Pratite nas

Najave

Stiže deset novih izdanja nakladničke kuće “Kerigma-Pia”

Objavljeno

na

Stručno povjerenstvo za izdavanje novih knjiga  nakladničke kuće odlučilo je da će “Kerigma-Pia u narednih nekoliko mjeseci objaviti najmanje deset novih ukoričenih izdanja. Krećemo izdavanjem zavičajnog romana  autorice Zorice Krajinović-Marinić iz Zuricha (Švicarska) u kolovozu.

U istom mjesecu izdat ćemo i prozno-peotsku zbirku vjeroučitelja iz Knina Marija Predena kao i znanstveno-publicističko djelo “Znao je Stepinac” varaždinskoga autora Marka Leskovara. U rujnu ćemo u biblioteci “Ogledi” objaviti publicističko djelo o Herceg-Bosni te zbirku kolumni vrsnih hrvatskih novinara i književnika Mate Kovačevića iz Zagreba i Željka Sakića iz Rijeke te roman širokobriješke književnice Sanijele Matković. Listopad je mjesec u kojem ćemo čitalačkoj javnosti ponuditi djela profesorice Nevnke Nekić iz Zagreba i književnice iz Lipovljana Željke Uhitil.

U mjesecu studenom svjetlost dana ugledat će dva naša izdanja: publicističko djelo o Dragutinu Tadijanoviću, inače,  glavnog urednika ove nakladničke kuće,  Ante Pranjkića iz Zagreba i zbirku poezije Sanijele Matković. Naravno, vrata naše nakladničke kuće svima su otvorena, prvenstveno mladim atorima. I među najavljenih deset djela imamo prvijence.

“Kerigma-Pia” će objaviti knjige-prvijence autoricama Zorici Krajinović-Marinić i Željki Uhitil.  Na našem portalu ćemo u narednim danima ukratko predstaviti svih 10 djela.

Željko Sakić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Sergej Lavrov u Zagrebu želi oživiti dijalog Rusije i Europske unije

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Reuters

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na proljeće dolazi u Hrvatsku, piše u utorak Večernji list pozivajući se na ruske diplomatske izvore.

Lavrov će u Zagrebu održati bilateralni sastanak s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom te potpisati niz sporazuma između dvije države, otvorit će novu zgradu ruskog veleposlanstva, ali i sudjelovati na konferenciji o suradnji EU i Rusije. Točan datum posjeta definitivno će se utrvrditi najkasnije na godišnjoj konferenciji o sigurnosti koja se održava u Muenchenu od 14. do 16. veljače.

Lavrov program u Hrvatskoj sastoji se od bilateralnog susreta s hrvatskim kolegom , te potpisivanja tri dokumenata. Jedan je o preseljenju veleposlanstava, nakon što je konačno riješena saga o zgradama diplomatskih predstavništava u Moskvi i Zagrebu, drugi je pak program suradnje u sferi kulture za period od 2020. do 2022., a posljednji plan konzultacija između hrvatskog i ruskog Ministarstva vanjskih poslova za sljedeću godinu.

U isto vrijeme, u Zagrebu će se, uz sudjelovanje Lavrova i hrvatskog mu kolege Grlića Radmana, držati konferencija o suradnji EU i Rusije, gdje bi se vrlo realno mogli razmijeniti pogledi o sadašnjoj situaciji, o sankcijama koje je EU nametnuo Rusiji, a onda Moskva reciprocitetom uzvratila, o potrebi suradnje u području sigurnosti, Bliskog istoka, migracija, te ekonomiji jer, bez obzira na razlike, oba bloka imaju potrebu za suradnjom.

Tema će biti i bolja suradnja EU i Euroazijske unije, posebice u odnosu na povezanost i na pristup kineskom tržištu. Konferenciju organizira Rusko vijeće za međunarodne odnose, neprofitna organizacija i politički te znanstveni think-tank koji su osnovali rusko ministarstvo vanjskih poslova, obrazovanja, ruska znanstvena akademija i udruga poduzetnika i industrijalaca te agencija Interfax.

Na stranici Vijeća kažu kako je ono “poveznica između države, akademske zajednice, biznisa i civilnog društva u naporu da se pronađu rješenja u vanjskoj politici za kompleksna globalna pitanja”. Na čelu joj je Ivan Ivanov, ruski ministar vanjskih poslova od 1998. do 2004. te će i on doći u Zagreb piše u utorak Večernji list. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

Službeno prijavljen prosvjed protiv Beljaka, evo gdje i kad će se održati

Objavljeno

na

Objavio

Psihijatar Herman Vukušić i kirurg Hrvoje Tomasović prijavili su prosvjed protiv šefa HSS-a i gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka:

STOP GOVORU MRŽNJE I MEĐUSOBNOJ NETOLERANCIJI✌

Javni prosvjed pod ovim nazivom, a povodom FB akcije “Branitelji protiv Beljaka” Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a danas je službeno prijavila nadležnim institucijama.

Prosvjed će se održati 09. veljače ove godine, na Trgu Kralja Tomislava u Samoboru, sa početkom u 12.00 sati.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari