Connect with us

Komentar

Što bi od Hrvatske bilo – da su Hrvati 1991. slušali neke poput Milanovića?

Objavljeno

-

Tko je kriv za ovoliko smrti u Ukrajini – Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to? Do jučer to je bila najužasnija Milanovićeva izjava. Sad imamo novu. Po Milanoviću, mi Ukrajince moramo spašavati ne od Rusa, nego od njih samih, od njihove bezizgledne, uzaludne, besmislene bitke za vlastitu domovinu. Natjerati ih u rusku stupicu, kako bi se što prije predali, barem popustili te mir platili vlastitim teritorijem. No, na što vas podsjećaju takvi pozivi?

Da, Milanović voli pričati o “malo dobrih ljudi” koji su spašavali Hrvatsku, ali to je samo da opravda sebe u toj masi onih koji je nisu branili. Takvih zapravo uopće nije bilo tako malo koliko bi Milanoviću odgovaralo.

Nisu li isto tako neki “pametniji” Hrvatima poručivali da nema smisla boriti se protiv tako nadmoćnijeg neprijatelja? Nisu li nametnuli i embargo, jer to “samo produljuje rat”? Nisu li nudili mir koji ćemo platiti tako da Srbiji poklonimo Podunavlje, Dubrovnik, Konavle? Postavimo si samo jedno pitanje: što bi od Hrvatske bilo – da su Hrvati takve slušali 1991.?”

Večernji list, 2. veljače 2023.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/sto-bi-bilo-od-hrvatske-da-su-hrvati-91-slusali-neke-poput-milanovica-1653876

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari