Connect with us

Reagiranja

Stjepan Mesić: Nećete me se tako lako riješiti. Idem na Ustavni sud!

Objavljeno

on

stjepan_mesicDan kad stupi na snagu zakon o ukidanju mojeg ureda, Ustavni sud će dobiti zahtjev za ocjenu ustavnosti tog zakona i da se on obustavi od primjene do konačne odluke suda.

[ad id=”93788″]

Kaže to ekskluzivno za 24sata Stjepan Mesić, koji ne odustaje od borbe za svoj Ured bivšeg predsjednika Republike.

– Zakon ima retroaktivno djelovanje i pisan je samo za jednog čovjeka. Ako me i Ustavni sud odbije, idemo na sud za ljudska prava u Strasbourgu. Valjda tamo Ivan Tepeš nema utjecaj – sarkastičan je Mesić.

Vlada planira praktički ukinuti novac Mesiću za njegov ured, koji je godišnje trošio između 700.000 i 800.000 kuna. Zakon bi već bio izglasan da su vladajući uspjeli sakupiti kvorum. Prvo je predlagao zakon HSP AS, koji vodi Ivan Tepeš, a zatim i Most. Mesić si je ipak osigurao i rezervni položaj za nastavak svog rada iako još o tome ne želi govoriti. Saznali smo da će mu ured, u slučaju da ga izbace iz Grškovićeve ulice u Zagrebu, biti u građevinskoj kompaniji Ingri.

Mesić je tamo predsjednik nadzornog odbora, a navodno za to prima i izdašnu naknadu veću od 6000 kuna. S njim bi mogla ići i njegova dosadašnja voditeljica ureda. Prema našim spoznajama, imat će dva ureda po oko 35 četvornih metara za nastavak svog rada. Oni se već sad pripremaju za slučaj izglasavanja spomenutog zakona.

– Predsjednik nadzornog odbora ima pravo na ured i može ga koristiti i u neke druge svrhe – kaže nam predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim.

On kaže da zasad nema nikakvih promjena i nije krenulo preuređenje te da je sve isto kao i do sada.

Na izravno pitanje hoće li imati “rezervni položaj” u Ingri ako bude morao napustiti Grškovićevu, Mesić kaže da će potrajati to njegovo iseljenje upravo zbog pravne borbe. Ali kaže da smatra kako još može pomoći hrvatskim tvrtkama da dobiju poslove u inozemstvu.

– Sigurno neću posjed svog ureda oružjem braniti. Ja još čekam da me netko obavijesti i objasni zašto planiraju ukinuti ured bivšeg predsjednika – zaključuje Mesić za 24 sata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari