Connect with us

Politika

Stipo Mlinarić: Most je prevario svoje birače

Objavljeno

-

Foto: Hina

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe gostovao je u Novom danu N1 televizije što je ujedno i njegov prvi medijski istup od kraja izborne kampanje. Osvrnuo se na prozivke oporbe kako je nevjerodostojan jer je u kampanji govorio kako neće ići s HDZ-om.

– Ja sam svojima rekao prije izbora da neću dati potpis nikome za sastavljanje Vlade ako ne bude izlaznost 50 posto jer sam smatrao da je to minimum. Vidimo ove populiste poput Grmoje, Kolakušića, Pavličeka… Pušta snimku što sam snimao za TikTok, u kampanji, prije izbora sam govorio da nećemo ni s HDZ-om ni SDP-om. Što trebam govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om? Pa što onda idem na izbore? Htio sam da DP sam dobije 76 ruku i da sami sastavimo Vladu. Ali, treba pogledati istini u oči – rekao je Mlinarić.

– Nismo napravili potok od Rijeka pravde nego je od njih ostala čaša vode – dodao je.

Ističe da je govorio da nikad neće biti u Vladi u kojoj su SDSS i Možemo. Osvrnuo se potom na LGBTIQ zastave koje je vidio u Zagrebu opisavši ih kao zastave čudnih boja.

– To nije moja zastava, žele li Hrvati to u cijeloj državi? Mislim da većina ne želi, na izborima su rekli da hoće vladu desnog centra – tvrdi Mlinarić.

O Pupovcu

Komentirao je i jučerašnje izlaganje Milorada Pupovca. Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti, navodi Mlinarić.

– SDP uopće nije imao pregovarački tim nakon izbora. Penava je nazvao Grbina, da vidimo što nude, ali su bili totalno nespremni. Svaki dan je Grmoja nudio stotinu kombinacija. Jedina realna je bila ona od Penave prije godinu kad je zvao Petrova da izađemo zajedno na izbore – odbio ga je Petrov. Poslije toga se pojavljuje, budi se poslije izbora i Petrov nudi sto kombinacija. Da je Petrov nazvao Penavu nakon izbora i rekao da spojimo mandate, s 25 mandata ići kod Plenkovića i uzeti šest ministarstava, idemo promijeniti smjer Hrvatske. Onda smo mogli raspravljati o MUP-u, MORH-u, kulturi, a s 12 ne možete – rekao je Mlinarić, dodajući da DP-ovci nisu foteljaši.

Dodaje da je Most prevario svoje birače.

– Nemaju teren, gradske organizacije, oni crpe od tih ljudi koji su katolici koji imaju drugačije poglede, i onda njihove glasove nosite Benčić. Kolakušić je došao kod mene prije izbora, većeg populistu više nisam vidio. I Karolina Vidović Krišto, to ne prolazi kod ljudi. I ovaj Pavliček – rekao je.

Što se tiče koalicijskog sporazuma s HDZ-om, kaže da je zadovoljan jer se ispregovaralo ono što se moglo. Kaže i da nema ništa protiv da se javno objavi sporazum.

– Ono što su jučer u sabornici govorili Bulj, Pavliček, Grmoja – to je isto jučer govorio Aleksandar Vučić u Beogradu. Ne vidim nikakvu razliku, navodi Mlinarić.

Ne vjeruje da će se DP-u dogoditi sudbina Mosta, navodeći da je Most bez znanja i ideologije.

– Dvaput ste doveli HDZ na vlast, potpisivali kod javnog bilježnika i vi ste sad moralna vertikala!

O ministrima

Očekivalo se da će Mario Radić biti DP-ov ministar gospodarstva, no to je mjesto dobio Ante Šušnjar.

– Ovo što rade Šušnjaru, čovjek je odvjetnik, nije bio proračunski parazit. I što mu rade, pa što bi tek radili Mariju Radiću. Mislim da je veći dio toga što je odbio upravo zbog te medijske harange, to je poslovni čovjek, što mu treba da ga svatko od Pavličeka do Grmoje koji nisu kunu zaradili, što to njemu treba – kazao je Mlinarić.

Osvrnuo se i na ciljeve DP-a vezane uz povratak Hrvata.

– Ja više volim da dođu Hrvati, da ih vratimo, za razliku od Mosta, Benčić, Grbina, oni bi više voljeli Sirijaca. Nemam ništa protiv Sirijaca, ali imam pravo da više volim svog Hrvata pa da je peto koljeno. Ako si otišao iz Gunje, vratit ćeš se u Gunju, država će ti pomoći, ako otvoriš obrt, prve dvije godine nećeš platiti porez – dodao je.

Osvrnuo se na Vučića koji DP naziva ustaškom strankom.

– Ljude, heroje koji su se borili u Domovinskom ratu! Ako dozvoljavate da vam netko legalnu stranu nazivate proustaškom, onda imamo problem. A oni su rehabilitirali Dražu Mihajlovića, rade od četničkog pokreta herojski. Naše veleposlanstvo iz Beograda treba reagirati – kaže Mlinarić.

Na pitanje ima li podjela u DP-u jasno kaže da nema. – To je 12 veličanstvenih, uzdignute glave, napravili smo ono što smo govorili – SDSS ide van i dobili smo resore – zaključio je za N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas