dvije opcije prihvaća.

Stier dodaje da je opcija za promjene pluralna, te da je svatko može podržati, naglašavajući da ju je jučer podržao i dosadašnji zamjenik predsjednika Milijan Brkić. Vjeruje da su promjene važne da bi izašli iz unutarstranačkih izbora jači i pobijedili na parlamentarnim izborima. Smatra da tim za promjene će imati vrlo snažnu potporu članova HDZ-a a posebno u iseljeništvu. Pošto svi članovi biraju izravno novo vodstvo nije više moć lokalnog dužnosnika toliko izražena, već je moć u rukama svih članica i članova HDZ-a, dodaje Stier. Samim time kaže da će i ostali dužnosnici osim predsjednika imati jaki legitimitet jer su birani izravno, te njihov mandat neće biti dug nekom vođi.

O Plenkovićevoj prednosti koju po istraživanju ima pred Kovačem kaže da opcija za promjene ima puno veći koalicijski potencijal od sadašnjeg vodstva. Ističe da po unutarstranačkim anketama članstvo HDZ-a želi promjene. Poručuje da treba ujediniti HDZ-ovo biračko tijelo i da je to najbitnije za pobjedu na parlamentarnim izborima.

Počelo prikupljanje potpisa u HDZ-u – ‘Nismo mi protukandidati nego kandidati’

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari