Connect with us

U potrazi za Istinom

Što je general Vlado Šantić pisao hrvatskom vodstvu dva mjeseca prije nestanka?

Objavljeno

on

„Hrvatski narod se sve više okreće ka zapadu i dalekim zemljama, sa sumnjom u opstojnost hrvatskog bića na ovim prostorima! Gospodo iz političkog vodstva, nama nisu potrebni apeli, politikanstvo, inicijative, peticije, nama su potrebni konkretni koraci, akcija. Zar vam je draži novac i kapital drugih od ljudi iz vašega naroda koji su vas birali!“

[ad id=”93788″]

 „Hoće li političko vodstvo Hrvata i dalje svojim inferiornim ponašanjem produžiti uništenje hrvatskog naroda ili će se odlučno, jasno i glasno očitovati za korake i akcije koji će održati Hrvate na područjima gdje žive stoljećima! Jesmo li svjesno žrtvovani od strane od strane neke visoke, običnom čovjeku nerazumljive politike. Da li hrvatski bojovnik gine zbog nemara i nebrige“

Ovako je 1995. godine, samo dva mjeseca prije svoje smrti, nestanka, pisao tadašnjem vodstvu Hrvata u BiH general Vlado Šantić.

Jučer su samo pojedini mediji prenijeli vijest o susretu Atifa Dudakovića i ministra branitelja KS-a Muharema Fiša. Službeno priopćenje ministarstva govori o „susretu ministra sa legendarnim herojem komandantom 5. Korpusa ABiH“. Prije točno mjesec dana federalno ministarstvo branitelja  uputilo je priopćenje u povodu obljetnice smrti Rasima Delića, haškog osuđenika kojem je federalni ministar Bukvarević tom prigodom pisao i govorio hvalospjeve.

Na sve ovo nije reagirao niti jedan hrvatski dužnosnik, bilo iz vlasti, bilo iz oporbe. U međuvremenu, gomilaju se optužnice protiv zapovjednika HVO-a, ostavljeni na milost i nemilost priopćenja podrške, deklaracijama HNS-a i protokolarnim susretima sa članovima odjela HNS-a za pitanja branitelja.

Atif Dudaković, zajedno sa još jednim gospodarom života i smrti u ratu i miru u Bihaću Hamdijom Abdićem, kako tvrdi obitelj generala Šantića, najodgovornija je osoba za ubojstvo i nestanak generala Vlade Šantića.

Danas je Atif Dudaković heroj, legendarni zapovjednik, „visoka hrvatska politika, neshvatljiva običnom čovjeku“ hvali rad tužiteljstva i pravnog sustava BiH, a sudbina generala Vlade Šantića nakon 21 godinu ostaje enigma.

Dnevnik.ba donosi jedno od posljednjih pisama generala Vlade Šantića upućeno tadašnjem političkom vodstvu HZHB iz kojeg se može vidjeti da taj general HVO-a nije bio samo heroj Domovinskog rata, nego i prorok koji je vrlo jasno prepoznao licemjerstvo tadašnjeg političkog vodstva Hrvata, piše dnevnik.ba

Danas nam je potrebno više mudrosti da ne ponovimo tadašnje greške.

[ad id=”93788″]

dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari