Connect with us

Komentar

Štimac o izborniku: Strani trener bi nam donio k***c

Objavljeno

-

I Igoru Štimcu se, ne tako davno dogodilo slično što i Niki Kovaču. Kada je Igor bio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije odlično je krenuo u kvalifikacijama, pobijedio je i Srbiju, ali nakon dva loša vezana rezultata dogodila se smjena te je prije doigravanja za odlazak u Brazil i utakmica s Islandom na izborničku klupu sjeo Niko Kovač. Igor, koji je danas bez posla nerado se prisjeća te epizode u njegovoj trenerskoj karijeri.

[ad id=”68099″]

“Reprezentacija nam je postala odraz onoga što se događa u klubovima, a to je da se svakih nekoliko utakmica mijenjaju treneri. Ako si nekoga postavio za izbornika, ostavi ga da odradi cijeli kvalifikacijski ciklus i onda mu sudi. I meni je, kada sam bio izbornik dat zadatak, a to je bilo da budemo među prva dva, no iako sam ga ispunio i mene su izigrali”, prisjeća se Štimac u razgovoru za Direktno.hr.

“Posao izbornika tijekom kvalifikacija je vrlo složen, a najveći je problem što se nema dovoljno vremena, jer vama ti sjajni nogometaši dođu na nekoliko dana prije utakmice istrenirani od svojih klupskih trenera i vi u tih nekoliko dana ne možete puno napraviti na uigranosti. Svaki hrvatski izbornik nosi tešku hipoteku nad glavom čim stupi na tu poziciju. Izbornici se mijenjaju prije vremena i to nije dobro”, tvrdi nekadašnji as “Vatrenih”.

“Novi izbornik jednostavno mora imati karizmu jer ona je jako važna. Veliko je zadovoljstvo raditi s tako dobrim igračima i ja bih opet vrlo rado radio s njima, ali teško ih je uvijek “natjerati” da dadu više od sto posto svojih mogućnosti”, rekao nam je Štimac. A kada smo ga upitali je li pravo rješenje za hrvatsku reprezentaciju strani trener skoro nam je poklopio slušalicu.

“Znate što? Strani trener ne bi nam donio baš ništa. Da oprostite, donio bi nam ku..c. Ne trebaju nam strani treneri u reprezentaciji. Ako žele neka dođu raditi u hrvatske klubove. Neka dođu u Zadar, u Istru, bilo gdje drugdje u Hrvatsku. Imamo mi dobrih trenera, ali nešto drugo je veliki problem. U nas je cijela nogometna scena zagađena. Hrvatski nogomet i hrvatski nogometaši su najbolji izvozni proizvod, a svi se govnima i blatom nabacuju po njemu”, oštar je bio Štimac koji misli da će Hrvatska, tko god je preuzeo otići na Euro. Možda on?

“Ne, nisu me zvali”, kazao je za kraj Štimac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari