Connect with us

Politički rentgen

Što bi se dogodilo da je netko iz HDZ-a išao posvajati djecu u Kongo i završio u pritvoru?

Objavljeno

-

Što bi se dogodilo da je netko iz HDZ-a išao posvajati djecu u Kongo i završio u pritvoru?

Gostovao sam u emisiji V&P TRETMAN na OS TV u vrlo živoj i polemičnoj raspravi s novinarom liberalne provenijencije Goranom Flauderom nasuprot mojih konzervativnih stajališta koje inače zastupam. Aktualne teme emisije koje se u javnom prostoru množe iz dana u dan bile su pobjednička pjesma ovogodišnje Dore, slučaj posvajanja ili trgovine djecom u Kongu i Zambiji i goruća tema SMS afere i državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

Sve tri teme pojedinačno vrlo su složene i zahtijevaju barem po jedan sat rasprave u zasebnoj emisiji ako ne i više, pa zbog vremenske oskudice osjećam potrebu završiti neke svoje nedorečene misli,  uz napomenu da od svojih izrečenih stajališta u emisiji ne odstupam ni za jedan milimetar.

 

DORA

 

Obično se kaže da slika govori više od tisuću riječi, a ja volim kazati da glazbena umjetnost ili pjesma govori više od tisuću slika. Da bi glazba ili pjesma izazvala emocije i slike nije joj potrebna koreografija ili scenografija, jer glazba je umjetnost sama po sebi bez ikakvih hibridnih nadomjestaka. Da bi pjesma bila umjetničko djelo dovoljan je sjajan tekst, note, vrhunski vokalni solisti i vrhunska interpretacija pod uvjetom da izvođač ne falša. Svima koji dvoje o kvaliteti pobjedničke pjesme na ovogodišnjoj Dori savjetujem jedan eksperiment. Zatvorite oči, poslušajte pjesmu , poslušajte interpretaciju i tekst Leta 3, pa sami ocijenite kakve će vam emocije ta izvedba proizvesti? Hoćete li se naježiti, hoćete li pustiti suzu, hoće li vas pjesma dirnuti duboko u dušu, hoćete li biti oduševljeni ili ravnodušni, ili ćete biti silno razočarani glazbenim uratkom koji predstavlja Hrvatsku na međunarodnoj glazbenoj sceni?

U pobjedničkoj pjesmi Leta 3 scenski nastup višestruko nadmašuje glazbenu umjetnost koja u ovom slučaju postaje nebitna. Dakle slika govori više od tisuću riječi, a pjesma i glazba koja bi kod zatvorenih očiju trebala proizvesti emociju i  tisuće sugestivnih slika postaju potpuno nebitne. Umjesto glazbene umjetnosti najbitnija postaje proizvodnja skandala, a Let 3 kao bend i nije ništa drugo nego hodajući skandal bend i samo zahvaljujući koreografskim skandalima oni opstaju na javnoj sceni u našoj domovini.

 

Baš zbog toga Let 3 zaslužuje nastupiti na Eurosongu, jer Eurosong se pretvorio u skandal i sajam taština pod snažnim utjecajem genderističkog lobija. Let 3 baš tu i pripada, jer kroz svoju cijelu karijeru, danas već ostarjeli, još uvijek snishodljivo, ili pod utjecajem vlastitog identiteta koketiraju s tim gender  idejnim elementima pokazujući gole stražnjice, spolne organe, čepove u guzama, a sve to dodatno je začinjeno nevjerojatnim retoričkim vulgarizmima. Koga oni predstavljaju? Većinsko demokršćansko krilo hrvatske nacije sigurno ne!

Upravo zbog snažnog genderističkog utjecaja Eurosong je postao svojevrsna „parada ponosa- gay pride“,  a Let 3 se snishodljivo uvukao u tu priču isključivo zbog svoje osobne umjetničke karijere koja egoistički nadilazi sve nacionalne osjećaje i eventualno umjetničko predstavljanje Hrvatske pred očima Europe i Svijeta. Dakle, kolokvijalno kazano, dat će i guzicu samo zbog vlastitog ego tripa! Klasični turoperatori!  Ovdje se postavlja pitanje tko je Letu 3 omogućio ovaj najsnažniji let u njihovoj karijeri i kakva se slika Hrvatske šalje s njima u svijet?  Eurosong se pretvorio u „paradu ponosa“ i kiča i baš zbog toga pravi glazbeni umjetnici, veliki skladatelji, vrhunski vokalni solisti i pisci poezije s gnušanjem odbijaju sudjelovati u toj farsi, ocjenjujući da im to samo može pokvariti teško stečeni ugled. Zbog toga u Hrvatskoj na izboru za pjesmu Eurovizije ne vidimo istinske glazbene umjetnike koji skladbu pretvaraju u tisuću emotivnih slika!

 

KONGO, ZAMBIJA, PERNAR

 

Zahvaljujući Ivanu Pernaru koji je i ovaj puta inteligentno ugrabio pet minuta medijske slave veće od onih događaja u Hrvatskom saboru kada su ga iznosili van sabornice, doznali smo informacije koje bacaju novo svijetlo na posvajanje djece iz Konga. Nakon Pernarove posjete Beogradu i veleposlanstvu Konga imamo novu epizodu ovog medijskog potresa. Evo izjave:

 

“Upravo sam bio u Ambasadi DR Konga u Beogradu i pitao kako je moguće da trans rodne osobe iz Hrvatske posvajaju djecu iz Konga.

Na moje iznenađenje, njihov predstavnik mi je rekao da su u DR Kongu zabranjena sva posvajanja iz stranih zemalja neovisno o tome je li netko trans rodna osoba ili ne i da ne zna što uopće odgovoriti na tvrdnje onih koji tvrde da su posvojili djecu iz Konga.

Tim odgovorom mi je cijela priča oko autentičnosti dokumenata o posvajanju postala još čudnija.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da ti papiri nisu krivotvorina, međutim kako bi mogli imati valjanje papire ako su posvajanja iz Konga zabranjena?”, napisao je Pernar nakon razgovora.

Možemo li uopće zamisliti što bi se dogodilo da neki transrodni par s HDZ-ovom iskaznicom ide u Kongo posvajati djecu, što je u Kongu zakonom zabranjeno, vjerojatno baš zbog raširene prakse krijumčarenja djecom? Bi li i tada Sandra Benčić s tolikom empatijom štitila HDZ-ove članove kao velike humanitarce kojima je jedino u interesu dobrobit djece, ili bi ih optužila za kršenje kongoanskih zakona i potencijalnu trgovinu djecom, kako stoji u optužnici protiv osmero hrvatskih državljana uhićenih u Zambiji.

Tomislav Tomašević u prvi je čas zanijekao da poznaje transrodnog posvojitelja djece Noaha Kraljevića, svog člana i vijećnika i postavlja se pitanje zašto? Stidi li se on njegove odluke da bude svoga tijela gospodar, da ne bude žensko već muško, ili se stidi što je Noah Kraljević zajedno s još sedmero ljudi išao posvajati djecu u Kongo znajući da je to u Kongu zakonom zabranjeno? Dakle već sam čin pokušaja posvajanja djece u Kongu protuzakonito je djelo. Što bi bilo da su to činili HDZ-ovci? Lijevi bi ih pribili na križ zbog korumpiranja  socijalne radnice u Kongu, a desni, kako to radi Nino Raspudić, optužili bi ih za uvođenje rodne ideologije u Hrvatsku! HDZ i AP ne bi mjesec dana sišli s naslovnica! Nakon što je Tomašević zanijekao Kraljevića prije no što je pijetao tri puta zakukurikao, otkrivena je njegova poruka u kojoj izražava iskrenu sućut svom transrodnom vijećniku Kraljeviću zbog uginuća njegovog kučnog ljubimca. Evo poruka:

Tko je Boško? Boško je Tomaševićev pas, ali on se ne zove Boško nego Boško Buha. Kada su pitali Tomaševića zašto Buha, lakonski je odgovorio da je pas imao previše buha kada su ga udomili i tako je ostao Buha. Na pitanje zašto onda Boško Buha, a ne samo Buha, nismo dobili odgovor? Stidi li se Tomašević druga Tita i njegovog bunkeraša Boška Buhe, kao što se stidi svog vijećnika Noaha Kraljevića zbog njegove odluke biti muško, a ne žensko, ili  se stidi zbog kršenja kongoanskih zakona. Ključno je pitanje stidi li se doista Tomašević Kraljevića i Tita, ili zapravo skriva da ih tajno voli? Tomašević se stidi i laže hrvatskoj javnosti, dok Sandra Benčić svaljuje drvlje i kamenje na sve koji su se usudili problematizirati suspektan pokušaj usvajanja djece iz Konga. Čini to zbog toga, jer ovo nedjelo bi moglo silno naštetiti njenoj političkoj opciju u planiranom rastu na nacionalnoj razini u nadolazećoj predizbornoj  kampanji za parlamentarne izbor! Protiv osmorke posvojitelja podignuta je optužnica zbog opravdane sumnje da se ovdje radi o trgovini djecom u pokušaju. U optužnici se ni jednim slovom ne spominje transrodnost osoba! U javnom prostoru podignuta je hajka na sve koji su se usudili kazati i riječ o transrodnim osobama iz stranke Možemo, pa ispada ako si transrodan, da imaš pravo kršiti zakone i to nitko ne smije spomenuti, jer si u suprotnom homofoban? Da se to dogodilo stranci HDZ, gledali bi sasvim drugačiju hajku!

 

DORH

 

Grmoja laže (ništa novo), kada kaže da laže državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, no to sam već argumentirano obrazložio. Grmoja laže da su SMS poruke dokaz za korupciju HDZ-a, jer u SMS porukama nema ni jednog traga  koruptivnog djelovanja. Raspudić laže kada kaže da HDZ uvodi rodnu ideologiju u Hrvatsku, dok imamo konkretne dokaze da to zapravo čini stranka Možemo, koja je u tihoj koaliciji s Mostom i sa SDP-om pod dirigentskom palicom Zorana Milanovića. Obojica Mostovaca lažu zajedno s Grbinom i Baukom da će HDZ novim izmjenama kaznenog zakona omogućiti zatvaranje novinara radi objave sadržaja iz tajnih izvida, jer to je samo po sebi već i sada po zakonu kažnjivo djelo. Svi zajedno zapravo potiču kazneno djelo medijske objave sadržaja iz tajnih izvida, čime se često puta naprasito prekidaju tajne mjere protiv potencijalnih počinitelja, što DORH i pravosudna tijela dovodi do otežanih okolnosti završiti te procese. Samoproglašeni, najveći borci protiv korupcije, svojom zaštitom onih koji medijima dostavljaju elemente tajnih izvida, zapravo koče antikoruptivno djelovanja institucija Republike Hrvatske. To je i logično, jer kada ne bi bilo korupcije i izmišljene rodne ideologije, čime bi se oni bavili i na kojim bi temama rušili Andreja Plenkovića i vladajući većinu? S obzirom da nema drugih tema izmišljaju se antiteme!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari