Pratite nas

Šport

Što je sljedeće za hrvatsku reprezentaciju dok se nada daljnjem uspjehu nakon nevjerojatnog proboja u finale nedavnog Svjetskog prvenstva?

Objavljeno

na

afp

Nedavno Svjetsko prvenstvo u Rusiji je jedan od izvanrednih uspjeha hrvatske reprezentacije. Vidjeli smo kako niže nevjerojatne prolaze da bi stigla do finala u kojem je poražena od Francuske. Ovaj niz obuhvaća nekoliko nezaboravnih pobjeda, od kojih je prva pobjeda protiv Argentine u grupnoj fazi natjecanja s rezultatom 3-0. Argentina je bila favorit susreta, ali Hrvatska se pokazala popularnom reprezentacijom za ljubitelje sportskog klađenja na stranicama poput www.sportskokladenje24.com. Oni su, naravno, dobro nagrađeni podrškom u Hrvatskoj.

Nakon prolaska u knock out fazu natjecanja Hrvatska je prvo morala proći kroz tešku borbu s Danskom. Bila je to vrlo neizvjesna igra u kojoj je Hrvatska prošla dalje s 3-2 nakon penala. Ovom pobjedom su dosegnuli četvrtinu finala sa zadatkom da pobjede domaćina Rusiju. Bila je to još jedna utakmica koja se igrala do penala, koji su donijeli pobjedu Hrvatskoj s rezultatom 4-3. Uslijedilo je polufinale protiv Engleske, a unatoč ranom golu Engleske, Hrvatska je nastavila svoj nevjerojatan pobjednički niz. Bilo je to s pobjedom od 2-1 u produžecima. Finale je izgubljeno s rezultatom 4-2 za Francusku, ali natjecanje je bilo puno pozitivnih utisaka za naciju. Dakle, što je sljedeće?

Nakon ovog nevjerojatnog uspjeha, sad je Hrvatska na 5. mjestu FIFA-ine ljestvice. Ovim su se približili najvišem mjestu na kojem su ikad bili, 3. iz 1999. Sad se nadaju nadolazećem Euro 2020 natjecanju koje se održava iduće godine, a domaćin finala će biti stadion Wembley. Hrvatska će ići uz velika očekivanja nakon nedavnog uspjeha, zbog čega je vrlo iznenađujuće da je koeficijent za njihovu pobjedu 26.

Da bi uspjeli, morat će biti bolji od Francuske, koja nakon pobjede na nedavnom Svjetskom prvenstvu u natjecanje ulazi kao momčad koju treba pobijediti i kao očigledni favorit. Hrvatska će pokušati stići dalje od četvrtine finala, što je najviše što su postigli u prethodnih pet sudjelovanja. Do ove faze su stigli i 1996. i 2008. Pitanje koje se sad postavlja je može li ova nevjerojatno talentirana generacija hrvatske reprezentacije osvojiti itekako zasluženi naslov.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari