Pratite nas

Što bi rekao pokojni Franjo Tuđman da vidi što Milanović radi državi koju je on stvarao?

Objavljeno

na

[quote]Prvi čovjek hrvatske vlade uspio je izgubiti podršku Njemačke koja je bila stopostotni saveznik Hrvatske. Nedolazak Angele Merkel na svečanost ulaska Hrvatske u EU mogao bi označiti početak kraja ere Zorana Milanovića, koji je pokazao da definitivno ne kontrolira stanje niti unutar SDP-a niti unutar države. To što službeno kontrolira parlamentarnu većinu, premijer jedino može zahvaliti Tomislavu Karamarku, odnosno činjenici da je lider najjače oporbene stranke, uvjerljivo najnepopularniji političar u zemlji.[/quote]

[dropcap]V[/dropcap]eći diplomatski šamar Vlada Zorana Milanovića nije mogla dobiti – njemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je svoj dolazak na svečanost povodom ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, isti dan kada su njemački istražitelji raspisali tjeralicu za Josipom Perkovićem. Službeni razlog Angele Merkel kako za Hrvatsku nema vremena, s diplomatskog jezika prevedeno znači ‘nebitni ste’.

Blamaža neviđenih razmjera koju možemo zahvaliti vladajućoj Kukuriku garnituri, dodatno je pojačana mišljenjem Europske komisije koja nam u srijedu poručuje: Hrvatska ne može stavljati nikakvo vremensko ograničenje na provedbu Europskog uhidbenog naloga!

Unatoč svemu tome, Milanovićev brod bez kormilara i s posadom bez kompasa i dalje plovi kontra europskog vjetra – u trenucima neviđenog diplomatskog skandala, premijer opet optužuje svakoga osim sebe samoga. Oponente svog tragikomičnog ponašanja, Crkvu, HDZ i svećenike proziva  da su 20 godina štitili zločince te im čak prijeti izvjesnim King Kongom, ne otkrivajući tko se krije iza te grdosije. Premijer ide i korak dalje, bolje rečeno dublje pa unatoč porukama upozorenja iz Njemačke, staje uz sporni Zakon prema kojemu Hrvatska neće primjenjivati uhidbeni nalog za djela prije 2002. godine. Milanović tako u srijedu, ‘hladno’ kaže ‘Europski uhidbeni nalog bit će izglasan kako je i predložen’, iako nam iz Bruxellesa istog dana pišu da je to nemoguće!

Da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman živ, hvatao bi se za glavu i ne bi se mogao načuditi Milanovićevim potezima! Mogu li uopće građani zamisliti, da je danas 1991. godina i da se u Hrvatskoj vodi obrambeni rat, Milanovića na Tuđmanovu mjestu? Što bi ostalo od ove zemlje da je Milanović vodio u ratnim godinama i u samom početku stvaranja države?

Vjerojatno ne previše, jer prvi čovjek hrvatske vlade uspio je skoro u tome da izgubimo podršku Njemačke koja je bila stopostotni saveznik Hrvatske.

Nedolazak Angele Merkel na svečanost ulaska Hrvatske u EU mogao bi označiti početak kraja ere Zorana Milanovića, koji je pokazao da definitivno ne kontrolira stanje niti unutar SDP-a niti unutar države. To što službeno kontrolira parlamentarnu većinu, premijer jedino može zahvaliti Tomislavu Karamarku, odnosno činjenici da je lider najjače oporbene stranke, uvjerljivo najnepopularniji političar u zemlji.

Nepromišljenim potezima, Milanovićeva Vlada koja ne želi ‘zakočiti’ već bahato srlja u još veće dubioze i za sobom povlači čitavo hrvatsko društvo, dovela je do situacije u kojoj je  Hrvatska postala taocem jednog čovjeka – Josipa Perkovića! Bolno je to za svakog Hrvata kad se sjeti hajke na generala Gotovinu koji je progonjen poput psa dok su vladajući 2003. i 2004. poručivali kako Hrvatska ne smije i neće biti taocem Ante Gotovine.
Skandalom kojega je izazvala pravnim makinacijama kako Perković ne bi mogao biti izručen,  konfuzna Kukuriku Vlada zatresla je hrvatsko društvo iz temelja, državu iskompromitirala i osramotila, a odnosi s Njemačkom doživjeli su najgore zahlađenje u posljednjih dvadeset godina.

Ovo njemačko ‘pljuskanje’ po hrvatskom obrazu odgovor je na bizantske manipulacije Vlade Zorana Milanovića koja očito nije shvatila pravo značenje ulaska u zajednicu europske obitelji. Mislili su Kukurikavci pritajeno ući u EU, a nastaviti se ponašati kao i ranije, ne shvaćajući da ulazak u to društvo podrazumijeva određene civilizacijske i demokratske standarde.

Potez njemačke kancelarke dokaz je koliko je pogrešna bila politička procjene i zaključci Vlade Zorana Milanovića pa i predsjednika države, te koliko su ‘nedozreli’ za političke standarde Europske unije. Čitamo li između redaka, naši vladajući ovime su etiketirani kao ‘treća liga’, koja je još jednom nogom u Jugoslaviji i nikako se ne mogu otkačiti. Kao da i sami znaju da im u prvoj ligi nije mjesto!

Na veliku žalost Hrvata, to nije poruka samo vladajućoj strukturi nego i cijelom društvu zahvaljujući politici koju smo sami izabrali u prosincu 2011. godine.

Ta politika danas proziva HDZ jer ne ulaže amandmane na sporni Zakon, a premijer koji se prije nekoliko dana žalio da njegova stranka čisti smeće za HDZ-om, danas traži da HDZ čisti za njim.

Jer, zašto bi amandmane ulagao HDZ kad je to mogao napravit sam Milanović i na taj način povući takav prijedlog Zakona koji nas je doveo u središte diplomatskog skandala?!

Što se tiče pravnih sankcija za Hrvatsku, ukoliko Sabor u petak izglasa sporni Zakon o suradnji u kaznenim stvarima sa članicama EU prema kojemu se uhidbeni nalog neće primjenjivati za djela počinjena prije 7. kolovoza 2002. godine, bar nakratko smo spašeni. Implementacija Lisabonskog ugovora bit će dovršena krajem 2014. godine i tek tada će Europska komisija moći kazniti Hrvatsku i naredit promjenu odredbi u smislu vremenskog ograničenja za kaznena djela.

A.K./Dnevnohr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Krstičević: Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom.

S tugom i bolom prisjećamo se 18.11.1991. godine, žrtava Vukovara i Škabrnje, naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Naša je zadaća čuvati istinu o obrambenom, Domovinskom ratu i našim hrvatskim braniteljima! Čuvajmo sjećanja, ali budimo okrenuti budućnosti i stvaranju boljeg života za sve nas!

Upravo zbog Škabrnje i Vukovara, trebamo graditi sigurno okružje kako se ti tragični događaji hrvatske povijesti više nikada ne bi ponovili.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari