Connect with us

Vijesti

Stigli prvi europski uhidbeni nalozi, do 10 sati uhićeno 22 osumnjičenih

Objavljeno

-

Stigao je i uhidbeni nalog za perkovića, ali policija neće po njemu postupati! U realizaciji je ostalo 65 europskih uhidbenih naloga, a do danas prije podne policija je uspjela locirati 28 osumnjičenih te 22 i uhititi.

Stupanjem Hrvatske u EU na resorne adrese stigli su i prvi europski uhidbeni nalozi, njih 84 ukupno do danas u 10 sati ujutro. Nekoliko uhidbenih naloga već je realizirano, odnosno uhićeno je 28 osoba, rekao je ravnatelj policije Vlado Dominić. Iako je među uhidbenim nalozima i onaj za Josipa Perkovića, policija po njemu neće postupati jer se Perkoviću stavlja na teret kazneno djelo počinjeno prije 2002. godine, a po istom kriteriju neće biti realizirano još 19 od ukupno pristiglih naloga.

U realizaciji je tako ostalo njih 65, a do danas ujutro policija je uspjela locirati 28 osumnjičenih, od kojih 22 i uhititi.

U policiji je istaknuto kako je proslava ulaska u EU prošla izuzetno uspješno, što se sigurnosti tiče, no preventivne i krim akcije poduzimale su se mjesecima prije same proslave, potvrdili su. Zanimljivo je da su policijski pripadnici otkrili četiri osobe od 16 do 25 godina starosti koje su, sumnja se, planirale izvesti hakerski napad na stranicama Vlade i MUP-a na sam dan stupanja Hrvatske u EU.

Tijekom prošlog tjedna uhićeno je i pet osoba za koje se sumnja da su počinili 8 razbojništava u poslovnicama pošti i banaka te time počinili štetu od tri milijuna kuna. Navode i da je 29. lipnja uhićen i jedan 54- godišnjak na području Zagreba koji je kod sebe imao vatreno oružje i krivotvorene dokumente, a tragalo se za njim zbog razbojništva i zatvorske kazne koja mu je određena.

U Crnoj Gori je uhićen hrvatski državljanin zbog sumnje u niz kaznenih djela, a iz jednog autobusa koji je ušao na područje Hrvatske iz susjedne BiH pronađeno je i zaplijenjeno je 12 automatskih pušaka i 200 komada streljiva. Nije poznato je li oružje bilo namijenjeno za naše prostore ili je teritorij Hrvatske bio “tranzitni prostor” za prijevoz oružja na područje neke druge države.

vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari