Pratite nas

Što je Linić poručio Milanoviću i vrhu SDP-a

Objavljeno

na

Smijenjeni ministar financija Slavko Linić poslao je danas svim članovima predsjedništva tri pisma u kojima naširoko i nadugačkoobjašnjava svoju ulogu u predstečajnoj nagodbi tvrtke Spačve, a u kojima tvrdi da ga šef SDP-a Zoran Milanović lažno optužuje da je načinio štetu državnom proračunu i da nije poduzeo potrebne mjere sankcioniranja odgovornih osoba. U pismima Linić tvrdi i da ga Milanović lažno optužuje kada tvrdi da sada već bivši ministar financija nije poduzeo potrebne korake u slučaju Spačva.

Štoviše, ministar financija Slavko Linić bacio je rukavicu u lice predsjedniku stranke napisavši u pismu koje je poslao svim članovima predsjedništva neka on objasni  svim članovima predsjedništva zašto je dva mjeseca od Linića skrivao podatke i zašto ga o tome nije izvijestio, zašto premijer nije poduzeo potrebne mjere vezane uz slučaj Spačva.

Sastanak je trajao tri sata i kako doznajemo, rasprava o Linićevoj smjeni nije prošla samo tako. Mnogi članovi su o tome raspravljali i očito je da je šef stranke bio pod većim pritiskom nego što inače na sjednicama predsjedništva koje često prođu tako da Zoran Milanović kaže svoje, ostali više manje prihvate zdravo za gotovo.

U nastavku donosimo integralnu verziju pisama:

Dopis Predsjedništvu – 7.5. 2014.

OČITOVANJE Spačva – Završna Verzija ISPR (2)

Spačva – očitovanje Premijeru


vl

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

‘Sluškinje’ usamljene čekale ‘najavljenu kolonu’ na Gornjem gradu

Objavljeno

na

Objavio

Portal narod.hr-a objavio je sliku usamljenih aktivistica za ratifikaciju Istanbulske konvencije na Gornjem gradu, preobučenih u “sluškinje”.

Dok su deseci tisuća ljudi prosvjedovali protiv IK, desetak aktivistica usamljene su uzalud čekale na Gornjem gradu.

Odlazak prosvjednika do Markovog trga je bio najavljen, ali nije se ostvario.  Trebali bi ih ovako češće zeznuti, komentirao je jedan komentator na facebooku 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Biskup Košić poručio zastupnicima: Ako ste vjernici, katolici: NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon sudjelovanja u dostojanstvenom skupu protiv Istanbulske konvencije obratio bih se narodnim zastupnicima u Hrvatskom saboru:

Dragi zastupniče, draga zastupnice!

Sada je na vama velika odgovornost: dati glas za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Vlada i predsjednik Vlade uputili su vam zahtjev da glasujete za IK. Pa premda je Vlada jednoglasno poduprla taj prijedlog, ODLUKA JE NA VAMA.

Ako ste vjernici, katolici, vi sljedeći svoju savjest i slušajući glas Pape i biskupa NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Ako i niste katolici, zbog pravnog i moralnog nereda koji bi IK unijela u naše hrvatsko društvo te zbog njezine nadređenosti hrvatskim zakonima čime bi se trajno razarali temelji naše suverenosti, vi također NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Regnum regno non praescribit leges!

Molim se za sve vas, na vama je velika odgovornost! Ako ništa drugo nije uvjerljiv argument za vas, činjenica da je velik dio našega naroda protiv ovakvog nadzakona trebao bi vas zamisliti je li to potrebno!
Neka vam Bog pomogne!

Domoljubi, Hrvati i katolici koji čine većinu, 86% naše nacije, ne žele IK! Rekli su to danas ovim veličanstvenim skupom sa sigurno preko 50 tisuća sudionika!
Pokažite da imate kičmu, da se ne date zaplašiti i da vam je stalo do budućnosti ovog naroda! napisao je mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Biskup Košić: Molimo svetog Josipa da bdije nad našim hrvatskim narodom i nad našom domovinom da bi vazda sretna bila!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati