Pratite nas

Reagiranja

Stjepandić, Drugo pismo drugu Jakovini

Objavljeno

na

Štovani druže Jakovina,

ja Vam nikad nisam bio član Vaše Partije, stoga su – ako me ne želite zvati gospodinom – drugi pojmovi puno prikladniji: nacionalist, šovinist, klerikalac, kleronacionalist, fašist, klerofašist, nacifašist, ustaša, ekstremist, ksenofob ili iz milja: neprijateljski emigrant. Ništa se nemojte ustručavati: sve su to pojmovi koje koriste tiskovine za koje radite ili yugovizija na kojoj tako često nastupate, a da se Vi takvom blaćenju nikad niste javno usprotivili. Mene ne smeta da me zovete „drugom“, ali ne bih želio da to Vama naškodi. Da netko od Vaših ne pomisli da smo u istu crkvu išli i isti primjerak „Nove Hrvatske“ čitali.

jakovinaVaša mrežna stranica na fakultetu Vam – bojim se – više škodi nego koristi, jer nigdje ne navodite tko je Vaše brojne uratke recenzirao: pretpostavljam isključivo perjanice iz regiyuna, kao Vaš mentor, specijalist za ‘ustaške zločine’ prije 14. travnja 1941. godine. Zato Vas (gotovo) nema u bazi Scopus. Pogledao sam čak i Hrvatsku znanstvenu bibliografiju i ostao bez riječi kada sam ustanovio da nemate niti jedan izvorni znanstveni rad u CC časopisima.

Toliko ste vremena proveli u inozemstvu, a tamo gotovo ništa niste objavili!? Nigdje nijedne inozemne recenzije! Koliko ste europskih projekata osmislili, započeli i uspješno završili? Kojih ste međunarodnih (izvan regiyuna) struktovnih udruga član, kojih časopisa recenzent? Koje ste međunarodne konferencije organizirali i tko je (izvan regiyuna) na njima nastupao? Jeste li savjetovali Europsku komisiju? Sve su to aktivnosti koje se u zemljama EU očekuju od jednog redovitog profesora.

Da, savjetovali ste bivšeg predsjednika (još jednu perjanicu znanosti!) i pišete za orjunaške tiskovine, koje objavljuju i izmišljene intervjue, pa doživite blamažu da Vam neovisni istraživač poput Igora Vukića argumentirano predbacuje „neznanje ili svjesno prešućivanje“ pozitivnih osobina Hrvatskog državnog sabora (Globus, 15.1.16). Sve skupa to više priliči jednom partijskom ideologu regiyuna nego li perspektivnom sveučilišnom profesoru. Novi Dušan Dragosavac zaogrnut hrvatskim imenom?Na nekom drugom sveučilištu davno bi Vas bili poslali na tržište rada kao neperspektivnog, a Vi se vidite na istoj razini s akademicima iz ‘ustaške’ Akademije!? Koji će student ili mladi znanstvenik Vas uzeti za uzor? Jasno je da s ovakvim redovitim profesorima Sveučilište u Zagrebu ne može biti među 500 najboljih na svijetu, niti će taj poželjan cilj u bliskoj budućnosti dostići, a Akademija bi trebala konačno (!) postaviti svoj sanitarni koridor prema takvim perjanicama povijesne znanosti, da ne kažem istorije.

Srdačan pozdrav iz ‘neprijateljske emigracije’: 恋家 (Liam Shi)

Josip Stjepandić

Tvrtko Jakovina je napisao:

on:  Tvrtko Jakovina 

Gesendet: Sonntag, 17. Januar 2016 14:01

An: Stjepandic, Josip

Betreff: Re: Zanima me samo jedno: čijom je milošću Tvrtko Jakovina postao

redoviti profesor zagrebačkoga Filozofskog fakulteta?

Dragi druže Josipe,

Za vašu informaciju, bibiografija do 2013 citirana je na linku:

http://www.ffzg.unizg.hr/pov/pov2/biografija.php?id=14

Ako ste zainteresirani za objavljeno u protekle dvije godine, javite se.

Ne morate ništa kupovati, naravno.

Srdačno,

TJ


>Prvi dio – Zanima me samo jedno: čijom je milošću Tvrtko Jakovina postao redoviti profesor zagrebačkoga Filozofskog fakulteta?

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

HRS prijavio Federalnu TV RAK-u zbog emisije ‘Mreža’ od 14.01.2019.

Objavljeno

na

Objavio

HRS je danas uputio prijavu RAK-u u kojoj traži od ove agencije postupanje u skladu sa svojim ovlastima i određivanje odgovarajućih kazni Federalnoj TV zbog pristranog izvješćivanja i podsticanja na mržnju u emisiji „Mreža“ emitiranoj 14.01.2019.

Više je deplasirano i govoriti o tome kako je FTV kao dio javnog RTV servisa u biti propagandistički instrument u rukama bošnjačke političke oligarhije. Međutim, uvijek nas dodatno neugodno iznenadi razina neprofesionalizma i pristranosti urednika i autora te tv kuće.

Emisija „Mreža“ Federalne televizije emitirana 14.01.2019. pokazuje da tom neprofesionalizmu jednostavno nema kraja.

Emisija je posvećena u potpunosti ratnohuškačkom ocrnjivanju hrvatske i srpske politike kao destabilizirajućim faktorima i prikazivanju bošnjačke politike kao jedine ultimativno pravedne i valjane, i to utjelovljene u Šefiku Džaferoviću i efendiji Mustafi Ceriću kao moralnim vertikalama.

„Sporazum Čović – Dodik kao nastavak politike 90ih i sporazuma Milošević – Tuđman“, „teritorijalni apetiti susjeda ne jenjavaju“, „ratni planovi se planiraju realizirati u miru“, itd. su samo dio uredničkih stavova koji se mimo svih profesionalnih kodeksa proturaju kao činjenice. Sve to uz zvuke dramatične glazbe i fotografije Miloševića/Tuđmana, Karadžića/Bobana.

Nakon emisije kod gledatelja koji nema pojma o povijesti i odnosima u BiH stvara se dojam kako su Srbi separatistička krvoločna stvorenja, a Hrvati izdajnici koji ne prežu od protjerivanja i ubijanja svog naroda samo da ostvare svoje političke vizije o entitetu.

Po urednicima FTV-a sve što se danas događa u BiH je nastavak razgovora Milošević – Tuđman, a zaboraviše razgovore Zulfikarpašić/Filipović – Karadžić/Koljević iz lipnja 1991. ili Izetbegović/Krajišnik iz rujna 1993. Deklaracija Izetbegovića i Krajišnika iz 1993. je jedini dokument kojeg je otac bošnjačke domovine uistinu poštovao i prvi put pristao na srpsku emancipaciju u BiH.

Vrh licemjerstva i laži FTV-a je stav po kojem je 200 000 Hrvata iz RS-a protjerano, a da su se Hrvati iz Središnje Bosne i drugih krajeva sami potjerali sa svojih ognjišta i da je za to odgovorna genocidna UZP politika. Hrvati se etnički samo-očistili, a Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod su, po autorima Mreže, najveće žrtve i jednih i drugih. Što kaže Agencija za statistiku?

Statistika naselja koja su promijenila nacionalnu strukturu, u odnosu na 1991., po entitetima izgleda ovako: u Federaciji 252 srpskih, a 93 hrvatska naselja je postalo bošnjačkim, dok je 30 bošnjačkih, a 33 srpska postala hrvatskim, dok niti jedno naselje nije postalo srpsko; u RS-u 182 bošnjačkih, a 61 hrvatska naselja su postala srpskim, dok je 7 srpskih i 5 hrvatskih postalo bošnjačkim naseljima.

Ovi podaci dokazuju drugačiju sliku od one koju FTV promovira, a to je da 357 naselja u BiH ratnim djelovanjem, što u ratu, što u miru, postalo je većinski bošnjačkom, 243 srpskom, a 63 hrvatskom sredinom.

Dakle, krvoločni Srbi i genocidni Hrvati svojim ratnim djelovanjem nisu zajedno „etnički očistili“ naselja kao njihovi federalni i državni partneri.

Zašto ovo iznosimo? Urednici i novinari FTV-a, ukoliko žele objektivno i profesionalno raditi svoj posao, onda svoje tvrdnje moraju potkrijepiti, a ne arbitrarne stavove nuditi pod činjenicama, otvoreno se stavljajući na stranu bošnjačke političke elite.

Koliko to patološki daleko ide ponajbolje je pokazao prilog o pravoslavnoj crkvi kao utjelovljenju i glavnim nositeljima zločinačko separatističke politike, na koju jedino islamska zajednica može i mora dati valjan odgovor u cilju zaštite BiH kao države.

Smatramo kako je RAK, na čelu sa Vijećem agencije moralo po dužnosti djelovati ne samo u ovom slučaju, nego i ranije, budući da je pristranost i neprofesionalizam Federalne TV postao pravilom.

Budući da je reakcija izostala, uputili smo prijavu. Uz to, na kraju pozivamo HDZ BiH da prije nego što optuže sarajevske medije za širenje mržnje, priupitaju svoje ljude po institucijama, poput Zorana Tomića i Nine Ćorića koji sjede u Vijeću RAK-a, što su uradili po tom pitanju. Upravna vijeća su i obveze, nisu samo novčane naknade za (ne)rad.

HRS

 

 

NEĆE BITI KALIFATA DOK JE SRBA I HRVATA!

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

U Republici Hrvatskoj, 15. siječnja zapisan je zlatnim slovima.

Objavljeno

na

U Republici Hrvatskoj, 15. siječnja zapisan je zlatnim slovima. Toga dana, 1992., naša je država, nakon proglašenja neovisnosti, (25. lipnja 1991.) priznata kao suverena i samostalna!

Europska zajednica, koju su činile 12 zemalja (Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Grčka, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Španjolska i Velika Britanija) objavile su zajedničku odluku kojom priznaju  Republike Hrvatsku i Sloveniju.

Toga dana, u Zagrebu je otvorena njemačka ambasada, što znači da je ova država prva koja je uspostavila diplomatske odnose s Republikom Hrvatskom.

Bila je to iznimno radosna vijest za sve građane naše države, a poglavito za hrvatske branitelje.

U večernjim satima, toga 15. siječnja, na zagrebačkom središnjem trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, spontano se okupio veliki broj građana u slavljeničkom raspoloženju. Među okupljene  došao je i prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman.

Rekao je: „Kako bih mogao izdržati u svom uredu, a da nisam sa svojim narodom. Moj dan je protekao radno, kao obično, ali isto tako i posebno. Dan za koji smo živjeli svi mi kao i naši preci. Stvorili smo međunarodno priznatu Hrvatsku. Slavimo noćas, a onda zasučimo rukave na izgradnji nove demokratske države“ te dodao da će ovaj datum „biti uklesan zlatnim slovima u cijelu povijest hrvatskog naroda na ovome prostoru, za nas svetom tlu, između Mure, Drave, Dunava i Jadrana“.

Dva dana nakon toga, u Hrvatsku je doputovao Francessco Cossiga, predsjednik Republike Italije, prvi strani državnik koji je službeno posjetio Republiku Hrvatsku, a samo dan poslije  u Zagreb je stigao i austrijski ministar vanjskih poslova dr. Alois Mock, i bio nazočan svečanom polaganju ploče s natpisom: Ambasada Republike Austrije (na Jabukovcu).

Ostalo je povijest.

Za ovaj iznimno značajan događaj, najviše su zaslužni hrvatski branitelji, od kojih su mnogi već tada dali svoje živote i zdravlje za ovo što danas imamo.

Međutim, kako vrijeme ide, sve se manje pozornosti pridaje danu priznanja Republike Hrvatske, baš kao i svemu drugome što je vezano uz Domovinski rat.

Ovaj bi se datum u školama posebno trebao isticati, a ne da djeca nemaju pojima što se u Hrvatskoj dogodilo sredinom siječnja 1992.

Jedan dio hrvatskih građana, a poglavito političara, ponašaju se kao da smo ostvarili „banana republiku“, a ne državu.

Tog 15. siječnja 1992., kada je Hrvatska postala međunarodno priznata, gotovo trećina zemlje bila je pod srpskom i inom okupacijom.

Također je neshvatljivo da Hrvati općenito malo drže do svojih blagdana, iako vole isticati kako to lijepo i raskošno rade, primjerice, Amerikanci. Jedan dobar dio naših građana  „bučno proslavlja“ blagdane,  odlazeći u shoppinge, na ljetovanja ili skijališta, dok nacionalni mediji tome ne pridaju značaj koji trebaju imati.

Na stvaranje hrvatske države i na njezine junake još malo pa će nas, da se našalimo, podsjećati tu i tamo neki hrvatski branitelj kojeg ćemo susresti na ulici ili trgu, s hrvatskom zastavom u ruci  ili pak u invalidskim kolicima.

Nu, najveći broj onih koji su stvorili hrvatsku državu, zajedno sa dr. Franjom Tuđmanom, počiva na grobljima širom Lijepe naše!

Ne, nije i neće biti dovoljno da im se toga dana, 15. siječnja,  odnosno Spomen dana, samo zapali svijeća, položi vijenac i kaže – „slava im“!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari