Connect with us

Komentar

Stipe Petrina: Most nikad nije bio stvoren s ciljem da postane istinski ‘treći put’

Objavljeno

on

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina ocijenio je kako je cilj aktualne ‘politički bolesne situacije’ uništavanje bilo kakvog trećeg političkog puta, ističući da Most nikada nije bio ni stvoren s ciljem da postane istinski treći put, već je njegova uloga bila da ‘zgade biračima svaku pomisao’ na takvu nezavisnu političku scenu.

[ad id=”93788″]

“Most nikada nije bio stvoren s ciljem da postane istinski treći put, njegovi tvorci, pa i sam Petrov nikada to nisu ni krili. Jednostavno, ostali su zatečeni brojem osvojenih mandata i činjenicom koliko biračko tijelo istinski želi promjene u političkom životu RH. Njihova uloga je bila u tome da ‘zgade biračima’ svaku pomisao na treći put i da zatru ikakvu ideju o formiranju nezavisne političke scene i da se dade barem dva do tri izborna ciklusa mira političkom polaritetu HDZ-a i SDP-a. Stvar potpuno ista kao i sa Živim zidom, samo što se to sada ne vidi, ali vidjet će se poslije eventualnih izbora ako ne dođe do preslagivanja”, navodi Petrina u priopćenju.

Dodaje kako dvjema političkim blokovima odgovara uvijek u “političkom rukavu imati skrivenog asa”, onoga koji će ostaviti dobar dojam u javnosti i osigurati kozmetičke promjene bez ijedne stvarne promjene.

“Sjetimo se, takvi su bili Laburisti, Orah, Ivan Grubišić, Most, a sutra i Živi zid i tako stalno. Jedina konstanta nažalost su HDZ i SDP. Vidjet ćemo jesu li u tome uspjeli”, kaže Petrina.

Sve to, ističe, govori u prilog tezi da je dvostranačje u Hrvatskoj planirano jednako kako su planirani neki treći putevi, ‘mostići i zidići’, ali i naglašava kako nestranački nezavisni treći i jedini politički put ipak postoji u Hrvatskoj te je, za razliku od dvostranačja na nacionalnoj razini, kontinuirano uspješan na lokalnoj razini.  On se “ne reklamira na velika zvona” te je “apsolutno politički neovisan od mračnih centara moći koji, već je svima jasno, 25 godina razaraju i pljačkaju RH i proizvode treće opcije kojima je u cilju samo ubiti volju birača”.

Petrina vjeruje da će njegovi istomišljenici diljem Hrvatske “poludjeti” i uistinu izabrati treći put koji će stvarno biti neovisan i koji neće biti ničiji projekt, već zaista u funkciji građana i Hrvatske.

Navodi kako će HDZ učiniti sve da se izbjegne glasovanje o opozivu njegova čelnika i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Kramarka, a dogodi li se to ipak, smatra, to će biti više nego jasan signal HDZ-u da je vrijeme za promjenu svog prvog čovjeka stranke. Ta bi promjena, dodaje, imala posljedice i na SDP, “jer ne smijemo zaboraviti da je samo ovakav HDZ s ovakvim predsjednikom kao prvim čovjekom na izborima 2015. godine spasio SDP od izbornog debakla”.

“Jednaka je stvar s Mostom – kada bi HDZ bio sve ono što sa Karamarkom nije, tada ne bi bilo potrebe za Mostom. Iz svega navedenog slijedi logičko i zdravorazumsko pitanje – jesu li SDP i Most u službi spašavanja Karamarka, odnosno mogu li postojati jedni bez drugih. Jesu li svi isti!?”, ističe Petrina u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari