Connect with us

Komentar

Što će na ovo kazati službeni Beograd?

Objavljeno

-

Filipović sudjelovao na Gospodarskom forumu Kosovo-Hrvatska

Kako javljaju mediji, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, posjetio je u četvrtak u Prištinu i  Republiku Kosovo, gdje je sudjelovao na otvorenju Gospodarskog foruma Kosovo-Hrvatska kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Gospodarski forum Kosovo-Hrvatska održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika Vlade Republike Kosovo Albina Kurtija.

Uz ministra Filipovića, na Forumu su sudjelovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora Žarko Tušek, zastupnici Ante Bačić i Ermina Lekaj Prljaskaj te državni tajnici iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva turizma i sporta Hrvoje Bujanović i Tonči Glavina.

Na otvorenju su se uvodno obratili predsjednik Vlade Republike Kosovo Albin Kurti i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković putem video poruke. Ministar Davor Filipović i ministrica industrije, poduzetništva i trgovine Republike Kosovo Rozeta Hajdari govorili su o prilikama za razvoj gospodarske suradnje između Hrvatske i Kosova. Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Kosovo Ante Bačić održao je govor o euroatlantskom putu Republike Kosovo, dok je Arber Rexhaj iz kosovske Međuparlamentarne skupine održao izlaganje o prilikama za osnaživanje partnerstva između dvije zemlje.

 

“Hrvatsko-kosovski gospodarski forum odlična je prilika da institucije i poslovni partneri razgovaraju o daljnjem intenziviranju gospodarske suradnje između naših dviju zemalja. Iako je međusobna robna razmjena u porastu, želimo poboljšati njezinu strukturu, iznaći nove oblike trgovinsko-gospodarske suradnje te istražiti mogućnosti unapređenja investicijske suradnje. Hrvatska je spremna intenzivirati gospodarsku suradnju s Kosovom. Brojne mogućnosti vidimo u energetskom sektoru, cestogradnji, građevinarstvu, informacijskoj tehnologiji i telekomunikacijama. U našem izaslanstvu danas je niz hrvatskih poduzeća iz spomenutih sektora te vjerujem da će Forum rezultirati novim poslovnim partnerstvima i produbljivanjem postojećih”, izjavio je ministar Filipović.

 

Na marginama Gospodarskog foruma ministar Filipović sastao se je s ministricom industrije, poduzetništva i trgovine Rozetom Hajdari i ministricom gospodarstva Republike Kosovo Artane Rizvanolli.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari